מ.ס.ע שנה"ל תשע"ט

הענקת תעודות זהות לבוגרי תכנית מסע  TCB של המכללה טכנולוגית באר שבע

במהלך השנה התקיימו במסגרת המדור לתוכניות מיוחדות, הכשרה והשתלמויות שלושה מחזורים נוספים של מסע במגוון תכניות בתחום הגרפיקה, צילום, עריכת וידיאו ואף קורס מיוחד בשיתוף המרכז האוניברסיטאי סורוקה ואוניברסיטת בן גוריון שמכין רופאים ממדינות חבר העמים הנמצאים בסטטוס תייר לקראת מבחני הסמכה לקבלת רישיון רפואה בישראל.

במהלך השנה השתתפו בתוכניות השונות כ -150 סטודנטים , כאשר 90% מהם עולים ארצה בסיום התוכנית. בכך הם הופכים לאזרחי מדינת ישראל ולרוב גם לתושבי העיר באר שבע.  חלק קטן מהצעירים שאינם בוחרים בעלייה ומחליטים לחזור לארץ מוצאם הופכים לשגרירי ההסברה הטובים ביותר של מדינת ישראל בקהילות בהן יתגוררו.

בחלק הראשון של תכנית מסע לומדים המשתתפים את השפה העברית באולפן רשמי של משרד החינוך. בהמשך לומדים במסלול אותו בחרו וזאת תוך קיום טיולים וסמינרים המחברים אותם לחוויה ולזהות הישראלית .

לקראת סיום הלימודים  מתקיימות בחלק מהמסלולים תערוכות בהן משתתפי התוכניות מציגים עבודות גרפיות , עבודות צילום, וחלקם מציגים סרטונים קצרים פרי עבודתם במהלך הלימודים.

גולת הכותרת של טקסי הסיום היא הענקת תעודת זהות  במעמד בכירים ממשרד הקליטה, סוכנות היהודית והנהלת תכנית מסע.