המכללה בתקשורת

המכללה בתקשורת

תאריך פרסום כותרת הכתבה

דווקא במלחמה – יריד תעסוקה לפיתוח ההון האנושי בנגב

כ-60 מעסיקים מהגדולים בנגב יתאספו ביום שלישי, ה-2 באפריל, במכללה הטכנולוגית באר שבע המציינת 70 שנה להקמתה ליריד JOB EXPO, בשיתוף מרכז לאודר לקידום התעסוקה. היריד הוא הזדמנות יוצאת דופן לייצר הזדמנויות תעסוקה חדשות לצעירים, שהינם הנדסאים מדופלמים, במטרה שיקבעו את ביתם בנגב

דווקא בימי המלחמה, יש חשיבות יוצאת דופן לשימור וקידום ההון האנושי בנגב. ולכן, יקיימו במכללה הטכנולוגית באר שבע, המציינת בימים אלה 70 שנה להקמתה, את ירידJOB EXPO 2024  בשיתוף מרכז לאודר לקידום התעסוקה ו-JNF-USA. ביריד ישתתפו עשרות חברות, מהמובילות בדרום הארץ. מבין החברות שישתתפו ביריד התעסוקה אפשר לציין חברות מתחום ההייטק כמו קבוצת OMC, "קמביום" ו-"וישיי", חברות מובילות בתעשייה כמו ״אדמה״, "טבע", "חיפה נגב טכנולוגיות", הקמ"ג, "סודה סטרים", "נטפים", "רכבת ישראל" ו-ICL ויצרניות מובילות של מוצרי צריכה, כמו "אסם נסטלה", "אלקטרה" ועוד רבות.

ליריד התעסוקה, בו שותף כאמור מרכז לאודר, הוזמנו סטודנטים לקראת סיום לימודיהם ובוגרים של המכללה מ-7 השנים האחרונות. מדובר במהלך חשוב להשארת כוח אדם איכותי של צעירים משכילים בנגב. המכללה הטכנולוגית, שהשיקה השנה את בית הספר החדש שלה לעיצוב TCB – SCHOOL OF DESIGN, מקפידה לאורך כל השנה, לצד הלימודים התיאורטיים, לקיים לימודיים מעשיים המכינים את הבוגר לעולם הטכנולוגי.

הסטודנטים יגיעו ליריד התעסוקה לאחר הכנה קפדנית שתבוצע במכללה בשיתוף מרכז לאודר לקידום התעסוקה, גוף האוצר ידע רב ומומחיות בקידום תעסוקה איכותית והשארת צעירים בנגב. בתקופה בה מעבר לתואר דורשים המעסיקים גם ניסיון מעשי, ההכשרה במכללה הטכנולוגית מהווה כרטיס כניסה למפעלים, ארגונים ומוסדות רבים במשק, ויריד התעסוקה הוא ראייה לכך. בנוסף, מעניק מרכז לאודר לסטודנטים במכללות בנגב הזדמנות להשתלב בחברות מובילות, כדי לצבור ניסיון בעבודה ולהמשיך לפתח את הקריירה כאן, בנגב.

היריד גם מהווה נקודת שיא שהיא חלק ממכלול של פעילות שנתית, הכוללת כנסים וימי זרקור בשיתוף מפעלים מהאזור. בימי הזרקור, נחשפים סטודנטים העומדים בפני סיום לימודיהם לאפשרויות התעסוקה המוצעות להם בידי מפעלים וחברות מובילות בנגב. יריד התעסוקה מתקיים מזה כעשור. במקום מתבצעים חשיפה וחיבור אידיאלי בין המעסיקים המחפשים עובדים איכותיים עם תואר טכנולוגי להנדסאים מדופלמים, שהינם בעלי ידע וניסיון מקצועי ופרקטי.

קרן כהן, מנהלת מרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב, מסרה: ״יריד JOB EXPO של המכללה הטכנולוגית באר שבע ומרכז לאודר מארח מדי שנה, עשרות מעסיקים שמגשימים את חזון פיתוח הנגב, למפגש בלתי אמצעי עם הסטודנטים שהם עתיד ההון האנושי באזור. שיתופי פעולה הם המפתח ליצירת הזדמנויות תעסוקה חדשות בנגב. לכן, טווה מרכז לאודר רשת קשרים ענפה בין אקדמיה, מעסיקים וגופי המגזר הציבורי. רשת קשרים זו מאפשרת לאקדמיה להתאים את תוכניות פיתוח הקריירה לצרכי השוק ולמעסיקים להכיר את ההון האנושי הקיים בנגב, ויוצרת אופק מקצועי לבוגרי המוסדות האקדמיים באזור.

"מאז הוקם, סייע מרכז לאודר לאלפי סטודנטים ובוגרים בצעדיהם הראשונים בעולם העבודה, דרך סדנאות, ימי עיון, מפגשים עם מעסיקים, ימי ראיונות, תוכניות התמחות, ייעוץ תעסוקתי ושורת מהלכים נוספים שמטרתם להעניק כלים איכותיים ומקצועיים להכוון תעסוקתי. המרכז מפעיל הכשרות למעסיקים ומקיים עבורם כנסים ופורומים לשיתוף ידע, כל זאת במטרה לעודד ולפתח את מקומות העבודה בנגב״.

יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע: ״המכללה הטכנולוגית באר שבע מהווה עוגן מרכזי לא רק בהכשרה הטכנולוגית בנגב אלא גם בנושא התעסוקה והקשר עם התעשייה המובילה בארץ. ליריד התעסוקה יגיעו קרוב ל-60 חברות שרבות מהן שחקניות חשובות בזירה הגלובלית, מה שמהווה תמונה לביקוש הרב שיש כיום למשרות של הנדסאים במגוון רחב של תחומים. כל מי שיסייר בין דוכני המעסיקים ביריד, יבין את חשיבותו הגדולה של תואר ההנדסאי למשק הישראלי והיותו כרטיס כניסה לשוק העבודה המשתנה. היום ברור לכל בר דעת שכל מי שבוחר ללמוד לתואר הנדסאי מבטיח לעצמו מסלול קריירה מרתק ומתגמל ביותר. המכללה חברה לשותפים מרכזיים בארגון יריד ייחודי שמטרתו אחת: להשאיר את בוגרי המכללה באזור הדרום ולתרום בכך לפיתוחו ושגשוגו של האזור. היריד יוכיח הלכה למעשה את החיבור הפורה בין המכללה לתעשייה ואת מידת האמון שהתעשייה הישראלית רוחשת להשכלה הטכנולוגית בכלל ולמכללה הטכנולוגית באר שבע בפרט״.

צילום: יח"צ המכללה

יריד תעסוקה JOB EXPO יתקיים ב 02.04.24

יריד תעסוקה JOB EXPO לשנת 2024 יוצא לדרך בסימן 70 שנה להיווסדה של המכללה הטכנולוגית באר שבע.

סטודנטים ובוגרי המכללה- שריינו ביומנים:

02/04/2024 | 14:00-16:00 | רחבת המכללה הטכנולוגית באר שבע

ממשיכים לחזק את התעשייה הטכנולוגית בדרום, יותר מתמיד!

60 חברות מובילות בארץ מחכות לכן- אנא הצטיידו בקורות חיים מעודכנים!

 

המורשת של בכור

המורשת של בכור

אימו של בכור סויד ז"ל, בוגר מגמת אדריכלות נוף בבית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית שנרצח בשבעה באוקטובר, קיבלה בטקס מרגש את הדיפלומה של בנה

בטקס צנוע ומרגש, העניק מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע יעקב דור, דיפלומה של הנדסאי אדריכלות נוף להדסה סויד, אימו של בכור סויד ז"ל, בוגר המגמה בבית הספר לעיצוב של המכללה, שנרצח ביום פרוץ המלחמה -השבעה באוקטובר.

בכור (32 במותו) סיים בהצטיינות את לימודיו במכללה אך לא הספיק להגיש את פרויקט הגמר המיוחד שיצר: פארק צפרות בכניסה לשלומית, היישוב בו התגורר ב"עוטף עזה" על גבול מצרים. לאורך כל חייו הבוגרים, הוא היה ידוע באהבתו לתורה ולא"י, ועל רקע זה בחר להציע בפרויקט הגמר שלו להשתמש באותו סוג של עצים שמהם נבנה בית המקדש הראשון. בימים אלה, פועלים חבריו מהיישוב שלומית בעזרת קק"ל אוסטרליה ובסיוע המרצה יאן סטאדין להוצאתו לפועל של הפרויקט. בכור עוד הספיק לפתוח עסק בתחום לימודיו, ובמקביל לעבוד כקבלן ביצוע במשרד אדריכלות הנוף של סטאדין.

בשמחת תורה שהה בכור בבית הוריו במושב שובה, וכשנודע לו שחברי כיתת הכוננות בשלומית בה היה חבר מבקשים עזרה, יצא לסייע להם למרות שלא היה ברשותו נשק, ונרצח בדרך. בכור נטמן בבית העלמין הצבאי בהר הרצל.

המרצים שלו תיארו את בכור כאדם יצירתי ואחראי, החושב מחוץ לקופסה. מקדם שירותי הוראה ופיתוח מקצועי במכללה, ד"ר זהר ניר, אמר בטקס גם לאימו של הבוגר המנוח: "הלכה למעשה, בכור לימד אותנו; הוא ישב בשורה הראשונה, ודייק אותנו. בכור היה מבוסס ידע, וידע מה הוא אומר. הוא היה אבא של כולם, והכיתה הייתה נהדרת הרבה בזכות המנהיגות שלו. בכור היה מנהיג, גם בפעולה ההרואית שבה קיפד את חייו. זו הייתה פעולה מנהיגותית משמעותית, וללא ספק היה לה ביטוי באמירה: 'הננו כאן'. גם אנחנו במכללה קיבלנו בהפתעה גמורה את האובדן העצום הזה שאין לו גבולות. אני מתפלל שתהיו חזקים ותמשיכו את הדרך. אתם חלק מהמשפחה של המכללה הטכנולוגית באר שבע. אני מקווה שהדיפלומה הזאת תהיה השראה בעבור אחרים, גם ביישוב שלו".

מנכ"ל המכללה יעקב דור ציין שבכור היה ידוע במכללה הטכנולוגית כ"קאובוי" ואדם יצירתי, שהורגש בכל מקום במכללה והטביע את חותמו במספר פרויקטים שלה. דור הכיר אותו בעקבות אירוע טרגי: הפיגוע הקשה במרץ 2022 בבאר שבע בו נרצחו ארבעה אזרחים, ביניהם סטודנט במכינה הטכנולוגית של המכללה, הרב משה קרביצקי ז"ל. למחרת הפיגוע, הגיע בכור למכללה הטכנולוגית כשהוא נסער מאוד ומבקש להביע את רגשותיו העזים גם אל מול ציבור הסטודנטים. המכללה בחרה להביא את הקול שלו באמצעות הקמת פינה לזכר נרצחי הפיגוע.

יעקב דור: "הוא באמת היה בן אדם מטיב; בכור ליווה וחיבק סטודנטים. הוא האמין, במלוא מובן המילה, בדו קיום, בחברות, ורצה לתת מעצמו כל כך הרבה. אני חושב שהחברים בכיתה שהיו איתו הבינו על איזה אדם מדובר. אני בטוח שהמשפחה יודעת מיהו, היא גידלה אותו והביאה אותו עד הלום. האדם הזה עשה המון דברים; הוא למד השכלה גבוהה והיה מורה ומחנך בישראל, ובסוף חזר לעשות את מה שהוא אוהב. בכור היה בן אדם יצירתי, והיו לו חלומות. נחשפתי במהלך ההלוויה שלו בירושלים, לפרויקטים רבים שכבר עשה בהיותו סטודנט ביישוב בו גר, שלומית. יש ביישוב המון פינות שבכור בעצמו בנה במו ידיו".

והמנכ"ל סיכם: "ידעתי שבכור כל כך רצה את הדיפלומה הזאת וכל כך אהב את המגמה הזאת. לא פעם, סיפר כמה שמח שנפתחה מגמה לאדריכלות נוף בבאר שבע. בכור רצה להגיע למחזור הראשון. משהו לא הסתדר, הוא דחה את הלימודים, והגיע למחזור השני. אני חושב שבכור נתן למגמה המון; הוא נתן לסטודנטים, למרצים, לסביבה ולמכללה ערך משמעותי. בכור סיים את לימודיו בהצטיינות והיה שבוע לפני הגשת פרויקט הגמר. פנינו למה"ט, יחד עם ראש המגמה לאדריכלות נוף תמר לנדמן דיסטלפלד, ודאגנו להוציא לבכור דיפלומה. הלב נשבר, ואין איך לנחם. הוא השאיר אחריו מורשת מקצועית שגרמה לקהילות יהודיות בחו"ל לפעול למימוש חזונו האדריכלי וכך להנציח את זכרו".

הושק בית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית באר שבע

הושק בית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית באר שבע

TCB – SCHOOL OF DESIGN, בית הספר לעיצוב של המכללה הטכנולוגית, החל באחרונה, לפעול בסימן 70 שנות פעילות שמציינת המכללה בימים אלה.

בית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית כולל ארבע מגמות לימוד: אדריכלות ועיצוב פנים, תקשורת חזותית, אדריכלות נוף ועיצוב תעשייתי, מגמה שהחלה לפעול בתחילת שנת הלימודים התשפ"ד.

אחד היתרונות הגדולים בלימודים ב- TCB – SCHOOL OF DESIGN,  מלבד קיומן במהלך השנה של ארבע הרצאות משותפות לכל המגמות עם מרצים אורחים מובילים בתחומם, הוא שיתוף הפעולה הפורה בין המגמות השונות בבית הספר. במסגרת שיתוף פעולה זה, לומד כל סטודנט באחת המגמות קורס בן 2 או 3 שעות שבועיות במגמת לימוד אחרת, במטרה להרחיב את מגוון הקורסים וההכשרה של הסטודנט בכל תחום העיצוב.

כך למשל, סטודנטים במגמת אדריכלות ועיצוב פנים לומדים קורס "תכנון באמצעות צמחיה" של מגמת אדריכלות נוף וכן קורס "עיצוב ריהוט" של מגמת עיצוב תעשייתי, וסטודנטים במגמת אדריכלות נוף לומדים קורס "עקרונות העיצוב בשיווק מדיה חברתית" של מגמת תקשורת חזותית וקורס "עיצוב אלמנטים בנויים" של מגמת עיצוב תעשייתי.

שיתוף פעולה פורה זה מיועד להעלות את הרמה של פרויקט הגמר של כל סטודנט, להגדיל את כמות הידע שלו בתחום העיצוב ולאפשר לימודים אטרקטיביים יותר לכמה שיותר סטודנטים.

בנוסף, מפעילות ארבע המגמות פעם בשנה, פרויקט עם ולמען הקהילה, בניסיון לבצע שינויים בחזות שכונה א' בה שוכנת המכללה הטכנולוגית בפרט והעיר באר שבע בכלל. זאת ועוד, בכל סמסטר, יוצאים הסטודנטים בבית הספר לעיצוב לסיור מרחיב ידע בנושאים שונים בהדרכת צוות מרצים מהמגמות השונות.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור: "פתיחתו השנה של בית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית, TCB – SCHOOL OF DESIGN , בסימן שנת ה-70 לקיומה של המכללה, היא בשורה חשובה לכל מי שחולם על קריירה בעולמות העיצוב. בנוסף להיותה של המכללה הטכנולוגית מרכז אקו סיסטם למקצועות הטכנולוגיים, הופכת כעת המכללה למוסד לימודים מוביל גם בתחומי העיצוב, כאשר כל רמות העיצוב נלמדות אצלנו. נמשיך לפעול לקידום המכללה הטכנולוגית בתחומים מקצועיים שונים, למען הכשרת דור העתיד של ההנדסאים בתעשייה הישראלית".

140 מצטיינים ומצטיינות במכללה הטכנולוגית באר שבע

140 מצטיינים ומצטיינות במכללה הטכנולוגית באר שבע

בשני טקסים מרגשים, הוקירה המכללה הטכנולוגית באר שבע, המציינת בימים אלה את שנת ה-70 להקמתה, את 140 הסטודנטים והסטודנטיות המצטיינים שלה לשנת הלימודים התשפ"ג.

כ-36 אחוז ממקבלי תעודות ההצטיינות במכללה (51) היו סטודנטיות, המהוות כ-29 אחוז מכלל הסטודנטיות הלומדות בשנתון. 44 מהסטודנטים (כ-31 אחוז מהמצטיינים) קיבלו תעודת הצטיינות יתרה, כ-30 אחוז מהם (13) היו סטודנטיות. 46 הסטודנטים והסטודנטיות המצטיינים יתרה קיבלו פרסים כספיים.

בטקסים שהתקיימו בימים רביעי וחמישי שעבר, באודיטוריום המכללה הטכנולוגית, השתתפו מלבד מנכ"ל המכללה יעקב דור, קודמו בתפקיד דב תמיר המכהן כיו"ר האסיפה הכללית של המכללה הטכנולוגית וסגן יו"ר הוועד המנהל והמנכ"ל לשעבר של המכללה פרופ' ג'ורג' (אוצו) מרקוביץ ונציגי ארגונים, מפעלים ותעשיות שונות, שכל אחד מהם קיבל מדליה מיוחדת בסימן 70 שנה למכללה הטכנולוגית: מנהלת התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים וטכנאים מוסמכים מיכל תימור, מנהלת תוכנית "עתידים לתעשייה ולהייטק" נעמי ראם תרשיש, ראש מינהלת "עתידים" בצה"ל סא"ל אוריה שמעון, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת "אלביט" לילך ברוקס שלום ומנהל מרכזי "ריאן לתעסוקה" לשילוב קידום והעצמת החברה הערבית בעולם העבודה וההכשרה באזור הדרום מוסא אלקריני.

מנכ"ל המכללה יעקב דור, התייחס בדבריו בטקסים גם למצב הביטחוני הלא פשוט במדינה זה יותר מארבעה חודשים: "אנחנו נמצאים בימים לא פשוטים, כאשר המדינה נמצאת במלחמה. כולנו זוכרים את הנופלים עבור תקומת ישראל, מייחלים לשובם הביתה בשלום של כל חיילי ישראל בכל הגזרות , מתפללים להחלמתם המהירה של כל הפצועים ולשובם במהרה הביתה של כלל החטופים. זה אכן לא הזמן לחגיגות ופסטיבלים, אבל זה בהחלט כן הזמן לעצור לרגע ולהעלות על נס את ההצטיינות שלכם בלימודים. תעודות ההצטיינות שתקבלו כאן הערב הן לא אירוע ברור מאליו; הן מגיעות כתוצאה מהשקעה, התמדה ומאמץ שיטתי של כל אחת ואחד מכם. במכללה הטכנולוגית באר שבע לומד פסיפס של כלל החברה הישראלית, ביניהם 1,700 סטודנטים הלומדים ב-15 מגמות לימוד שונות ובתוכן 23 התמחויות. רק השנה, פתחנו מגמה נוספת של הנדסאי עיצוב תעשייתי שמצטרפת לשלל מגמות בתחום העיצוב. אין הרבה מוסדות שיכולים להתגאות בגיוון כה משמעותי, ואתם זכיתם בכך".

יו"ר האסיפה הכללית של המכללה, דב תמיר: "ב-70 שנות קיומה, שמה המכללה הטכנולוגית דגש על הביחד. היום כולם מדברים על הביחד, אבל אנחנו מיישמים את הביחד כבר עשרות בשנים. עולים וותיקים, דתיים וחילוניים, נשים וגברים, יהודים וערבים, בלימודי יום ובלימודי ערב. תעודת הסטודנט מאחדת את כולם. במכללה פעילים בית כנסת וחדר תפילה לבני דת האסלאם. המכללה הטכנולוגית באר שבע, הוותיקה והמעוטרת במדינת ישראל, משמשת דוגמה ללומדיה ולחברה כולה. מקומות העבודה מאירים לכם את הדרך לתעסוקה איכותית. בקיצור, מחכים לכם".

דיקאנית הסטודנטים וראש המכינות במכללה הטכנולוגית, לירון זינו, שהנחתה את הטקסים: "אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת ורבת תהפוכות, ובהחלט לא בימים רגילים. סטודנטים ובוגרים רבים של המכללה גויסו למילואים, והיו לצערנו הרב, גם פגיעות בנפש. לא מעט מהסטודנטים והבוגרים, גם מבני העדה הבדואית, התמודדו ומתמודדים עם קשיים בלתי מבוטלים. למרות ואולי בגלל זה, אנחנו סבורים שיש לשמור על שגרה מבורכת כלשהי, הן בלימודים היומיומיים והן בהוקרה השנתית לסטודנטים ולסטודנטיות המצטיינים והמצטיינות. השנה, זכיתם אתם להוביל את המגמות השונות במכללה, ועל כך גאוותנו".

ביקור הנכד של גולדה מאיר במכללה הטכנולוגית

"אתם ממלאים אחר צוואתה הלא כתובה של סבתא שלי"

כך אמר בביקורו במכללה הטכנולוגית באר שבע שאול רחבי, נכדה של ראשת הממשלה המנוחה גולדה מאיר, שחנכה את המכללה ב-1954 בעת כהונתה כשרת העבודה

ביקור מיוחד ומרגש: במסגרת האירועים לציון שנת ה-70 למכללה הטכנולוגית באר שבע, אירח באחרונה, מנכ"ל המכללה יעקב דור את שאול רחבי, הנכד של ראשת הממשלה המנוחה גולדה מאיר.

הביקור היווה סגירת מעגל, 70 שנה לאחר שגולדה, כאמור סבתו של רחבי, חנכה את המכללה הטכנולוגית ב-1954, בעת שכיהנה כשרת העבודה.

מנכ"ל המכללה, יעקב דור: "התרגשנו מאוד לארח במכללה הטכנולוגית את שאול רחבי, נכדה של גולדה מאיר. במהלך סיור של האורח בנקודות מפתח בקמפוס המכללה, כולל הנקודה בה נחנכה לפני 70 שנה, קיבל רחבי סקירה מקיפה על המכללה הטכנולוגית ממני ומיו"ר האסיפה הכללית של המכללה דב פ. תמיר. האורח התרשם עמוקות מהפעילות המגוונת והייחודית של המכללה הטכנולוגית, וציין שהוא בטוח שסבתו הייתה מתרגשת היום, לו הייתה רואה את פרי עמלה. רחבי הוסיף ששבע השנים בהן שימשה מאיר כשרת העבודה (1949 – 1956) היו השנים הפוריות ביותר שלה בפוליטיקה, בהן נהנתה מעשייה מגוונת ומביצוע מהלכים המשפיעים על המדינה עד היום".

יו"ר האסיפה הכללית של המכללה, דב פ. תמיר: "ניסינו כבר בחגיגות 60 שנה למכללה הטכנולוגית להביא את הדוד המנוח של רחבי, הבן של גולדה מאיר; הצעתי לשלוח מונית כדי להסיע אותו מקיבוץ רביבים בו התגורר, אבל זה לא יצא אל הפועל. הפעם, מנכ"ל המכללה יעקב דור עשה ניסיון נוסף, והביא את הנכד. זו איזושהי סגירת מעגל. האורח התרגש מאוד, וגם אנחנו התרגשנו, במיוחד כשהראינו לו את הבניין שבו קיימו את טקס החנוכה של המכללה הטכנולוגית. אין עוד מכללה בארץ שייסדה אותה מישהי ממרום המנהיגות הישראלית, והייתה בהמשך ראש הממשלה. רחבי אמר שלמיטב ידיעתו, סבתו העריכה מאוד את כל נושא העבודה והתעסוקה וגם את הנגב, והייתה מיודדת מאוד עם ראש עיריית באר שבע הראשון דוד טוביהו וגם עם אליהו נאווי. והראייה שהיא הקימה את המרכז הראשון במדינת ישראל להכשרה מקצועית דווקא בבאר שבע, שבה לא היה בזמנו שום דבר. לא ידעתי שהיא הייתה אז גם אחראית על השיכון. אני מנחש שעם שני 'הכובעים' האלה, של העבודה והשיכון, היה לה קל יותר להקים פה מוסד כמו המכללה הטכנולוגית. באר שבע הייתה אז עיר צעירה של עולים מצפון אפריקה ומזרח אירופה, שצריך היה לתת להם מקצוע ופרנסה".

נכדה של גולדה מאיר, שאול רחבי: "המכללה היא באמת מפעל שאני בטוח שסבתא שלי, לו הייתה בחיים, הייתה מאוד מתגאה בו ושמחה לראות אותו משגשג ופורח אחרי 70 שנה. המכללה הטכנולוגית היא חלק מהתרומה שלה לשגשוגה של מדינת ישראל, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה ביטחונית. ויש לה תרומה גדולה מאוד במפעלים האלה, של הכשרה מקצועית וחינוך בכלל, דברים שהיא מאוד החשיבה. אני באמת חושב שגולדה הייתה מאוד גאה במה שעשיתם במכללה במהלך 70 השנה האלה. זה נראה באמת מאוד מרשים. לא ידעתי שאני מגיע למכללה טכנולוגית כל כך גדולה ומפותחת, עם כל כך הרבה אמצעים, כיתות לימוד ומעבדות. התרשמתי מאוד גם מהפיתוח שנעשה עכשיו במכללה, כולל האודיטוריום המקסים. שמחתי מאוד שסוף כל סוף הצלחתי להגיע למכללה הטכנולוגית. אני כבר הרבה שנים רוצה לעשות זאת, ואיכשהו זה לא יצא. אתם באמת ממלאים אחר הצוואה הלא כתובה של סבתא שלי. כל הכבוד"!

"להפסיק את אפליית הסטודנטים משרתי המילואים במכללות הטכנולוגיות"

"להפסיק את אפליית הסטודנטים משרתי המילואים במכללות הטכנולוגיות"
"הסטודנטים שלנו מאיישים את הסקטור היצרני ביותר. בוגרי המכללות הטכנולוגיות תורמים לפריון המשק, מובילים את התעשייה הישראלית – והם, בסופו של דבר, מנוע הצמיחה של המשק. האפליה שאותה הם חווים בלתי מתקבלת על הדעת. אנו, נציגי המכללות הטכנולוגיות, נמשיך להיאבק וללחוץ איפה שצריך כדי שהסטודנטים שלנו, ובפרט אלו החוזרים מהמילואים, יקבלו את המגיע להם.
מבחינה ערכית ומוסרית, ובמיוחד כשצופים אל העתיד של החברה והמשק, מדינת ישראל אינה יכולה להמשיך להפלות את הסטודנטים הכל כך חיוניים לה. היא מחויבת לעטוף את כולם ולספק להם את התמיכה הנדרשת. זו לא "גחמה" שלנו, ראשי המכללות הטכנולוגיות, אלא אינטרס לאומי מהמעלה הראשונה".
מאמרו של מנכ"ל המכללה, יעקב דור בתקשורת הארצית בנושא: הפליית טודנטים משרתי מילואים הלומדים במכללות הטכנולוגיות.

"אלביט מערכות", עמותת "עתידים", המכללה הטכנולוגית באר שבע עכשיו הזמן לקריירה טכנולוגית בתעשייה הביטחונית!

"אלביט מערכות", עמותת "עתידים", המכללה הטכנולוגית באר שבע עכשיו הזמן לקריירה טכנולוגית בתעשייה הביטחונית!

מהלך נוסף להכשרת הנדסאים לעבודה בנגב על רקע הקמת הקריה הטכנולוגית של "אלביט" בנגב, ייפתח בקרוב במכללה הטכנולוגית באר שבע המחזור השני להכשרת הנדסאי מכונות בהתמחות מכטרוניקה וכימיה צבאית בכל שנה ייפתח מחזור להכשרת עשרות הנדסאים

"אלביט מערכות יבשה ותעש" תפתח בקרוב את המחזור השני של תוכנית "עתידאים", להכשרת הנדסאים שיועסקו בקריה הטכנולוגית החדשה ברמת בקע, שתחל לפעול לקראת חודש מרץ 2024. במסגרת ההיערכות לפתיחת הקריה החדשה, יוכשרו במכללה הטכנולוגית באר שבע, במחזור השני של "עתידאים", כ-30 הנדסאי מכונות לעבודה במתחם הטכנולוגי, זאת במקביל להמשך מחזור הלימודים הראשון בתוכנית, אותו עומדים לסיים 27 סטודנטים. בוגרי "עתידאים" ייקלטו לעבודה כהנדסאים במפעל "אלביט" החדש בנגב. תהליכי המיון יהיו זהים לתהליכים במחזור הראשון, אליו פנו מעל 700 מועמדים – מתוכם נבחרו 30 – כאשר בכל שנה בהמשך ייפתחו מחזורים נוספים.

הקריה הטכנולוגית החדשה תכלול כ-150 מבנים, תשתיות ייצור בטכנולוגיה מתקדמת וכן מערך עמדות מתקדם לביצוע ניסויים. פעילות הקריה החדשה תתבסס על  אנרגיה סולרית וגז טבעי.

תוכנית הלימודים הייחודית להכשרת הנדסאים כוללת לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות מכטרוניקה וכימיה צבאית. התוכנית גובשה יחד עם מנהלי הפיתוח והייצור של "אלביט מערכות יבשה ותעש", ובהתאם לתוכנית שהחברה מפעילה בשיתוף עמותת "עתידים" לקליטת הנדסאים. הסטודנטים ילמדו בתוכנית לימודי יום מואצת במשך 17 חודשים, ויהיו זכאים למימון שכר לימוד וסיוע כלכלי נוסף בסך כולל של כ-40,000 שקל. הם ילוו על ידי מנהלים מ"אלביט מערכות יבשה ותעש" ונציגי "עתידאים". בהמשך, כאמור, ייפתחו מחזורים נוספים במתכונת דומה.

תוכנית "עתידאים" הינה מיזם משותף של עמותת "עתידים", קרן "ביחד" של משפחת סטלה ויואל קרסו, מה"ט המכון להכשרה טכנולוגית של משרד העבודה ומפעל הפיס.

לילך ברוקס שלום, סמנכ"לית משאבי אנוש ב"אלביט יבשה ותעש": "בעקבות הצלחת המחזור הראשון, אנו מתרגשים לפתוח מחזור שני לכיתת הנדסאי מכטרוניקה. כ-80% מהסטודנטים שלנו קיבלו תעודת הצטיינות על הישגיהם האקדמיים, ולא בכדי. מדובר בבחירה מוצלחת ומוקפדת של כל סטודנטית וסטודנט שיועסקו בחטיבת יבשה ותעש ב'אלביט' בתפקידי מפתח ניהוליים ומקצועיים, ויהוו את דור החלוצים של האתר החדש שלנו ברמת בקע".

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור: "אנו מברכים על הידוק שיתוף הפעולה עם 'אלביט מערכות', שבימים אלה תורמת תרומה משמעותית למערך הביטחון במלחמת 'חרבות ברזל'. שיתוף הפעולה מיישם את החזון המשלב השכלה, טכנולוגיה ותעסוקה איכותית בתעשייה הביטחונית. המכללה, באמצעות תוכניות לימוד שמותאמות לצרכי תעסוקה איכותית בדרום, מסייעת לצעירים וצעירות לרכוש השכלה טכנולוגית ברמה גבוהה החיונית לעבודתם בתעשיות המתקדמות באזור, ובכך יהוו שחקנים מרכזיים בפיתוח מערכות ביטחוניות".

נעמי ראם-תרשיש, מנהלת תוכניות "עתידים לתעשייה", עמותת "עתידים": "ייחודה של התוכנית הוא השילוב בתעסוקה בתום הלימודים. בכך אנו מאפשרים לבנות ובני הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית לרכוש מקצוע איכותי ולהשתלב בעבודה מאתגרת ומובטחת. השיתוף בין המגזר השלישי והמגזר העסקי נותן מענה, הן מבחינה חברתית והן מבחינת צרכי התעשייה בישראל".

כתבה בhttps://br7news.co.il/

התנסות מעשית של סטודנטים במגמת חשמל

סטודנטים במגמת חשמל במסלול משולב שנה ג' ובמסלול בוקר שנה ב' ערכו ביום שישי האחרון והיום בבוקר,

התנסות מעשית במסגרת קורס מתקני חשמל.

 

במסגרת ההתנסות, אותה ליוו ראש המגמה אביאל חקשור, מרצה הקורס יהודה חקשור ומדריך המעבדה לחשמל שאוקי אלזיאדנה,

הקימו הסטודנטים את תשתיות החשמל והתקשורת למעבדה החדשה לעבודה מעשית במגמת עיצוב תעשייתי.

 

שיתוף הסטודנטים במגמת חשמל בתרגול חומרי הלמידה מקנה להם מוכנות גדולה יותר להשתלב בשוק העבודה.

 

 

 

מפגש פתיחה של "אלביט" ערד ו"עתידאים" עם סטודנטים מתוכנית "עתידאים" במגמת אלקטרוניקה

עמותת "עתידים", קרן "ביחד", מה"ט, משרד העבודה, חברת "אלביט" והמכללה הטכנולוגית באר שבע בשיתוף מפעל הפיס, מפעילים מחזור שני של תוכנית "עתידאים" ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה, שבסופה ישתלבו הסטודנטים הבוגרים בעבודה ב"אלביט"

מחזור שני של תוכנית "עתידאים" ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה, שבסופה ישתלבו הסטודנטים הבוגרים בעבודה בחברת "אלביט", נפתחה במהלך דצמבר האחרון, במכללה הטכנולוגית באר שבע. התוכנית, המופעלת בידי "אלביט", עמותת "עתידים", מה"ט, משרד העבודה והמכללה הטכנולוגית בשיתוף מפעל הפיס, מאפשרת לצעירים וצעירות ללמוד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה, ובסיום הלימודים להשתלב, כאמור, בעבודה בחברת הענק "אלביט" ישראל, במפעלה בערד.

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתנופת תוכניות הדגל בשיתוף התעשייה ו"עתידאים", ופתחה מחזור נוסף בשיתוף "אלביט" ערד. במפגש הפתיחה השתתפו נציגי "אלביט", "עתידאים", המכללה הטכנולוגית, תוכנית "למרחק" לקידום תעסוקה איכותית ליוצאי אתיופיה והאגף והקרן לחיילים משוחררים. כיתה זו ובה 22 סטודנטים, מצטרפת ל-35 כיתות הנדסאים בפרויקט "עתידאים" בכל רחבי הארץ, והסטודנטים המשתתפים בכיתה הם חלק מעוד כ-800 סטודנטים שסיימו בהצלחה את התוכנית, עם נתוני דיפלום והשמה גבוהים מאוד.

למפגש הוזמנו הסטודנטים שנבחרו לאחר תהליך מיון איכותי ועתידים להיקלט ב"אלביט" ערד. מרינה פלג, אחראית תוכנית "עתידאים", בירכה את הסטודנטים שנבחרו, והסבירה להם ולשותפים אודות התוכנית, בה יוכשרו למקצוע הנדסאי אלקטרוניקה במסלול לימודים מואץ של 17 חודשי לימוד. הסטודנטים ייהנו ממעטפת תמיכה רחבה להצלחה לימודית וקליטה מיטבית ב"אלביט". פלג גם הודתה לכלל השותפים לדרך, וביניהם מה"ט, קרן "ביחד", "למרחק" והאגף והקרן לחיילים משוחררים.

יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, בירך את הסטודנטים על הצטרפותם למחזור השני של התוכנית עם "אלביט" ערד. הסטודנטים צפויים להשתלב בצורה מיטבית ב"אלביט", ויתרמו רבות למפעל, לפריון ולביטחון של המדינה, בייחוד בתקופה ביטחונית מאתגרת שהמדינה ניצבת בפניה בימים אלה.

מנכ"ל המכללה סיפר: "כיתות 'עתידאים' הינה תוכנית דגל המייצרת כיתות של מצטיינים. בטקס המצטיינים שייערך השנה, כ-70% מהסטודנטים מכיתות 'עתידאים' הם מצטיינים. זה אומר שתהליכי המיון והסינון של הפרויקט הם גבוהים, והערך המוסף הוא קליטה של אוכלוסייה איכותית בתעשייה. בשנים הקרובות, יגדל הביקוש של צעירים לעבוד בתחומים טכנולוגיים העוסקים בליבת היצרנות הביטחונית. באמצעות הפרויקט הזה, אנו מצליחים לבצע שינוי תודעתי בקרב צעירים בנוגע להבנת מה זה הנדסאי וחשיבותו בשוק העבודה".

מנהלת מפעל "אלביט" ערד, שני בן קמחי: "מחזור שני של תוכנית 'עתידאים' עם 'אלביט' ערד ושיתוף הפעולה הפורה עם המכללה הטכנולוגית באר שבע ושאר הגופים שתומכים ומובילים את המודל להכשרת הנדסאי אלקטרוניקה, מהווה עבור החברה פלטפורמה להכשרת עובדים מקצועיים בפרק זמן קצר ושילובם במשרות מגוונות, המאפשרות התפתחות מקצועית ואישית, הן לסטודנט שסיים את לימודיו והן לנו. התוכנית  יוצרת בסיס איכותי להכשרת עובדים בתחום האלקטרוניקה כגורם למנוף צמיחה ותמיכה בליבת התעשייה הביטחונית באזורי הפריפריה."

נעמי ראם-תרשיש, מנהלת תוכניות "עתידים לתעשייה" בעמותת "עתידים": "במודל תוכנית ה'עתידאים' מרוכזים הלימודים ב-17 חודשים עד לקבלת תואר הנדסאי. ייחודה של התוכנית הוא בשילוב בתעסוקה בתום הלימודים, ובכך אנו מאפשרים לבנות ובני הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית לרכוש מקצוע איכותי ולהשתלב בעבודה מאתגרת ומובטחת. השיתוף בין המגזר השלישי והמגזר העסקי נותן מענה, הן מבחינה חברתית והן מבחינת צרכי התעשייה בישראל".

דותן גלברג, מנהל תחום פרויקטים, מחקר וקשרי מעסיקים במה"ט: "תוכנית לימודי ההנדסאים במסגרת תוכנית 'עתידאים' כוללת שיתוף של חברות איכותיות, דוגמת 'אלביט'. מסלול הלימודים מבטיח לסטודנטים את ההכשרה הטכנולוגית העדכנית ביותר. המעסיק נהנה מעובד בעל השכלה וידע רב שהותאם לצרכיו בתוכנית הלימודים במכללה הטכנולוגית באר שבע. הסטודנט מרוויח ניסיון מעשי ורכישת מיומנויות רלוונטיות לשוק העבודה. העובד מגיע עם היכרות עם מקום העבודה והתפקיד אותו יאייש, דבר שמקצר משמעותית את תקופת החניכה בעבודה החדשה״.

שלומי מהרטו, סטודנט בכיתה: "כלוחם ב'גולני', נחשפתי להמון מערכות של 'אלביט'. אני רואה בתוכנית הזו שליחות עצומה, וזאת התרומה המועטה שלי למדינת ישראל. אני רוצה למסור, בשם כל הסטודנטים בכיתה, את תודתנו ל'אלביט', מה״ט, מפעל הפיס, קרן 'ביחד' וכמובן ל'עתידאים', על שיתוף הפעולה ועל הליווי, התמיכה והמעטפת".

כתבה בhttps://br7news.co.il

המכללה הטכנולוגית באר שבע למען החקלאות הישראלית

במסגרת המאמץ הלאומי בסיוע לחקלאות הישראלית בזמן מלחמת חרבות ברזל, עובדי המכללה הטכנולוגית באר שבע התגייסו ליום התנדבות של קטיף עגבניות שרי במושב כמהין באזור ניצנה, על מנת לסייע לחקלאים המתמודדים עם מחסור בכוח אדם.

מר יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע סיפר: "עשרות עובדים של המכללה הטכנולוגית באר שבע נרתמו לטובת סיוע בקטיף עגבניות שרי במושב כמהין בעת משבר ענף החקלאות אשר מורגש בעת מלחמת חרבות ברזל. שמחנו לקחת חלק בקטיף עגבניות, אין ספק שמדובר על חוויה מעצימה ומספקת ובעיקר תחושה של שליחות והתגייסות למען החקלאות שלנו."

פינת הנצחה- מלחמת חרבות ברזל

המכללה הטכנולוגית באר שבע אבלה על אובדנם של סטודנטים, בוגרים ובני משפחותיהם אשר נרצחו בידי בני עוולה ואשר נפלו בעת מילוי תפקידם במהלך מלחמת "חרבות הברזל".

המכללה הטכנולוגית באר שבע משתתפת בצער המשפחות השכולות ומייחלת להחלמת הפצועים ולשיבה הביתה של הנעדרים והחטופים.
אנו מחזקים את ידי צה"ל, כוחות הבטחון המתנדבים הרבים התורמים לחוסנה של החברה בישראל.

 

 

 

 

בכור סויד ז"ל

המכללה הטכנולוגית באר שבע אבלה וכואבת את מותו בטרם עת של בכור סויד ז"ל , תושב ההתיישבות שלומית. סיים את לימודיו השנה במגמת אדריכלות נוף, פתח עסק בתחום לימודיו ובמקביל עבד כקבלן ביצוע במשרד אדריכלות נוף, היה אמור להגיש את פרויקט הגמר בימים אלו.
סגל המכללה וציבור הסטודנטים משתתפים בצער הקשה מנשוא של המשפחה.

הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמוֹ

 

 

 

 

 

 

אריאל ביליה ז"ל 

המכללה הטכנולוגית באר שבע כואבת את הירצחו של אריאל ביליה ז״ל אחיו של רועי ביליה הלומד בקורס עיבוד שבבי Cnc במרכז הכשרה במכללה.
אריאל בן ה-28 מאופקים, שירת בעבר כלוחם הפגין אומץ לב נדיר כשנלחם במחבלים עם מוט ברזל והציל 10 נפשות בזכות גבורתו ותושייתו, ביניהם את אימו, את אשתו ואת שני ילדיו הקטנים, את אחיו, את גיסתו ואת ארבעת ילדיהם, כשהצעירה ביניהם בת חודש.

יהי זכרו ברוך. שולחים תנחומים לרועי ומשפחתו.

הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמוֹ

 

 

 

 

 

ולרי פרידמן ז"ל

המכללה הטכנולוגית באר שבע כואבת את הירצחו של ולרי פרידמן ז״ל אביו של אלון פרידמן סטודנט המכללה במגמת מכונות מכטרוניקה אלביט תעש עתידאים. ביוני האחרון ולרי חגג 60, היה אדם חרוץ ואהוב על הבריות. נרצח באכזריות ע"י טרוריסטים בשדרות באוטובוס בדרכו לטיול לים המלח.
יהי זכרו ברוך. שולחים תנחומים כנים לאלון.

הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמוֹ

 

 

יבגני ודינה קפשטר ז"ל

המכללה הטכנולוגית כואבת את הירצחם של יבגני ודינה ז״ל. ילדיהם מוגדרים כנעדרים, אלין בת 8 ואיתן בן 5.
יבגני ואשתו דינה נורו ברכב לאחר שעזבו בבהילות את קמפינג באשקלון, הם נסעו דרך שדרות ונתקלו בכביש עם מחבלים.
דינה עבדה באונ' בן גוריון, יבגני בוגר המכללה הטכנולוגית במגמת הנדסאי חשמל עבד החל מ-2018 כהנדסאי חשמל ברותם ICL, עלה מאוקראינה בצעירותו עם הוריו, התחנך בדימונה , פנימייה ספורטיבית באתלטיקה. לא נשכח ולא נסלח !

הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמם

 

 

 

אלין ואיתן קפשטר ז"ל
המכללה הטכנולוגית כואבת את הירצחם של אלין ואיתן , ילדיו של בוגר המכללה יבגני קפשטר ז"ל, שנמצאו גם הם ללא רוח חיים לאחר שנרצחו כמו שני הוריו במתקפת הטרור האיומה.
הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מאי ופאיזה אבו סבייח ז"ל

המכללה הטכנולוגית באר שבע משתתפת בצער הסטודנטית מהמגמה לאדריכלות ועיצוב פנים , אלא אבו סבייח, אשר איבדה את אמה ואחייניתה מפגיעת רקטה בביתן בשבת השחורה ב- 7 באוקטובר.
הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמן

 

 

 

 

 

 

סאמר פואד אל טלאלקה ז"ל

סאמר פואד אל טלאלקה היה בן 25 במותו. הוא התגורר ביישוב חורה ועבד עם אביו ואחיו במדגרה ליד קיבוץ ניר עם. הוא הבן הבכור מתוך 10 ילדים.
סאמר היה חובב אופנועים מושבע שאהב לטייל בשטח ולבלות עם חברים.
בשבת השחורה, היה עם אביו במדגרה בקיבוץ ניר עם וסיפר בשיחה עם אחותו כי נפגע מירי מחבלים, עד שהשיחה איתו התנתקה.
סאמר פואד הוא אחיה של איה אל טלאלקה, סטודנטית במכינה הטכנולוגית להנדסאים. מרכינים ראש ומשתתפים בצער המשפחה🙏
הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמוֹ

 

 

 

 

 

 

 

רס"ל (מיל') אחמד אבו לטיף ז"ל

המכללה הטכנולוגית מרכינה ראשה בשל נפילתו של רס"ל במילואים, אחמד אבו לטיף, אחיו של הסטודנט, קאיד אבו לטיף וחתנו של עאמר סקיק מרצה במגמת הנדסה אזרחית במכללה הטכנולוגית באר שבע.
לפני נפילתו בגבורה, כתב אחמד פוסט שהדהד ברשת בו התגאה בהיותו בדואי ישראל והוסיף: "כולנו שותפים לאותו גורל ואנחנו חייבים להיות ביחד ומאוחדים. לצערי יש אנשים שמנסים להפחיד, להתגרות, להרוס את היחסים ולהרוס את האמון. אל תאמינו להם ואל תתנו לזה לקרות".

גיבור ישראל
הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמוֹ

 

 

 

 

 

 

רנ"ג אורי מויאל ז"ל

משפחת המכללה הטכנולוגית באר שבע מרכינה ראשה ומשתתפת בצערה של הסטודנטית במגמה לאדריכלות ועיצוב פנים ענבל מויאל, על הרצחו של בעלה בידי בן עוולה
מי יתן ולעולם לא תדעי עוד צער.
הַשֵּׁם יִקֹּם דָּמוֹ

המכללה הטכנולוגית באר שבע פותחת שנה עם שלוש מגמות לימוד חדשות

המכללה הטכנולוגית באר שבע פותחת שנה עם שלוש מגמות לימוד חדשות ומרחיבה משמעותית את תכניות הדגל בשיתוף התעשייה וצה"ל

שנה"ל תשפ"ד תיפתח ב -22.10.23 במסלולי הנדסאים עם 857 סטודנטים חדשים וזאת ב- 21 התמחויות לימוד שונות, כאשר סה"כ מספר הסטודנטים במכללה מגיע השנה ל – 1,720 סטודנטים במסלולי הנדסאים ועוד כ-450 סטודנטים במסגרת קורסי הכשרה מקצועית והשתלמויות לקהל הרחב. המגמות בעלות הביקוש הגבוה ביותר: הנדסאי תוכנה, הנדסאי חשמל,  הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, הנדסאי בניין (הנדסה אזרחית) והנדסאי הנדסה רפואית.

המכללה הטכנולוגית תשיק בשנת הלימודים הקרובה 3 מגמות לימוד חדשות במגוון חטיבות לימוד ותציין בחודשים הקרובים 70 שנים של מצוינות טכנולוגית עם מעל 66,000 בוגרים. בזירות החידושים הפדגוגיים ניתן למצוא את מגמת הנדסאי עיצוב תעשייתי המבוקשת בתעשייה, אשר תכשיר את צעירי הדרום  לעסוק בתכנון ועיצוב מוצרים  ובכך תהפוך המכללה בנוסף להיותה מרכז אקו סיסטם למקצועות הטכנולוגיים גם למוסד מוביל בתחומי העיצוב כאשר כל רמות העיצוב נלמדות במכללה.

בנוסף פותחה התמחות חדשה במסלולי הנדסאים במגמת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע, התוכנית נפתחה במסגרת הפרויקט היוקרתי של צה"ל "פעמי עתידים", המשותפת עם המכללה האקדמית להנדסהSCE , ויצטרף למסלולים הקיימים במגמות תוכנה ובאלקטרוניקה.

כמו כן, בימים אלו החל גיוס חדש עבור מגמת טכנאי תוכנה בהתמחות DevOps בשיתוף אמ"ן, משרד העבודה, הרשות לחדשנות, עמותת בוגרי 8200, היוזמה לקידום תעסוקת צעירים והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון. ההתמחות תכשיר טכנאי תוכנה לשלוט באופן מעמיק בענפי הפיתוח ואופרציה על מנת להגשים את חזון שוק הייטק- התייעלות מתמדת. ההכשרה בתחום זה, מאפשרת לבוגר להפעיל חשיבה מחוץ לקופסה בתכנון, בנייה ותחזוקה של מוצר גמיש ומוטה ענן (cloud native).

יחד עם כל החידושים ממשיכים במכללה לקדם פרויקטים ויוזמות חדשות שנפתחו בשנים האחרונות ובהם:

מחזור שני של הנדסאי אלקטרוניקה בשיתוף חטיבת התקשוב והסייבר באלביט ערד, ומחזור שני של הנדסאי מכטרוניקה  בשיתוף אלביט חטיבת תעש יבשה ברמת בקע,  המסלולים ייפתחו במסגרת תכנית "עתדיאים".

במכללה הטכנולוגית מבינים לעומק את המשמעויות הנגזרות של שינויי שוק העבודה והדרישה בהכשרות מתקדמות, ויצרו רשת שותפויות עם החברות והארגונים המובילים במדינה, זאת במטרה לספק לסטודנטים את הכלים המתקדמים והיעילים ביותר לקריירה מבטיחה, איכותית ומתגמלת. התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים שתופעל מחזור רביעי ברציפות במכללה הינה דוגמא להבנה זו. תוכנית זו, בשיתוף ג'וינט תב"ת מופעלת במגמת כימיה, במגמת מכטרוניקה ובמגמת בקרה ואוטומציה. הנרשמים למסלולי אלו יזכו לדמי קיום חודשיים, מלגת שכר לימוד בהתאם למצב הסוציואקונומי ובנוסף יבצעו התנסות מעשית בשכר בשנת הלימוד השנייה באחת מן החברות הטכנולוגיה המובילות השותפות לתכנית. כל זה מצטרף לתוכניות מיוחדות לחברה החרדית ולמגזר הבדואי בדרום ומגוון רחב של התמחויות לימוד אותן ניתן למצוא רק במכללה הטכנולוגית באר שבע.

יעקב דור, מנכ"ל המכללה: "המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתנופת הפיתוח ומשיקה השנה מסלולי לימוד נוספים בהתאם לצרכי התעשייה שישלימו את מארג חטיבות הלימוד.  השנה אנו מגדילים את תכניות הדגל, ומרחיבים מסלול ייחודיי לקהל החרדי בשיתוף צה"ל. מדובר בתוכניות ייחודיות שנולדו מתוך מצוקה של מחסור בעובדים מקצועיים בתחומי הנדסה במשק בכלל ובצה"ל בפרט. מסלולי הלימוד במכללה מאפשרים לסטודנטים לזכות בנקודת הזינוק הטובה ביותר בשוק העבודה הישראלי ובמסלול לעתיד מבטיח."

 

ביקור מנכ"ל משרד העבודה וצוותו במכללה הטכנולוגית באר שבע

במהלך חודש ספטמבר, התקיים ביקור של מנכ"ל משרד העבודה, מר ישראל אוזן וצוותו במכללה הטכנולוגית באר שבע. במהלך הביקור בוצעה סקירה מקיפה מפי מנכ"ל המכללה יעקב דור אודות פעילות הענפה של המכללה ועל מגמות הפיתוח וההתחדשות במכללה הטכנולוגית ומגוון התכניות שמפעילה המכללה בימים אלו. בוצע סיור במעבדות המתחדשות בתחומי הטכנולוגיה השונים כגון מעבדת הגז הטבעי, חשמל, בקרה ואוטומציה ומיזוג אוויר.

דור סקר את מגמות ההכשרה הטכנולוגית בארץ עוד מימי הקמתה ועד אתגרי היום, הציג תכניות ופרויקטים מיוחדים שהמכללה מקדמת וכן את תרומתה הרבה לתעשייה ולחברה בדרום, לשוק העבודה הטכנולוגי ולפריון במשק וכן בעידוד צעירים לבחור בתחומי הכשרה טכנולוגיים המניעים את כלל המשק.

מר יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע בדברי הסיכום למנכ"ל ציין: " כי הסטודנטים והסטודנטיות הלומדים מקצועות טכנולוגיים מעשיים, תורמים תרומה מכרעת לחוסן הלאומי ומהווים את העתיד של מדינת ישראל. ההשכלה האקדמית חשובה וחיונית לעתידנו אך היא לא חזות הכול. בלי הנדסאים מוסמכים בכמות הנדרשת, לא נוכל לפתח את זירת ההייטק, לקיים תעשייה משגשגת, ותנופת הפיתוח והבנייה תיעצר. לצד השקעה תקציבית, מדינת ישראל חייבת לתרום למיתוג ההשכלה הטכנולוגית ובכך לעודד יותר ויותר צעירים לבחור במסלול ההשכלה הטכנולוגית".

מנכ"ל משרד העבודה מר ישראל אוזן הודה על הביקור המרשים והפורה והדגיש שהוא חבר נאמן של ההשכלה הטכנולוגית ומבין מאוד את חשיבותה ותרומתה לחוסן הלאומי והבטיח שיפעל ללא לאות למען העצמתה וחיזוקה במסדרונות הממשלה.

חיפה נגב טכנולוגיות

המכללה הטכנולוגית באר שבע מכשירה הנדסאים עבור
חיפה נגב טכנולוגיות

התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים ממשיכה לייצר סיפורי הצלחה רבים בקליטת בוגרי המכללה הטכנולוגית באר שבע בחברות בהן הם ביצעו התמחות בתשלום תוך כדי הלימודים ובהכשרה הולמת לתעשייה.

חברת חיפה נגב טכנולוגיות, מובילה עולמית בתחום הדשנים המיוחדים קלטו לאחרונה ארבעה בוגרי הנדסאי כימיה של המכללה הטכנולוגית באר שבע, אשר למדו במסגרת התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים. תכנית זו, פועלת זו השנה השלישית במכללה, כוללת התמחות בתעשייה בהיקף של 500 שעות תוך כדי הלימודים, כתיבת דו"ח התנסות )המחליף את פרויקט הגמר( והזדמנות להיקלט במקום ההתמחות מיד בסיום הלימודים.

שיתופי הפעולה של המכללה הטכנולוגית עם חיפה נגב טכנולוגיות גדלו השנה בצורה משמעותית, כאשר נפתחו שני מחזורים של קורס "מפעיל מתקני אמוניה" ושולבו סטודנטים בתחומי כימיה ובקרה ואוטומציה להתמחות בשכר בחברת חיפה נגב טכנולוגיות. הסטודנטים שילבו לימודי הנדסאות לצד יומיים התמחות במעבדה, זכו לליווי מקצועי של מנהלת המעבדה ושל עובדים וותיקים שכולם סייעו לסטודנטים להתמחות בצורה מיטבית ולכתוב את דו"ח ההתנסות. בזכות החיבור המוצלח ושביעות רצון של חברת חיפה נגב טכנולוגיות, הסטודנטים נקלטו למשרות הנדסאי בחברה.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית, יעקב דור סיפר: "לתואר הנדסאי קיים ביקוש משמעותי בשוק העבודה והיצע המשרות הולך וגדל מדי יום. בזכות התכנית הלאומית נוצר חיבור מצוין עם חברת חיפה נגב טכנולוגיות, אנו שמחים על ההשתלבות המוצלחת של הבוגרים שלנו בחברה ומודים להנהלת חיפה נגב טכנולוגיות על ההשקעה והליווי המקצועי של הסטודנטים שלנו. אנו גאים להמשיך להיות מנוף לפיתוח ההון האנושי בתעשייה בנגב".

מנהלת משאבי אנוש חיפה נגב טכנולוגיות, נעמי ברגיל שיתפה: "שיתוף הפעולה עם המכללה הטכנולוגית יצר לנו קבוצת עובדים איכותית בזכות ההכשרה שעברו העובדים דרך המכללה. ההכשרה היא אבן דרך עבורנו להמשך הפעילות במפעל ובחברה. סיפור מיוחד שנוצר בעזרת שיתוף הפעולה הוא קליטת עובד שעבר הכשרה מתאימה דרך המכללה ובשיתוף התוכנית הלאומית. העובד נקלט לאחרונה למפעל בתפקיד טכנאי מתקן אמוניה לאחר שסיים את לימודי ההנדסאי. שלוש תלמידות נוספות במסגרת הלימודים שסיימו את לימודי הנדסאי כימיה נקלטו לחברה כלבורנטיות".

הכתבה בhttps://www.sheva7.co.il/

פרויקט סיום מרהיב בקורסים במסלול הנדסאי אדריכלות נוף

במסגרת קורסים הנלמדים במגמת אדריכלות נוף, תוכנן פרויקט מעשי מרהיב בשטח המכללה הטכנולוגית באר שבע.

מדובר על יישום קורסים "תכנון אקולוגי", "תכנון השקיה" ו "גינון ביצוע ואחזקה", בהם מתכננים ומבצעים פרויקט מעשי.

השנה נבחר אזור הצ׳ילרים במכללה.
מדוע איזור זה דווקא נבחר?
זהו אזור שעוברים בו אנשים רבים במשך היום: מרצים, סטודנטים, עובדי מכללה, וספקים מבחוץ.
האזור משמש כ׳חצר אחורית׳ מבחינה תפעולית וחזותית כשבפועל הוא מהווה אזור מרכזי למדי.
בשל הבינוי והריצוף הרבים הבוהק והקרינה החזקה שם במיוחד, מנועי הצ׳ילרים יוצרים רעש רב, במקום נמצא גם עמוד מתח גבוה וגידור תעשייתי ואזור שמשמש לאחסון של מחלקת משק. כל אלה יוצרים רעש ויזואלי לא נעים.

התכנון טיפל בכל הבעיות המתוארות ותוכנן ע״י הסטודנטים  לפי הכללים והעקרונות שהכירו במהלך לימודיהם.

חלק מהעקרונות המנחים אותנו בהוראת המסלול הם צבירת נסיון מעשי בנושאים השונים כדי להוציא לשוק אנשי מקצוע עם הבנה מעמיקה בתחומם.
הסטודנטים שלנו בהובלת המרצים במגמה, ביצעו את הפרויקט עם ואת התוצאות כבר אפשר לראות.

תרמו לפרויקט – חברת "נטפים" שסיפקה את צינור הפלקסנט שמשמש לשתילת הצמחים ו"חוחובה חצרים" שתרמו את החביות בהם נשתלו הבמבוקים.

ראוי לציין שמדובר בפרויקט מורכב שהצריך שיתוף פעולה של גורמים רבים במכללה- כולם ללא יוצא מן הכלל סייעו ומילאו את חלקם בחפץ לב!

אין ספק שהתוצאות מעשיות ומקרינות אור על המקום ובעתיד ישתבחו עם הזמן כשהשתילים יגדלו ויתפשו נפח משמעותי.

אנו מודים למנהל המשק, פיני שניידרמן על הגהת הרעיון ועל שיתוף פעולה מלא לאורך כל הדרך!

 

 

"מתכון מנצח מבית סבתא" – מיזם ערכי ומרגש

"מתכון מנצח מבית סבתא"-מיזם ערכי ומרגש, תוצר של שיתוף פעולה יוצא דופן בין סטודנטים מהמכללה הטכנולוגית באר שבע לקהילה.

מיזם מיוחד ומרגש של שיתוף פעולה בין סטודנטים מהמכללה הטכנולוגית באר שבע, ארגון רא"ם בראשות שלמה ונטורה ובית האבות העירוני בהובלת הרכזת יהודית אוחיון וצוות רב מקצועי הוליד ספר מתכונים "מתכון מנצח מבית סבתא" המשמר ומנציח מתכונים של דיירי בית האבות העירוני.

במסגרת מלגת מפעל הפיס, נולדה התנדבות ייחודית בהובלת לירון זינו דיקאנית הסטודנטים של המכללה הטכנולוגית באר שבע, ארגון רא"ם ובית האבות העירוני. במסגרתה, סטודנטים מהמכללה הטכנולוגית באר שבע ממגמת הנדסאי מכונות מכטרוניקה במסגרת פרויקט עתידאים של חברת אלביט תעש יבשה, הגיעו לבית האבות העירוני ואספו מתכונים מכל דייר שרצה לשתף ולהנציח מתכון. בין הסטודנטים לדיירים נוצר קשר חם והתקיימו שיחות רבות, משחקי שולחן וציורים. הסטודנטים הדפיסו את המתכונים והם הועברו לסטודנטים במגמת עיצוב מדיה לטובת עיצוב המתכונים במסגרת תרגיל כיתתי בקורס "עיצוב קונספט", אותו מובילה המרצה יוליה קורנבלט. המטלה הייתה שכל סטודנט יעצב חוברת מתכונים, לבסוף תיערך הצגה ובחירה של החוברת שתצא לדפוס ותחולק לדיירים בבית האבות באירוע חגיגי שצפוי להתקיים ב 02.07.2023.

הסטודנטים וצוות מגמת עיצוב מדיה בהובלת ראש המגמה עידית רון, יוליה קורנבלט וניק סמירנוף, בישלו את המתכונים בעצמם ובקורס "צילום", צילמו תמונות אותנטיות של המטעמים. בימים אלה, הצוות עובד על הקמת אתר אינטרנט ייחודי לשימור המתכונים שייקרא "סבתא בישלה", שישרת את כל תושבי העיר אשר רוצים להעלות מתכונים לשימור.

דיקאנטית הסטודנטית, לירון זינו סיפרה בהתרגשות: "מתכון של סבתא עבורי זה טעם של ילדות, של בית, של אוכל מנחם שתמיד איתי בזכרון. לו יכולתי לשחזר ולשמר את המתכונים של סבתא שלי ז״ל. המיזם המיוחד והמרגש הזה פותח את האפשרות לשמר לעד מתכונים של סבתא".

ראש המגמה לעיצוב מדיה, עידית רון הוסיפה: "מדובר בשיתוף פעולה מדהים מבורך, הנותן לסטודנטים לעיצוב להציג את מה שהם למדו כלפי חוץ על ידי הגיית רעיון קטן ולהפוך אותו למשהו גדול שהתחיל עם מטלה לעיצוב ספר מתכונים והפך לאתר אינטרנט ייחודי ונגיש לקהל הרחב".

 

המחזור השני של התכנית ללימודי תכנות הנחשבת ביותר יוצא לדרך!

 הבוגרים מעידים: המסלול המשתלם והרווחי ביותר!

 אתה בן 22-28 ויודע לשמור סוד?

אוהב לימודים מאתגרים – ללא עלות – שבסופם תצא עם תעודה?

 בא לך לעשות שירות משמעותי לבטחון עם ישראל?

 המחזור השני של "פעמי עתידים", המכללה האקדמית סמי שמעון ויחידות המודיעין המסווגות יוצא לדרך – עם מספר מקומות מצומצם!

לימודי תכנות והייטק ללא עלות, בשילוב שירות מציל חיים ביחידות טכנולוגיות מסווגות,

עם משכורת חודשית מובטחת – ובהמשך אופציה לשכר של עשרות אלפי שקלים בחודש!!!

כולל לבעלי פטור מצה"ל.

עדיפות לתושבי הדרום.

להתרשמות ופרטים מלאים לחץ כאן>>  

מחכה לך קריירה- באלביט ערד!

אלביט מחכה לך!

גם ללמוד הנדסאות אלקטרוניקה במסלול מקוצר וממומן, גם ליהנות מסיוע כלכלי רחב, ליווי אקדמי צמוד והטבות נוספות וגם להשתלב באלביט!

תכנית עתידאים סוללת לך דרך, והעתיד נראה ממש טוב ? .

קליק כאן לקריירה מובטחת באלביט ערד >> https://bit.ly/3Brpr5G

בואו לגלות למה זה המקצוע הכי מבוקש והיכן לומדים אותו?

חלוקת תעודות הוקרה לחונכים במפעלי VISHY ישראל

המכללה הטכנולוגית באר שבע קיימה טקס חלוקת תעודות הוקרה לחונכים במפעלי VISHY ISRAEL. מדובר על סגירת מעגל בשותפות החשובה בין המכללה הטכנולוגית באר שבע לחברת VISHAY במסגרת התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים.

לטקס הוזמנו 28 חונכות וחונכים, ראשי צוותים אשר ליוו 20 סטודנטים וסטודנטיות של המכללה הטכנולוגית באר שבע במגמות מכונות, כימיה ובקרה ואוטומציה, במסגרת המחזור הראשון של התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים. התכנית היא יישום החלטת הממשלה, ומתוך ניסיון לחזק את הקשר בין הליך ההכשרה לצרכי המעסיקים, פיתחו מה"ט והג'וינט בשותפות עם הקרן והעמותה, תכנית ניסיונית חדשנית.

צוות התכנית הלאומית של המכללה הטכנולוגית באר שבע בהובלת ד"ר זהר ניר הגיעו לvishay  דימונה ובאר שבע ופגשו את החונכים, ראשי הצוותים, צוותי משאבי אנוש ואת ההנהלה הבכירה במעמד מרגש שמהווה החותמת הסופית של המחזור הראשון בתכנית. המכללה הטכנולוגית באר שבע , בהובלת יעקב דור, מנכ"ל המכללה, מודה לחונכים על הנכונות לקחת על עצמם אתגר ואחריות בליווי הסטודנטים בצעדיהם הראשונים בתחום המקצועי ובסביבת העבודה. כמו כן, מודים לחונכים שהצטרפו לנבחרת החלוצים ובטוחים כי ימשיכו לשמש דוגמא ומופת, לאורך כל הדרך.

בימים אלו החל מחזור החונכות השני, עם כ- 15 סטודנטים שמתנסים מעשית ב- Vishay ובקיץ הקרוב יהיה זה המחזור השלישי של התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים במספר מתחנכים דומה. מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור וצוות התכנית הלאומית רואים בשותפות זו חשיבות עליונה בהכשרת הנדסאים מקצועיים ומיומנים שייקלטו בהמשך בתעשייה באופן המיטבי ביותר.

מנכ"ל המכללה, יעקב דור סיפר: "אנו רואים ב Vishay שותפה אסטרטגית שביחד עם המכללה הטמיעה מודל הכשרת הנדסאים ייחודי בו סטודנטים של המכללה נקלטים להתנסות מעשית משמעותית במפעלי Vishay  לתפקידים נדרשים בתעשייה. המכללה הטכנולוגית באר שבע מודה לחונכים על הנכונות לקחת על עצמם אתגר ואחריות בליווי הסטודנטים בצעדיהם הראשונים בתחום המקצועי ובסביבת העבודה. אנו מברכים את החונכים שהצטרפו לנבחרת החלוצים ובטוחים כי ימשיכו לשמש דוגמא ומופת, לאורך כל הדרך."

מנכ"ל VISHY  ישראל מר גיל וויסלר סיפר: "ווישיי רואה חשיבות גדולה בשיתוף הפעולה עם המכללה. בדרך זו המשלבת למידה עם עבודה ניתן לקדם את הסטודנטים באופן היעיל והמהיר ביותר לתפקיד מאתגר ומוביל בתעשייה מתקדמת".

מהפך: בזמן הלימודים מתמחים בתעשיה המובילה בישראל

תופתעו לגלות איזו מחלקה במכללה הטכנולוגית באר שבע מוציאה מעל %90 מהבוגרים שלה לעבוד בהיי-טק

איך הכיסא כל כך נוח? תכירו את התחום הכי חם בתעשייה

"לתת אהבת חינם"

שלומית זנבה, רכזת מדור הכשרה והשתלמויות במכללה במכללה הטכנולוגית באר שבע בראיון לעיתון "שבע".

 

 

מגמה חדשה במכללה הטכנולוגית – עיצוב תעשייתי

בעקבות ריבוי תעשיות עתירות ידע וטכנולוגיה בדרום,

מגמה חדשה במכללה הטכנולוגית – עיצוב תעשייתי

בשנת הלימודים הקרובה תפתח במכללה מגמת הנדסאי עיצוב תעשייתי בשילוב תעודת 3D PRINTING המבוקשת בתעשייה.

תנופת ההתחדשות במכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה ומביאה עמה מגמות לימוד ומסלולים חדשים. בשנת הלימודים הקרובה תפתח במכללה הטכנולוגית באר שבע מגמת עיצוב תעשייתי אשר תכשיר הנדסאים לעסוק

בתכנון ועיצוב מוצרים, אשר תהווה המגמה הרביעית בבית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית באר שבע.

תחום עיצוב תעשייתי הוא תהליך יצירה ופיתוח רעיונות למוצרים מיוצרים, כגון מכוניות, מכשירי חשמל, אלקטרוניקה ורהיטים. זה כולל מחקר וניתוח צרכי המשתמש, יצירת קונספטים ואבות טיפוס, ובדיקה ושיפורים מתמשכים כדי להפוך אותם לפונקציונליים, אסתטיים ובטוחים עבור המשתמש המיועד. מעצבים תעשייתיים משתמשים במגוון טכניקות, הכוללים: שרטוט, תכנון בעזרת מחשב ויצירת אב טיפוס מהיר, כדי להגשים את הרעיונות שלהם ובכך ישפרו את פיתוח קו המוצרים בתעשייה.

ההרשמה ללימודי עיצוב תעשייתי נפתחה במכללה במסלול יום (שנתיים לימודים) ובמסלול ערב (שלוש שנים). בתום הלימודים יקבלו הבוגרים דיפלומת הנדסאי עיצוב תעשייתי המוכר על ידי מה"ט ומשרד העבודה והרווחה. ראש המגמה במכללה הוא גל אזרזר, בוגר בצלאל בעל תואר M.des בעיצוב, בעל סטודיו לעיצוב מוצרים כ-20 שנות ותק וניסיון בליווי חברות טכנולוגיות בארץ ובעולם.

מר גל אזרזר, ראש המגמה לעיצוב תעשייתי, סיפר: "מדובר במגמה שמשלימה את ההרכב של בית הספר לעיצוב במכללה הטכנולוגית והיא מהווה חוט מקשר בין כל המגמות. המגמה מציעה תעסוקה במגוון מפעלים יצרניים וחברות טכנולוגיות. הנדסאי עיצוב תעשייתי הופך לבעל השפעה בתוך תהליכי ייצור וחלק ממקבלי החלטות בארגונים ומהווה קרקע פורייה למינוף ולהתפתחות הטכנולוגית בחברה".

מר יעקב דור,  מנכ"ל המכללה, סיפר: "בהמשך לדרישות רבות המתקבלות לאחרונה מחברות מובילות בדרום ולאור הביקוש הרב למעצבים תעשייתיים , המכללה הטכנולוגית באר שבע יוזמת פתיחת מגמה ייחודית בדרום אשר תשרת את כל החברות הפועלות באזור. מגמת עיצוב תעשייתי הינה המקום בו יזמות ויצירתיות נפגשים באמצעות שילוב של הכלים הטכנולוגיים החדשים, בינה מלאכותית והחשיבה היצירתית של הבוגר. מעצבים תעשייתיים אשר יוכשרו במכללה יוכלו להשפיע על הרווחיות של החברה ולהתפתח כיזמים עצמאיים. עם פתיחת המגמה הייחודית, תהפוך המכללה בנוסף להיותה מרכז אקו סיסטם למקצועות הטכנולוגיים גם למוסד מוביל בתחומי העיצוב כאשר כל רמות העיצוב נלמדות במכללה".

שיא במכללה הטכנולוגית באר שבע- 168 מצטיינים

שיא במכללה הטכנולוגית באר שבע – 168 מצטיינים

המכללה הטכנולוגית ב"ש ציינה את הישגי הסטודנטים בטקס המצטיינים השנתי אשר התקיים במהלך חודש ינואר. בטקס חולקו מלגות הצטיינות לסטודנטים שסיימו את שנת הלימודים בהצטיינות יתרה ותעודת הערכה לסטודנטים שסיימו את לימודיהם בהצטיינות.  

המכללה ציינה את ההישגים של הסטודנטים בטקס מצטיינים לשנת תשפ"ב. בטקס קיבלו 168 סטודנטים מצטיינים משנה ב' תעודות הצטיינות בגין הישגיהם הלימודיים. מתוך כלל המצטיינים, 41 סטודנטים קיבלו הצטיינות יתרה.

המצטיינים אשר קיבלו תעודת הצטיינות יתרה זכו גם במלגת הצטיינות וזאת כהוקרה והערכה להישגיהם הלימודיים. המלגות חולקו באדיבות המכללה, המקיימת מסורת של תמיכה ארוכת שנים בסטודנטים המצטיינים. בנוסף, הוענקו מלגות לסטודנטים מצטיינים במגמה למכונות  ע"ש ד"ר שמואל יוסיפון (ז"ל) אשר הקים את המגמה למכונות במכללה.

הטקס התקיים באודיטוריום והוקרן מחוצה לו לטובת משפחותיהם של המצטיינים. הגב' לירון זינו הנחתה את הטקס וציינה לשבח את כלל המצטיינים והדגישה כי בכיתות פעמי עתידים תוכנה ואלקטרוניקה יש 100% מצטיינים.

סיפור הצלחה בקרב המצטיינים:

סילבר ליינינג- סטודנטית שנה ב' במגמת מכשור רפואי- ממוצע 95 (נייד 052-8914871)

בת 24 מרחובות. בחרה ללמוד מגמת מכשור רפואי על מנת לעזור פיזית לאנשים, רואה במכללה הטכנולוגית באר שבע כמו משפחה שיש תמיד במי להיעזר ובכיתה יש חברים והיא ממליצה ללמוד כאן כי רוכשים מידע משמעותי חשוב לחיים בשילוב התנסות מעשית בבית חולים. היא מאוד גאה בעצמה על ההצלחה להית לראשונה בחייה במעמד מצטיינת והמשפחה מאוד תומכת.

רוני תמרי- סטודנטית שנה ב' במגמת תוכנה פעמי עתידים- ממוצע 91 (054-4218156)

בת 19 ממושב ניל"י. התרגשה מאוד כי זה כיף לקבל הוקרה על עבודה והשקעה, מתארת את הכיתה כיתה של מצטיינים. ללמוד במכללה זו תחושת שייכות עם חברים רבים והמכללה מעניקה מעטפת גדולה עם מרצים שתמיד דואגים לסטודנטים ומעבירים את החומר בסבלנות רבה. האווירה במכללה מצוינת והיא ממליצה מאוד ללמוד כאן.

אור בן שימול- סטודנט שנה ב' במגמת חשמל- ממוצע 88 (050-9421430)

בן 24 מבאר שבע. מתאר את תכנית הלימודים כתכנית לימודים הכוללת מעטפת רבה של תכניות הכשרה מיוחדות, תגבורים. המרצים ברמה גבוהה מאוד ועוזרים לסטודנטים כדי שכולם יצליחו. כיף לקבל הצטיינות על השקעה ולמידה והוא מאוד ממליץ ללמוד פה לכל מי שמעוניין ללמוד הנדסאים.

מנכ"ל המכללה מר יעקב דור בירך את הסטודנטים על הצטיינותם בלימודים: "תעודת ההצטיינות אשר תקבלו כאן היום הן תוצאה של השקעה, התמדה ומאמץ שיטתי של כל אחת ואחד מכם ועל כך מגיעות לכם מחיאות כפיים. הצטיינות בלימודים היא לא דבר ברור מאליו והיא מציגה את תמונת פני עתיד. מי כמוכם יודע שלימודי ההנדסאים הם לימודים לא פשוטים". כמו כן הוסיף שהביקוש להנדסאים בשוק העבודה הולך וגדל, ויחד איתו גם רמות השכר גדלות. דור הודה לשירה ברלינר פולג, מנהלת מה"ט על השתתפותה בטקס וציין שבימים אלו היא פועלת לבניית רפורמת המשך אשר תאפשר פיתוח וחיזוק של כלל מערך הכשרת ההנדסאים.

לירון זינו , דיקאנית הסטודנטים ומרכזת המכינות : "משנה לשנה ההתרגשות של בני המשפחה ותחושת הגאווה עולים. ניכר שהם גאים מאוד מהישגיי הסטודנטים אשר מחממים את הלב בכל פעם מחדש".

אלי אביסרור, יו"ר ארגון הקבלנים ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ בירך את ההנדסאים המצטיינים ואמר: "ענף הבנייה בישראל עומד בפני אתגרים רבים מצד אחד והזדמנויות רבות מהצד השני. דפוסי החשיבה החדשים שלכם לצד התעוזה שאתם מביאים יחד עם עבודה רבת שנים שלנו, יסייעו לענף הבנייה למצוא פתרונות יצירתיים למשבר הדיור. אנו בארגון הקבלנים בנגב, גאים לתמוך בדור העתיד ולפעול לחיזוק ענף הבנייה באמצעות כוח אדם איכותי ומקצועי".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 65,000 בוגרים. מעל 91% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים- הכשרת הנדסאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע, 42% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.

כתבה ב beersheva.mynet.co.il

טקס מצטיינים 24.01.2023

המכללה הטכנולוגית באר שבע ציינה הישגים של הסטודנטים במכללה
בטקס מצטיינים לשנת 2022.
בטקס קיבלו 168 סטודנטים מצטיינים משנה ב' תעודות הצטיינות בגין הישגיהם הלימודיים בשנה א' .
מתוך כלל המצטיינים, 41 סטודנטים קיבלו הצטיינות יתרה. עלו והצליחו !!!
לכל התמונות מהטקס>> https://flic.kr/s/aHBqjApy9k

"לא מפסיקה ללמוד"

לירון זינו, דיקאנטית הסטודנטים וראש המגמה למכינות במכללה הטכנולוגית באר שבע בראיון לעיתון "שבע".

פרוייקט גמר במגמת אדריכלות נוף | 27.12.22

אנו שמחים להזמינכם להגשות פרויקט הגמר של בוגרי מסלול הנדסאי אדריכלות נוף – המכללה הטכנולוגית באר שבע.

מתי?
יום ג' 27.12.22 שעות 09:00-15:00

איפה?
במכללה הטכנולוגית באר שבע בסטודיו 002 K

לטעימה מחלק מהפרוייקטים:
מרכז חצבה| אורלי גונן >> https://bit.ly/3BEOkvl
מרכז טיפולי צוחר| ורה מרטינס, דניאלה אלמליח ויוסר פוואז >> https://bit.ly/3YzWY80
מקורות| חן בן זוהר ומור חן >> https://bit.ly/3Wo1Hb6

ראיון עם יעקב דור מנכ”ל המכללה הטכנולוגית בבאר שבע ומזכיר פורום המכללות הטכנולוגיות בישראל

בין המשימות החשובות של הממשלה החדשה: חיזוק ההשכלה הטכנולוגית- דעה מאת מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע | ערוץ 13

בקרוב תקום ממשלה חדשה בישראל. הרבה נושאים קריטיים יהיו על שולחנה אך נושא אחד חייב להיכלל ביניהם – חיזק ההשכלה הטכנולוגית לטובת פריון המשק ועתיד מדינת ישראל

ממשלת ישראל כבר הפנימה את הצורך להשקיע בהשכלה הטכנולוגית. בשנת 2018 היא הנהיגה רפורמה בה התחייבה להגדיל את התקציב לסטודנט טכנולוגי ל-19,500 שקלים. מדינת ישראל התחייבה אבל לא טרחה ליישם. כיום, הנדסאי שהוכשר על ידי משרד הכלכלה "זוכה" לתקצוב מגוחך, נמוך מתקצוב ילד בגן ילדים. מדובר במציאות אבסורדית שאיננה יכולה להימשך.

לאורך שנים, ההשכלה הטכנולוגית מופלית אל מול כל מערכות ההשכלה האחרות, לרבות ההשכלה האקדמית. בעוד שסטודנט הלומד במסלולים הטכנולוגיים של הכשרת הנדסאים מתוקצב בפחות מ 15 אלף שקלים לשנה, סטודנט בפקולטה להנדסה במוסדות להשכלה גבוהה מתוקצב בין כ-37 לכ-56 אלף שקלים לשנה, זאת כאשר המדינה מודעת לשלל מחקרים המוכיחים שסטודנט במסלולי הנדסאים משתלב היטב בשוק העבודה ותורם לצמיחה ולפריון המשק, יותר מסטודנטים לתארים אקדמיים אחרים.

הנדסאים, המהווים היום כ -12% מסך הסטודנטים במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, מתוקצבים בפחות מ-2% מסך התקציב המופנה להשכלה גבוהה. מדובר בעיוות נוראי הממחיש את מיקומה הנמוך של ההשכלה הטכנולוגית בסדר העדיפויות הלאומי.

אפליית ההשכלה הטכנולוגית נובעת מתפיסה שגויה וממיתוג בעייתי. במקום שמדינת ישראל תעודד צעירים להשלים תואר הנדסאי המקנה לבעליו מקצועיות, מוביליות חברתית, יכולת השתכרות גבוהה וכלים להשתלבות בשוק העבודה המודרני (הדורש מיומנויות טכנולוגיות), היא "דוחפת" צעירים לתארים אקדמיים שאינם קריטיים לעתיד החברה. מדינת ישראל חייבת לייצר מנגנון מיתוגי ש"ימשוך" צעירים לבחור במסלול ההשכלה הטכנולוגי, ויצמיח תועלת להם ולכלל החברה.

באקלים ציבורי שכזה – המפלה את ההשכלה הטכנולוגית מול מערכות ההשכלה האחרות – לא פלא שרק 10% מהמועמדים ללימודים גבוהים בוחרים ללמוד במכללות טכנולוגיות, בעוד 90% מעדיפים את ספסלי האקדמיה. במדינות מתקדמות באירופה 25% הולכים להשכלה הטכנולוגית והמדינה משקיעה ומתקצבת אותם כראוי. אצלנו, ההשכלה האקדמית עודפת – שפע של סטודנטים לומדים לתארים שלא תמיד פרקטיים או נדרשים בשוק העבודה המודרני, בזמן שמדינת ישראל סובלת ממחסור חמור בהנדסאים, שתרומתם לצמיחה ולפריון המשקי בלתי ניתנת לערעור.

בעיה נוספת, המשיתה נטל בלתי אפשרי על המכללות הטכנולוגיות, נוגעת לתשלומי הארנונה. ב-2019 עברה הצעת חוק בקריאה ראשונה הפוטרת מכללות טכנולוגיות מתשלום ארנונה. אלא שהצעת החוק הנדרשת, שהייתה אמורה לבטל את אפליית המכללות הטכנולוגית אל מול מוסדות אחרים באקדמיה, עוד לא אושרה. הפערים הבלתי נסבלים נותרו על כנם.

לפי נתוני הלמ"ס, מספר המשרות הפנויות להנדסאים עלה בשנים האחרונות בכ-21 אחוזים. נכון להיום, חסרים אלפי עובדים בתחום – מהנדסאי בניין, דרך הנדסאי מכונות, רכב, חשמל, אלקטרוניקה, בקרה ואוטומציה, כימיה ועוד. המשאב שמילא את כל פסי התעסוקה לאחר העלייה הגדולה מברית המועצות לשעבר בשנות התשעים, הגיע לכדי מיצוי המהווה איום ממשי על עתיד התעשייה הטכנולוגית בישראל.

מקבלי ההחלטות, שמבינים את הצורך בחיזוק ההשכלה הטכנולוגית, חייבים להפשיל שרוולים ולתרגם את ההבנה הזו להשקעה משמעותית. מדינה מתקדמת, השואפת להיות מובילה גם בהיבט הטכנולוגי, חייבת עובדים בעלי מיומנויות גבוהות שיידעו לבנות מעליות, לתכנן בניינים ולתפעל מכונות מורכבות.

מדינת ישראל מתהדרת (ובצדק) בהיותה "סטראטאפ ניישן" אך חשוב לזכור שההייטק – עם כל ההערכה והכבוד – מהווה רק 10 אחוזים משוק העבודה בישראל. הגיע הזמן שמדינת ישראל תעבור מ-"סטרטאפ ניישן" לכיוון של "אומה טכנולוגית" ותקצה להשכלה הטכנולוגית את המשאבים הדרושים – מתוך הבנה שמדובר באינטרס לאומי החיוני לעתידנו.

יעקב דור הוא מרכז פורום המכללות הטכנולוגיות ומנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע

לכתבה באתר רשת 13 >> https://bit.ly/3BrW6IV

 

טקס פתיחה תכנית הנדסאים לעובדי סודה סטרים במכללה הטכנולוגית באר שבע

טקס פתיחה תכנית הנדסאים לעובדי סודה סטרים במכללה הטכנולוגית באר שבע

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתכניות לימודי הנדסאים בשיתוף התעשייה הישראלית וקיימה טקס פתיחה ייעודי לעובדי סודהסטרים בתכנית הנדסאים במסגרת מסלולי קריירה של החברה. בטקס נכחו הסטודנטים החדשים והשתתפו בטקס כמות מרשימה מאוד של מנהלים ונציגים מטעם חברת סודהסטרים ומטעם המכללה הטכנולוגית באר שבע.

למפגש הוזמנו הסטודנטים החדשים, עובדי סודהסטרים שנבחרו בתהליך מיון איכותי וקפדני לכניסתם למסלול פיתוח קריירה ייחודי של חברת סודהטרים. הסטודנטים ילמדו לימודי הנדסאים במגוון מסלולי לימוד המותאמים לצרכי החברה: הנדסאי חשמל, הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי מכונות והנדסאי קירור ומיזוג אוויר. התכנית היא בעידוד ובמימון מלא של החברה הכוללת מעטפת ליווי וסיוע על מנת להביא לסיום לימודי התואר הטכנולוגי בהצלחה.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור, סיפר כי: "המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה להוות מוקד לתכניות אסטרטגיות בשיתוף התעשייה הישראלית והשיתוף עם סודהסטרים מאפשר לעובדי החברה לרכוש השכלה טכנולוגית מקצועית.  מדובר על תכנית ייחודית בה שילבנו עובדים במגוון מסלולי לימוד הנדרשים בחברת סודהסטרים לרבות הנדסאי מכונות, חשמל, אלקטרוניקה ומיזוג אוויר. אנו גאים שסודהסטרים בחרה בנו ומאחלים הצלחה גדולה לסטודנטים שבזכות רכישת תואר מקצועי ישתלבו בתפקידי מפתח בסודהסטרים".

אורית בר קמה, מנהלת פיתוח ארגוני ולמידה בסודהסטרים אמרה: "מסלול ההנדסאים הוא תכנית הדגל שלנו במסגרת תכנית מסלולי קריירה. התוכנית נולדה מתוך תפיסה בסיסית של יצירת חיבור בין הצורך של העובדים להתפתח, לבין הצרכים שלנו בארגון לאייש משרות במגוון תחומים מקצועיים. סטרימריות וסטרימרים, ללא הכשרה קודמת או רקע לימודי, מקבלים הזדמנות לרכוש מקצוע לחיים, לקבל תעודה אקדמית, להשתלב בתפקידים נחשקים, ומעל לכל – לחוות תחושת מימוש והצלחה אמיתית".

גלית צוקר, סמנכ"ל משאבי אנוש גלובאלית בסודהסטרים בירכה את הסטודנטים שמתחילים ללמוד בתוכנית, וציינה: "בסודהסטרים אנו מאמינים בפיתוח העובדים מבפנים. אנו נמשיך לתמוך בסטודנטים שלנו, ולפתח את עובדינו, אך לא פחות חשוב זה ההשקעה של הסטודנטים, ההתמדה שלהם והרצינות".

עלי אלקרנאוי, עובד סודהסטרים, בוגר מחזור א' אמר: "התוכנית הזו נתנה לי הזדמנות משמעותית לקידום ולפיתוח שלי, הדרך לא תמיד היתה קלה אבל זה השתלם".

טור דעה מאת מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע | ערוץ 13

בין המשימות החשובות של הממשלה החדשה – חיזוק ההשכלה הטכנולוגית | דעה

בקרוב תקום ממשלה חדשה בישראל. הרבה נושאים קריטיים יהיו על שולחנה אך נושא אחד חייב להיכלל ביניהם – חיזק ההשכלה הטכנולוגית לטובת פריון המשק ועתיד מדינת ישראל

ממשלת ישראל כבר הפנימה את הצורך להשקיע בהשכלה הטכנולוגית. בשנת 2018 היא הנהיגה רפורמה בה התחייבה להגדיל את התקציב לסטודנט טכנולוגי ל-19,500 שקלים. מדינת ישראל התחייבה אבל לא טרחה ליישם. כיום, הנדסאי שהוכשר על ידי משרד הכלכלה "זוכה" לתקצוב מגוחך, נמוך מתקצוב ילד בגן ילדים. מדובר במציאות אבסורדית שאיננה יכולה להימשך.

לאורך שנים, ההשכלה הטכנולוגית מופלית אל מול כל מערכות ההשכלה האחרות, לרבות ההשכלה האקדמית. בעוד שסטודנט הלומד במסלולים הטכנולוגיים של הכשרת הנדסאים מתוקצב בפחות מ 15 אלף שקלים לשנה, סטודנט בפקולטה להנדסה במוסדות להשכלה גבוהה מתוקצב בין כ-37 לכ-56 אלף שקלים לשנה, זאת כאשר המדינה מודעת לשלל מחקרים המוכיחים שסטודנט במסלולי הנדסאים משתלב היטב בשוק העבודה ותורם לצמיחה ולפריון המשק, יותר מסטודנטים לתארים אקדמיים אחרים.

הנדסאים, המהווים היום כ -12% מסך הסטודנטים במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, מתוקצבים בפחות מ-2% מסך התקציב המופנה להשכלה גבוהה. מדובר בעיוות נוראי הממחיש את מיקומה הנמוך של ההשכלה הטכנולוגית בסדר העדיפויות הלאומי.

אפליית ההשכלה הטכנולוגית נובעת מתפיסה שגויה וממיתוג בעייתי. במקום שמדינת ישראל תעודד צעירים להשלים תואר הנדסאי המקנה לבעליו מקצועיות, מוביליות חברתית, יכולת השתכרות גבוהה וכלים להשתלבות בשוק העבודה המודרני (הדורש מיומנויות טכנולוגיות), היא "דוחפת" צעירים לתארים אקדמיים שאינם קריטיים לעתיד החברה. מדינת ישראל חייבת לייצר מנגנון מיתוגי ש"ימשוך" צעירים לבחור במסלול ההשכלה הטכנולוגי, ויצמיח תועלת להם ולכלל החברה.

באקלים ציבורי שכזה – המפלה את ההשכלה הטכנולוגית מול מערכות ההשכלה האחרות – לא פלא שרק 10% מהמועמדים ללימודים גבוהים בוחרים ללמוד במכללות טכנולוגיות, בעוד 90% מעדיפים את ספסלי האקדמיה. במדינות מתקדמות באירופה 25% הולכים להשכלה הטכנולוגית והמדינה משקיעה ומתקצבת אותם כראוי. אצלנו, ההשכלה האקדמית עודפת – שפע של סטודנטים לומדים לתארים שלא תמיד פרקטיים או נדרשים בשוק העבודה המודרני, בזמן שמדינת ישראל סובלת ממחסור חמור בהנדסאים, שתרומתם לצמיחה ולפריון המשקי בלתי ניתנת לערעור.

בעיה נוספת, המשיתה נטל בלתי אפשרי על המכללות הטכנולוגיות, נוגעת לתשלומי הארנונה. ב-2019 עברה הצעת חוק בקריאה ראשונה הפוטרת מכללות טכנולוגיות מתשלום ארנונה. אלא שהצעת החוק הנדרשת, שהייתה אמורה לבטל את אפליית המכללות הטכנולוגית אל מול מוסדות אחרים באקדמיה, עוד לא אושרה. הפערים הבלתי נסבלים נותרו על כנם.

לפי נתוני הלמ"ס, מספר המשרות הפנויות להנדסאים עלה בשנים האחרונות בכ-21 אחוזים. נכון להיום, חסרים אלפי עובדים בתחום – מהנדסאי בניין, דרך הנדסאי מכונות, רכב, חשמל, אלקטרוניקה, בקרה ואוטומציה, כימיה ועוד. המשאב שמילא את כל פסי התעסוקה לאחר העלייה הגדולה מברית המועצות לשעבר בשנות התשעים, הגיע לכדי מיצוי המהווה איום ממשי על עתיד התעשייה הטכנולוגית בישראל.

מקבלי ההחלטות, שמבינים את הצורך בחיזוק ההשכלה הטכנולוגית, חייבים להפשיל שרוולים ולתרגם את ההבנה הזו להשקעה משמעותית. מדינה מתקדמת, השואפת להיות מובילה גם בהיבט הטכנולוגי, חייבת עובדים בעלי מיומנויות גבוהות שיידעו לבנות מעליות, לתכנן בניינים ולתפעל מכונות מורכבות.

מדינת ישראל מתהדרת (ובצדק) בהיותה "סטראטאפ ניישן" אך חשוב לזכור שההייטק – עם כל ההערכה והכבוד – מהווה רק 10 אחוזים משוק העבודה בישראל. הגיע הזמן שמדינת ישראל תעבור מ-"סטרטאפ ניישן" לכיוון של "אומה טכנולוגית" ותקצה להשכלה הטכנולוגית את המשאבים הדרושים – מתוך הבנה שמדובר באינטרס לאומי החיוני לעתידנו.

יעקב דור הוא מרכז פורום המכללות הטכנולוגיות ומנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע

לכתבה באתר רשת 13 >> https://bit.ly/3BrW6IV

המובחרות.ים לחברת החשמל

הכשרה ייעודית של הנדסאים והנדסאיות מהחברה הבדואית ויוצאי אתיופיה הסתיימה בהצלחה השבוע. מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור מסר למסיימי הלימודים: "אתם השגרירים שלנו בחברת החשמל"

 במהלך חודש נובמבר התקיים טקס סיום כיתת 'עתידאים' במכללה הטכנולוגית באר שבע – תכנית מיוחדת למגזר הבדואי ויוצאי אתיופיה של עמותת ידידי עתידים (ע"ר) וחברת החשמל, קרן "ביחד" ומה"ט במשרד הכלכלה, בשיתוף מפעל הפיס, : ينابيع- ינאביע, למרחק קידום תעסוקה איכותית ליוצאי אתיופיה, ריאן מרכזי תעסוקה והקרן לידידות.

בתכנית השתתפו סטודנטים בדואים ויוצאי אתיופיה שסיימו את הלימודים. אלו נבחרו מתוך עשרות מועמדים לאחר תהליך מיון ארוך ומקיף, והיו זכאים להשתתפות במימון שכר לימוד מלא, מלגת קיום חודשית מחברת החשמל, תגבור לימודי וליווי אישי. כחלק מתוכנית הלימודים הסטודנטים נחשפו לנושאים בתחום החשמל המתקדמים ביותר בארץ ובעולם, וכעת, הסטודנטים בסיום הלימודים ישתלבו בחברת החשמל במגוון תפקידים שהחברה פתחה עבורם ועבורן במיוחד

תכנית 'עתידאים' מבית עמותת ידידי עתידים הינה מיזם משותף של קרן "ביחד", משפחת סטלה ויואל קרסו, המכון להכשרה טכנולוגית במשרד הכלכלה ובשיתוף מפעל הפיס. הסטודנטים בתכנית לומדים במגוון מכללות טכנולוגיות ובסיום הלימודים משתלבים בעבודה בתעשייה בישראל.

"תודה לכם על ההזדמנות והאמונה בנו, על התמיכה והליווי לאורך כל הדרך הגיע הרגע שיצאנו לדרך ואנחנו עובדים ומאושרים בחברת החשמל לישראל", אמרה הנאדי אבו עדייה, בוגרת ההכשרה.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור, סיפר כי: "המכללה מהווה פלטפורמה מדהימה להפיכת הצעירים לאנשי מקצוע המניעים את כל גלגלי התעשייה. המכללה מאפשרת לצעירים וצעירות לרכוש השכלה מקצועית טכנולוגית שלאחריה ישתלבו בשוק העבודה ובתעשייה. למכללה קשר הדוק עם חברת החשמל ולאורך שנים המכללה הכשירה אלפי הנדסאים שעובדים בחברה. המכללה גאה שבזכות רכישת תואר מקצועי מתאפשר לבוגר לקבל את כרטיס הכניסה לתעשייה. אני מאחל הצלחה גדולה לבוגרי התכנית, הם נכנסים לחברה מקצועית, איכותית שתעניק לכם ערכים של עבודה, מקצועיות, תרבות ארגונית ושל התפתחות אישית וכל אחד מאותו רגע יכול לצמוח ולהגיע רחוק, אתם השגרירים שלנו בחברת החשמל".

מנהלת מה״ט, שירה ברלינר אמרה: "תוכניות לימוד בשיתוף מעסיקים, דוגמת כיתות עתידאים, מבטיחות לסטודנטים את ההכשרה הטכנולוגית העדכנית ביותר, לצד ניסיון מעשי ורכישת מיומנויות רלוונטיות לשוק עבודה. בסיום ההליך הרווח הוא כפול – הסטודנטים משתלבים בקלות בעבודה בשכר מכובד והמעסיק מקבל עובד בעל השכלה וידע רחבים ובעל היכרות עם העבודה והתפקיד, דבר שמקצר משמעותית את תקופת החניכה בעבודה החדשה״.

גם נעמי ראם-תרשיש, מנהלת תכניות עתידים לתעשייה בעמותת עתידים מסרה כי "במודל תכנית ה"עתידאים" מרוכזים הלימודים ב -17 חודשים עד לקבלת תואר הנדסאי. ייחודה של התכנית היא בשילוב בתעסוקה בתום הלימודים,  ובכך אנו מאפשרים לבנות ובניי הפריפריה הגאוגרפית והחברתית לרכוש מקצוע איכותי, ולהשתלב בעבודה מאתגרת ומובטחת. השיתוף בין המגזר השלישי והמגזר העסקי נותן מענה הן מבחינה חברתית והן מבחינת צרכי התעשייה בישראל".

עו"ד שלומי צרפתי, סמנכ"ל משאבי אנוש בחברת החשמל, אמר גם כן: "היום אנחנו קוצרים הישג משמעותי שהוא תוצר של עבודה נמרצת בתחום הגיוון והכללה שחברת החשמל חורתת על דגלה. אנו נרגשים לפתוח את שערינו לבוגרי ולבוגרות ההכשרה שקיבלו בחודשים האחרונים את הידע והכלים המתקדמים ביותר ומעכשיו ייקחו חלק בפרויקטים הגדולים שהחברה שועטת לעברם".

עופר קרן, מנהל אגף משאבי אנוש בחברת החשמל, מסר: "חברת החשמל מתגאה לקבל לשורותיה את ההנדסאיות וההנדסאים החדשים, שהוכשרו חודשים ארוכים למילוי התפקידים שנפתחו עבורם ותואמים את הכישורים שהופגנו לאורך ההכשרה. חברת החשמל מצויה בתנופת פיתוח אדירה ובפרויקטי ענק לבניית וחיזוק רשת ההולכה לטובת הציבור הישראלי – והגיוסים החדשים יסייעו בעדנו לעמוד ביעדינו הגדולים".

מפגש פתיחה חגיגי של נציגי מנהלת עתידים בצה"ל עם סטודנטים מתוכנית פעמי עתידים במכללה הטכנולוגית באר שבע

מפגש פתיחה חגיגי של נציגי מנהלת עתידים בצה"ל עם סטודנטים מתוכנית פעמי עתידים במכללה הטכנולוגית באר שבע

בתחילת שנת הלימודים תשפ"ג, נערך טקס פתיחת שנה של קבוצות הסטודנטים מתכנית פעמי עתידים במכללה הטכנולוגית באר שבע בו נורתה יריית הפתיחה של המחזור הראשון בכיתה ייעודית למגזר החרדי. המפגש כלל איחוד של כלל כיתות התכנית הלומדים במסלולי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה והנדסת תוכנה בהשתתפות  נציגי צה"ל, נציגי המכללה הטכנולוגית ב"ש ונציגי המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון.

"מה שלא קשה לא שווה, והולך להיות קשה", "מתכון מנצח", "שגרירים, מובילי דעה ומפיצי הבשורה".  כך תואר הפרויקט "פעמי עתידים". בין המשתתפים בטקס: סא״ל עידן בן צבי, מפקד מנהלת עתידים בצה"ל , רס״ן ע' – רמ״ד תכניות מיוחדות במנהלת עתידים בצה״ל, יעקב דור, מנכ״ל המכללה הטכנולוגית באר שבע וד״ר אבשלום דנוך – ראש מנהל אקדמי במכללה האקדמית להנדסה SCE.

לטקס הוזמנו הסטודנטים החדשים מהמגזר החרדי שהתקבלו למכינה במכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון , במהלך הטקס ניתן הסבר מקיף על תהליך הגשת המלגות החודשיות במסגרת הלימודים. בנוסף, חולקו להם מחשבים ניידים חדשים ותיקים מעמותת ידידי עתידים אשר ישמשו אותם לכל תקופת הלימודים. לטקס הצטרפו גם כלל הסטודנטים של פעמי עתידים שנה א' ושנה ב' ממגמות אלקטרוניקה ותוכנה.

מסלול פעמי עתידים הינו תוכנית דגל איכותית של צה"ל, המסלול כולל לימודי הנדסת תוכנה או הנדסת אלקטרוניקה בשתי פעימות ושירות צבאי מותאם ביחידות טכנולוגיות איכותיות בצה"ל. ההכשרה כוללת רמה עיונית ומעשית ומזכה בתעודת הנדסאי במכללה הטכנולוגית באר שבע ובכ- 50% מנקודות הזכות לתואר ראשון במכללה האקדמית להנדסה) SCE פעימה ראשונה( .

בסיום הפעימה הראשונה, ישובצו לתפקידים איכותיים ביחידות טכנולוגיות מובחרות ובשנה השנייה בשירות החובה ימשיכו בהשלמת הלימודים האקדמיים לתואר ראשון בהנדסת תוכנה או הנדסת חשמל ואלקטרוניקה )לקבלת תואר מהנדס תוכנה בפעימה שנייה(. המכללות מרחיבות השנה את השותפות בתוכנית הדגל פעמי עתידים לחרדים.

מפקד מנהלת עתידים, סא"ל עידן בן צבי: "אנו רואים את פעמי עתידים כתוכנית דגל בתוך פעילות עתידים. התוכנית עברה עדכון משמעותי בשלוש השנים האחרונות ויעדיה להביא את בוגרי התכנית  לשירות משמעותי כטכנולוגים וכמהנדסים. אנו מעריכים את השותפות והעבודה הצמודה עם המכללה הטכנולוגית והנהלתה, השיח המשותף והפורה הוא מכפיל כוח כחלק ממעבר צה"ל דרומה. יורם טהרלב ז"ל כתב בהמנון עתידים "מי שיש לו אמונה בכוחותיו ובעצמו, הוא יעשה את המרחק שבין חייו לחלומו". תשקיעו, תצליחו, סומכים עליכם. עתידים כאן כדי לסייע לכם.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור : " המכללה מעניקה לצעירים מצטיינים הזדמנות יוצאת דופן להשתלב כאנשי מקצוע מובילים ביחידות המודיעין והתקשוב בצה"ל . למכללה קשר הדוק עם מנהלת פעמי עתידים בצה"ל ועם המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון, מה שמאפשר לייצר סינרגיה מושלמת בין כל הגופים על מנת להכין בוגרים איכותיים ליחידות מובילות בצה"ל . תוכנית פעמי עתידים הינה תוכנית דגל במכללה הטכנולוגית באר שבע ומחד תורמת משמעותית לביטחון המדינה ומאידך מאפשרת  הגדלת הפריון הן בצבא בטווח הקצר והן במשק לטווח הארוך.

ד״ר אבשלום דנוך – ראש מנהל אקדמי במכללה האקדמית להנדסה SCE : ״המכללה האקדמית להנדסה ע״ש סמי שמעון גאה להיות מובילה ושותפה בפרויקט ציוני-לאומי שמטרתו להכשיר אנשי טכנולוגיה ברמה הגבוהה ביותר ליחידות הטכנולוגיות המובחרות בצה״ל .אנו נרגשים מפתיחת המסלול לגברים חרדים שישתלבו בלימודים אקדמיים ובשירות צבאי משמעותי לטובת עם ישראל ומדינת ישראל .פרויקט זה משתלב עם חזונה של המכללה לבניית עולם טוב יותר באמצעות השכלה הנדסית ויזמית בקרב כלל האוכלוסיות״.

מפגש פתיחה של חטיבת היבשה באלביט מערכות ועתידאים עם סטודנטים מתוכנית עתידאים במגמת מכונות

מפגש פתיחה של חטיבת היבשה באלביט מערכות ועתידאים עם סטודנטים מתוכנית עתידאים במגמת מכונות

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתנופת תכניות הדגל בשיתוף התעשייה ועתידאים ופתחה מחזור נוסף בשיתוף חטיבת יבשה ותעש של אלביט מערכות אשר צפויה, בהתאם להסכם עם המדינה, להעתיק  את מפעליה מרמת השרון לנגב- ברמת בקע. במפגש השתתפו נציגי אלביט, עתידאים, המכללה הטכנולוגית באר שבע ונציגי עמותת למרחק. כיתה זו ובה 28 סטודנטים, מצטרפת ל 34 כיתות הנדסאים בפרויקט עתידאים בכל רחבי הארץ והסטודנטים מצטרפים לעוד כ 800 משתתפים שסיימו בהצלחה עם נתונים מרשימים מאוד של 93% דיפלום ו 95% השמה אצל המעסיק.

למפגש הוזמנו הסטודנטים שנבחרו לאחר תהליך מיון איכותי ועתידים להוות את דור המייסדים של המפעלים החדשים ברמת בקע. מרינה פלג, רכזת הנדסאים מטעם עתידאים ונעמי ראם תרשיש, מנהלת תכניות עתידים לתעשייה ולהייטק  בירכו  את הסטודנטים אשר נבחרו והסבירו להם אודות התכנית, בה יוכשרו למקצוע הנדסאי מכונות בהתמחות מכטרוניקה במסלול לימודים מואץ של 17 חודשי לימוד וסמסטר חמישי ייחודי שישלב לימודי כימיה במכללה לצד ימי עבודה במפעל. הסטודנטים ייהנו ממעטפת תמיכה רחבה להצלחה לימודית וקליטה מיטבית באלביט. בנוסף, הן הודו לכלל השותפים לדרך וביניהם מה"ט, קרן ביחד ועמותת למרחק.

לילך ברוקס-שלום סמנכ"ל משאבי אנוש באלביט ואלעד מוזיקנט מנהל המפעל הצטרפו לברכות וציינו בפני הסטודנטים שהלימודים יכולים להוות מקפצה לעתיד טוב יותר שהשלב הקשה עוד לפניהם וכן הזמינו אותם להעזר במעטפת הרחבה שהוכנה עבורם. כמו כן הוסיפו שהכיתה הזו מתמצתת את הצורך במפעל טכנולוגי ויעיל, ושזו הזדמנות לעשות משהו חדשני כי "לא ניתן להכניס טכנולוגיה חדשה ללא אנשים טכנולוגיים ומקצועיים". נציגי אלביט הציגו בפני הסטודנטים את אפשרויות הקידום והפיתוח האפשריות.

יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע בירך את הסטודנטים על הצטרפותם למותג ההנדסאים, במקום בו הביקוש והשכר הולך ועולה. כמו כן, בירך את השותפים של המכללה הטכנולוגית: אלביט, עתידאים, למרחק קידום תעסוקה איכותית ליוצאי אתיופיה וקרן ביחד משפחת סטלה ויואל קרסו.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, יעקב דור: "מדובר על תכנית דגל למכללה הטכנולוגית באר שבע ובשורה מדהימה למדינת ישראל ולנגב, אנו רואים בתכניות אלו שותפות אסטרטגית שהחלה כבר בכיתה ייעודית לאלביט ערד במגמת אלקטרוניקה ואנו נערכים למחזורים נוספים עם אלביט לחיזוק והעצמה של החיבור בין הפריפריה למרכזי תעסוקה".

נעמי ראם-תרשיש, מנהלת תכניות עתידים לתעשייה, עמותת עתידים: "במודל תכנית ה"עתידאים" מרוכזים הלימודים ב -17 חודשים עד לקבלת תואר הנדסאי. ייחודה של התכנית היא בשילוב בתעסוקה בתום הלימודים,  ובכך אנו מאפשרים לבנות ובניי הפריפריה הגאוגרפית והחברתית לרכוש מקצוע איכותי, ולהשתלב בעבודה מאתגרת ומובטחת. השיתוף בין המגזר השלישי והמגזר העסקי נותן מענה הן מבחינה חברתית והן מבחינת צרכי התעשייה בישראל".

שירה ברלינר, מנהלת מה״ט: "תוכניות לימוד בשיתוף מעסיקים, דוגמת כיתות עתידאים, מבטיחות לסטודנטים את ההכשרה הטכנולוגית העדכנית ביותר, לצד ניסיון מעשי ורכישת מיומנויות רלוונטיות לשוק עבודה. בסיום ההליך הרווח הוא כפול – הסטודנטים משתלבים בקלות בעבודה בשכר מכובד והמעסיק מקבל עובד בעל השכלה וידע רחבים ובעל היכרות עם העבודה והתפקיד, דבר שמקצר משמעותית את תקופת החניכה בעבודה החדשה״.

לילך ברוקס שלום, סמנכ"ל משאבי אנוש בחטיבת היבשה ומפעלי תעש של אלביט ציינה: "אנו נערכים לתחילת העבודה של מפעלי התעש בקריה הטכנולוגית ברמת בקע, בהכשרת הנדסאים בתחומי הכימיה הביטחונית. נשמח לקלוט  למגוון המשרות את תושבי הדרום  ואנו מאמינים  כי פעילות החברה בדרום תהווה מוקד משיכה לחברות נוספות. שמחים לסייע לפיתוח של אזור הדרום ומאמינים כי אלביט תמשיך לגדול ולהתפתח גם באזור הדרום."

ציטוט מדבריה של יעל שוקרון, סטודנטית בכיתה: "אז הגיע הרגע ויצאנו לדרך. כיתה אחת, מלאה בחלומות, שאיפות ורצונות, להשקיע, להצליח ולהשתלב בעבודה הכל כך חשובה. אני רוצה להודות בשם כולנו, על הליווי לאורך כל תהליך המיון, ביד רמה ובהרבה נועם ורגישות. תודה על תקצוב התכנית, על האמון ועל מתן ההזדמנות לרכוש מקצוע ולהשתלב בשוק התעסוקה."

המכללה הטכנולוגית באר שבע מציגה מס' שיא של בוגרים – 528 הנדסאים חדשים בנגב

המכללה הטכנולוגית באר שבע ציינה מס' שיא של בוגרי הנדסאים בטקס חלוקת דיפלומות מרשים מאוד אשר במהלכו הופרחו 528 בלונים בצבע כחול לבן כמספר הבוגרים והבוגרות לתואר הנדסאי שסיימו את לימודיהם.

בסוף השבוע שעבר התקיים טקס חלוקת הדיפלומות השנתי של המכללה הטכנולוגית באר שבע. בטקס הוענקו הדיפלומות למס' שיא של 528 בוגרי ובוגרות מחזור ס"א, הנדסאים במגוון רחב של מגמות לימוד במכללה, ביניהן 3 מגמות חדשות: הנדסאי אדריכלות נוף, הנדסאי הנדסה רפואית והנדסאי בקרה ואוטומציה.  מתוך כלל הבוגרים – 129 סיימו בהצטיינות ומתוכם 13 בהצטיינות יתרה, 54% מהם נשים. הטקס התקיים בהנחיית דן כנר ובשילוב קטעים אומנותיים של הזמר ותושב באר שבע, ראם כהן. בשם הבוגרים והבוגרות נשאו דברים בוגרת מגמת אדריכלות נוף, מרגלית בניסתי ובוגר מגמת כימיה, אביאל דוד סנדרוסי.

הטקס השנה התקיים בסימן הרחבת שיתופי הפעולה עם חברות וארגונים מובילים, בהם פרויקט הדגל של המכללה "פעמי עתידים" המיועד לצעירים מצטיינים לפני גיוס הלומדים במסלולי הנדסאי תוכנה ואלקטרוניקה בשיתוף המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון ומנהלת פעמי עתידים, במסגרת הפרויקט מכשירים את העתודה הטכנולוגית ליחידות המודיעין והסייבר בצה"ל ולאחר כשנה בשרות יכולים לצאת החיילים ללימודי הפעימה השנייה להשלמת לימודיהם לתואר מהנדס. כמו כן הוצגה , תכנית עתידאים עבור חברת אלביט חטיבת תע"ש יבשה, במסגרתה מכשירים הנדסאי מכטרוניקה המיועדים לעבוד באלביט המועתק ממרכז הארץ לרמת בקע. בנוסף, הוצגה פיתוח מגמת הלימוד הייחודית הנדסה רפואית בה הסטודנטים מבצעים את פרק הפרקטיקום במרכז הרפואי סורוקה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ, מנהל המרכז הרפואי סורוקה, ד"ר  שלומי קדש, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת אלביט הגברת הילית קינריך, יו"ר ארגון הקבלנים במחוז הדרום, מר אלי אביסרור, מנכ"ל לשכת המסחר מר אריה קליינמן וסגן יו"ר הועד המנהל ומנכ"ל המכללה בעבר פרופ' ג'ורג מרקוביץ' ובכירים נוספים מהתעשייה וארגונים מובילים במשק.

מנכ"ל המכללה מר יעקב דור: בירך את הבוגרים וציין כי "הבוגרים ובוגרות היום המצטרפים ל 65,000 בוגרות ובוגרי המכללה שהשתלבו בשוק העבודה החל משנת 1954. לתואר ההנדסאי יש ביקוש רב מאוד בשוק העבודה הישראלי והצע המשרות הולך וגדל מידי יום, ובשל כך תואר הנדסאי ממצב עצמו כתואר רב חשיבות ומשמעות במשק הישראלי ומהווה כרטיס כניסה לתעסוקה איכותית בחברות המובילות. לאור מומחיותם הטכנולוֹגית של הבוגרים רמת השכר תלך ותגדל הרבה מעבר למצפה, וצפוי להם ציר התפתחות אישׁי מרשׁים בעולם העבודה ואנו בטוחים שהבוגרים  יהיו שגרירים של המכללה הטכנולוגית בכל מקום אליו יגיעו ויחד עם זה ימשיכו להיות סקרנים ויוסיפו ללמוד ולהתפתח, כי זה המרכיב המרכזי להצלחתם בעתיד"

ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ: "בדברי הברכה אמר לבוגרים שהם משלימים היום חלום ראשון במסכת חלומות, והחיים האלה הם מסע ארוך והעולם מחכה לרעיונות של כל אחד ואחת מהבוגרים. הדגיש לבוגרים שהם נבחרו על מנת לשנות את המציאות של כולנו בכל תחום בחיים, כאשר העולם של היום מאפשר להם להפוך חלום למציאות והוסיף כי זה עתה הם סיימו רק את השלב הראשון שמהווה את היסודות ומכאן והלאה חייבים את הניצוץ והאינטואיציה וכמובן עבודת הצוות על מנת להמשיך ולהתקדם כי העולם חסר בידע ובידיים עובדות ומחכה רק לרעיונות חדשניים שישפרו את איכות החיים ויתנו לכולנו תוחלת חיים"

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ- 65,000 בוגרים. 91% המכללה עובדים במקצוע אותו למדו במגוון רחב של משרות ובהם תפקידי מפתח בחברות בנייה, חברות הייטק, במפעלים מובילים, בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. 96% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע ו 40% מהלומדים הן נשים.

 

במסגרת התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים במכללה הוקרה לייעול תהליכי ייצור בחברת VISHAY

הוקרה ליעול תהליכי ייצור בחברת Vishay במסגרת התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים במכללה הטכנולוגית ב"ש

סטודנט מתמחה מהמכללה הטכנולוגית ב"ש המשתתף בתכנית הלאומית הגה רעיון לשיפור תהליכי הייצור במכונות במפעל Vishay באר שבע

איתמר טלאור, בן 25 מאופקים סטודנט בשנה ב' ללימודי הנדסאי מכונות במכללה הטכנולוגית ב"ש, מתמחה בחברת Vishay ב"ש במסגרת התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים.

במסגרת ההתמחות שלו, הוא קיבל משימה מאתגרת במיוחד הקשורה להליך עבודתה של מכונה לייצור נגדים חשמליים. הפיתרון שהציע שיפר דרמטית את הפחת לרכיבים ונראה כי התרומה לאורך זמן תהיה משמעותית בעבור החברה.

 

 

כאות הוקרה, טלאור הוזמן לסגן נשיא התפעול על מנת לקבל ממנו מכתב תודה אישי ומתנה.

טלאור מצטרף לעשרות סטודנטים שמתמחים בימים אלו בתעשייה במסגרת התכנית הלאומית שמופעלת זו השנה השנייה ברציפות במכללה הטכנולוגית ב"ש. בשנה זו , תשפ"ב, מכשירה המכללה עשרות הנדסאים בשיתוף פעולה עם התעשייה ב- 3 התמחויות שונות: מכונות, בקרה ואוטומציה וכימיה.

 

לדברי ציון יפרח, סגן נשיא התפעול בחברת Vishay באר שבע: "איתמר טלאור המתמחה במפעל בבאר שבע, התבקש לתת רעיונות לפיתרון בעיה הקשורה לפעולת מכונה, שתהיה חכמה וזולה ליישום, הצעתו תרמה מאוד לייעול עבודת המכונה ותפקוד המחלקה."

יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע: "התכנית הלאומית מאפשרת לכל סטודנט וסטודנטית המתקבלים אליה להשתלב כבר בשנה הראשונה ללימודים בחברות הגדולות ביותר במשק בתחומים הנדרשים ביותר בשוק העבודה הישראלי. הסטודנטים שהתקבלו לתוכנית, עברו תהליך מיון קפדני, וזוכים גם הם בהשכלה טכנולוגית עדכנית ומותאמת לצרכי התעשייה. השנה הורחבו שיתופי הפעולה עם התעשיות בדרום לכדי 20 מפעלים מובילים בנגב, ביניהם ווישיי, ICL, אוסם-נסטלה, חיפה כימיקלים-נגב, קמ"ג, שטראוס, אפקון, אלמור, בקטוכם ודיפוכם.

תערוכת ישראל 100 בקניון עזריאלי הנגב בבאר שבע

תערוכת ישראל 100 בקניון עזריאלי הנגב בבאר שבע

בתאריך 29/11/21 נפתחה תערוכת ישראל 100 המציגה כיצד מדינת ישראל תראה בשנת 2048, כאשר נחגוג 100 שנה להקמתה. התערוכה הוצבה בקניון עזריאלי הנגב בבאר שבע עד סוף חג החנוכה

תערוכת "ישראל 100", האירוע הססגוני של תחילת החורף, בתערוכת עיצוב כלל-ארצית במרחב הציבורי, אשר מנסה לחזות את פני ישראל בשנת ה-100 שלה, התערוכה הוצגה לאורך כל ימי החנוכה, בין התאריכים 29.11-05.12.21.את התערוכה יצרו סטודנטים במקצועות העיצוב – אדריכלות ועיצוב פנים, אדריכלות נוף ועיצוב מדיה ממספר מכללות ברחבי הארץ וכולם יחד מביאים אלינו את 'ישראל בעתיד'.את התערוכה בבאר שבע הוביל ראש המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים ד"ר מרטין סמיט יחד עם ראשי המגמה של אדריכלות נוף הגב' תמר לנדמן וראש המגמה לעיצוב מדיה הגב' עידית רון.בקניון עזריאלי נגב בבאר שבע הוצג מיצג פיתוח של הנדסאי אדריכלות נוף מהמכללה הטכנולוגית בבאר שבע, בהנחיית תמר לנדמן ויאן סטאדין,  שבו קיר גידול ורטיקלי ושיטת גידול עתידנית מהתקרה.ממצעים מנותקים התוחמים את החלל ויוצרים חוויה עיצובית אדריכלית של הכנסת הטבע לתוך הבית, מושכת ומעניינת את  המבקרים.בנוסף לתכנון, הסטודנטים ביצעו בשיתוף הנגריה הקהילתית באר שבע והתלמידים ממקיף דתי אמי"ת באר שבע קיר ירוק אחד לתערוכה וקיר ירוק נוסף לחדר האוכל של ביה"ס.המטרה היתה ליצור פרויקט בשיתוף הקהילה ולמען הקהילה.בנוסף לכך הוצגו עבודות של סטודנטים מהמגמה לאדריכלות ופיתוח אפליקציה של סטודנטים מהמגמה לעיצוב מדיה לרבות עבודות עיצוביות שהופקו עבור התערוכה. https://frmedicamentsenligne.com/acheter-kamagra-en-ligne.htmljpg" alt="" width="700" height="525" />

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתנופת הפיתוח

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתנופת הפיתוח ומרחיבה השנה מסלולים ייחודיים בשיתוף מעסיקים

שנה"ל תשפ"ב בלימודים במסלולי הנדסאים תיפתח עם 860  סטודנטים חדשים וזאת ב- 19 התמחויות לימוד שונות, כאשר סה"כ מספר הסטודנטים במכללה מגיע השנה ל – 1,650 סטודנטים במסלולי הנדסאים ועוד כ-250 סטודנטים במסגרת קורסי השתלמויות לקהל הרחב. שנת הלימודים תיפתח ב- 17.10.21 בצילה הכבד של מגפת הקורונה ותאלץ את המכללה להתנהל במציאות של אי ודאות.

ע"פ ניתוח נתוני ההישגים הלימודיים במערכת ברור לצוותים המקצועיים של המכללה, כי אין תחליף להוראה פרונטאלית מבחינת הצלחה בלימודים, ולכן הוחלט במכללה, כבמרבית המוסדות האקדמיים,  לקיים הוראה פרונטאלית מלאה, כאשר ההרצאות יתקיימו בחדר הלימודים במכללה בנוכחות מרצה וסטודנטים. אין מדובר רק ברצון לחזור לשגרת חיינו,  אלא ברצון להעניק לסטודנטים חוויה לימודית ואישית כאחת – בלא ויתורים וללא פשרות. הכניסה למכללה תתאפשר בכפוף לכללי התו הירוק או תוצאת בדיקה שלילית והמכללה תפעל ככל שניתן לאפשר לסטודנטים סביבת לימודים ע"פ כללי התו ירוק . יחד עם זאת ,  קראה המכללה לכל ציבור הסטודנטים שטרם התחסנו ללכת להתחסן על מנת לקיים שנת  לימודים מוצלחת, מאתגרת ובריאה. לאור המצב הייחודי במשק ובמטרה לסייע לציבור הסטודנטים המתקשים כלכלית העמידה המכללה גם קרן מלגות "קורונה" שתעניק סיוע נוסף לסטודנטים שייעמדו בקריטריונים שנקבעו.

עבור סטודנטים המנועים מלהגיע אל המכללה מסיבות בריאותיות כגון בידוד, יופעלו אמצעים היברידיים או חלופות אחרות רק כאשר מדובר בשיעורים עיוניים. המכללה הדגישה בפרסומיה לציבור הסטודנטים כי סדנאות ומעבדות ייערכו במכללה רק באופן פרונטאלי, ללא שום אפשרות ללמידה מרחוק .

גם השנה ממשיכה המכללה בהרחבת פרויקטים ומיזמים חדשים, כאשר השנה ייפתח המחזור השני של התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים בשיתוף הג'וינט במגמת כימיה ובמגמת מכטרוניקה אליה תצטרף מגמה חדשה של הנדסאי בקרה ואוטומציה. הנרשמים למסלולי אלו יזכו לדמי קיום חודשיים, מלגת שכר לימוד בהתאם למצב הסוציואקונומי ובנוסף יעבדו במהלך שנות הלימוד בשכר בחברות הטכנולוגיה המובילות כדוגמת כי"ל, וישיי, אוסם –נסטלה , חיפה כימיקלים –נגב, וייבלנג, מכתשים אדמה, קמ"ג, פניציה, שטראוס, אפקון ועוד.  הסטודנטים יצברו ניסיון ויוכלו להשתלב בצורה מיטיבית בשוק העבודה. זהו פרויקט דגל של המכללה ומעמיד אותה בשורה הראשונה של המכללות הטכנולוגיות ברחבי הארץ.

בנוסף, ייפתח המחזור הראשון  של פרויקט  הנדסאי תוכנה  במסגרת "פעמי עתידים" בשיתוף מנהלת פעמי עתידים בצה"ל והמכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון  SCEומיזם זה מרחיב את התוכנית שכבר קיימת במכללה במסלול זה במגמת אלקטרוניקה . הקורס מיועד לבוגרי תיכון ומשלב לימודי הנדסאים , שרות צבאי איכותי ביחידות המודיעין והיחידות הטכנולוגיות והמשך לימודים לתואר מהנדס מטעם המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון במהלך השרות הצבאי.

יעקב דור, מנכ"ל המכללה: "המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתנופת הפיתוח ומרחיבה השנה מסלולים ייחודיים בשיתוף מעסיקים ובשיתוף צה"ל, מדובר בתוכניות ייחודיות  שנולדו מתוך מצוקה של מחסור בעובדים מקצועיים בתחומי הנדסה במשק בכלל ובצה"ל בפרט. מסלולי הלימוד במכללה מאפשרים לסטודנטים לזכות בנקודת הזינוק הטובה ביותר בשוק העבודה הישראלי ובמסלול לעתיד מבטיח, לא פעם סטודנטים רבים בארץ בוחרים פעמים רבות ללמוד תחומי ידע שלא נדרשים או שהם רוויים ולאחר לימודיהם הם מדשדשים במציאת עבודה שתהלום את כישוריהם. תוכנית הלימוד במכללה מבטיחות רכישת השכלה ברמה גבוהה והשתלבות בעבודה בתחום מבוקש, צבירת ניסיון לרבות היכרות עם חברות הכי נחשבות במשק הישראלי".

יעקב דור סוגר מעגל

המכללה הטכנולוגית באר שבע בפרויקט התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים בנגב

המכללה הטכנולוגית באר שבע בפרויקט המשלב לימודים וקריירה בחברות מובילות

התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים במכללה הטכנולוגית באר שבע, מציעה לכל צעיר וצעירה המעוניינים להבטיח את עתידם המקצועי בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה, להצטרף לאחת מהתוכניות המובילות לתואר הנדסאי במגמות הנדסאי בקרה – אוטומציה, הנדסאי מכונות – מכטרוניקה והנדסאי כימיה.

  • להשתלב בחברות הגדולות ביותר במשק בתחומים הנדרשים ביותר בשוק העבודה הישראלי.
  • לקבל שכר כבר אחרי הסמסטר הראשון וצבירת ניסיון מקצועי.
  • לקבל מלגת שכר לימוד ומענקי קיום חודשיים עד 3,000 ₪ לחודש בשנת הלימודים הראשונה, בכפוף לעמידה בקריטריונים.

התוכנית הייחודית כוללת ליווי מנטאלי וליווי של יועץ תעסוקתי המעניקים הכוונה אישית לכל סטודנט, ומתן כלים להצלחה בלימודים והתמודדות בעולם התעסוקה. חיילים משוחררים עד חמש שנים או עשר שנים למשרתי מילואים, יוכלו להשתמש במענק לחיילים משוחררים במימון בסך של 80% מגובה שכר הלימוד בכל שנות הלימוד. בסיום הלימודים, תינתן לסטודנטים העדיפות להשתלב בחברה כעובדים מן המניין או לעבור לחברה מובילה אחרת כאשר הם מצוידים בניסיון מקצועי ומיומנויות נדרשות ומתאימות.

התוכנית הלאומית תופעל במכללה במסגרת המחזור השני בשנת הלימודים הקרובה, זאת, לאחר שבני המחזור הראשון השתלבו בהצלחה בחונכות בתעשייה וצוברים בימים אלו את הניסיון לעתידם המקצועי. הסטודנטים שיתקבלו למחזור השני, יעברו תהליך מיון ואלו שיתקבלו יזכו לרכוש השכלה טכנולוגית עדכנית ומותאמת לצרכי התעשייה. השנה הורחבו שיתופי הפעולה עם התעשייה והמפעלים והצטרפו לתוכנית כ-17 מעסיקים מובילים בנגב וביניהם כי"ל, וישיי, אוסם –נסטלה , חיפה כימיקלים –נגב, וייבלנג, מכתשים אדמה, קמ"ג, בל טכנולוגיות, פניציה, שטראוס, אפקון, אלמור, בקטוכם ודיפוכם.

יעקב דור, המשנה למנכ"ל המכללה: "מדובר בתוכנית מובילה שנולדה מתוך צורך עקב מחסור בעובדים מקצועיים בתחומי הנדסה. המסלול הייחודי שיצרנו מעמיד את מסיימי הלימודים בנקודת הזינוק הטובה ביותר בשוק העבודה הישראלי ובמסלול לעתיד מבטיח, כיום סטודנטים רבים בארץ בוחרים פעמים רבות ללמוד תחומי ידע שלא נדרשים כל כך במשק, או שהם רוויים ולאחר לימודיהם הם מדשדשים במציאת עבודה שתהלום את כישוריהם. התוכנית הלאומית מבטיחה רכישת השכלה ברמה גבוהה והשתלבות בעבודה בתחום מבוקש בשוק, לצבור ניסיון מרשים, ידע מצוין והיכרות עם התעשיות הכי נחשבות בשוק".

המכללה הטכנולוגית באר שבע נחשבת לאחת הוותיקות והמובילות בתחום ההכשרות לתעשייה הטכנולוגית בישראל כבר מעל 67 שנה. המסלול שאותו היא מציעה, מהווה חלק מהתוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים של זרוע העבודה בשיתוף עם מה"ט, ג'וינט ישראל, תב"ת, קרן עזריאלי ועמותת צורים. בכך, מבססת המכללה, מסלולי הכשרה טכנולוגיים עדכניים המתאימים לעולם התעסוקה המשתנה ומעודדת שילוב מהיר של סטודנטים במקצועות טכנולוגיים נדרשים בתעשייה.

המכללה הטכנולוגית באר שבע מציגה – 396 הנדסאים מקבלי דיפלומות מחזור ס'

המכללה הטכנולוגית באר שבע מציגה – 396 הנדסאים מקבלי דיפלומות מחזור ס'

בטקס חלוקת הדיפלומות השנתי לבוגרות ובוגרי ההנדסאים הוענקו 396 דיפלומות , כיבדו בהשתתפותם בטקס,
ראש העיר באר שבע מר רוביק דנילוביץ, יו"ר הוועד המנהל מר פיני בדש (ראש מועצת עומר), יו"ר האסיפה
הכללית מר משה אלמוזנינו, מנכ"ל ווישיי ישראל מר גיל וייסלר.

ראוי לציין שמתוך 396 הבוגרים שקיבלו דיפלומות במגוון רחב של מגמות לימוד, 79 מהבוגרים סיימו את
לימודיהם בהצטיינות מתוכם 13 בהצטיינות יתרה. נוסף על הדיפלומה קיבלו הבוגרים שי אישי . המכללה גאה
ש- %98 מהסטודנטים הם תושבי מטרופולין באר שבע, %28 מהלומדות הן נשים, מעל %86 מהבוגרים עובדים
במקצוע אותו למדו והם מצטרפים לעשרות אלפי בוגרי המכללה שכבר עובדים בכל רבדי התעשייה.

דב פ.תמיר מנכ"ל המכללה: "אנו גאים לצרף אתכם הבוגרים ל- 000,64 הבוגרים עד היום. התגברנו על שנה
קשה ומורכבת. ביחד הצלחנו סגל המרצים ואתם הסטודנטים, אימצנו תהליכים בשמות מוזרים כמו: זום,
היברידי ופרונטלי ויכולנו להם. ההנדסאי עלה לפני שנים על בימת התעסוקה של מדינת ישראל ומסרב בתוקף
לרדת ממנה. את ההנדסאי אפשר למצוא בתעשייה, במוסדות ציבור, במגזר הפרטי ובהוראה, בכל מקום
ממתינים לכם, עלו והצליחו".

67 שנים מלאו למכללה הוותיקה בישראל למקצועות הטכנולוגיה, כאן בבירת הנגב, המאפשר לרבים מתושבי
באר שבע והסביבה לרכוש השכלה אטרקטיבית והשתלבות עתידית במקצועות המבוקשים בשוק התעסוקה.
המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב.
במסגרת הטקס סיימו לראשונה המחזור הראשון של תוכנית פעמי עתידים במסלול הנדסאי אלקטרוניקה
בשיתוף עם צה"ל והמכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון, תוכנית אשר משלבת גם לימודי הנדסאים וגם חצי
תואר מהנדס. בשלב זה השתלבו הבוגרים הצעירים בתפקידי מפתח בשרות הצבאי כהנדסאי אלקטרוניקה
ובמקביל יכולים להמשיך במהלך שרותם הצבאי את לימודיהם עד לקבלת תואר מהנדס חשמל. חשוב לציין
שבמסגרת המחזור הראשון שסיים מעל %90 מאלו שהתחילו סיימו בהצטיינות יתרה או בהצטיינות.

את הטקס הנחה מר דן כנר , ואת האווירה הנעים ראם כהן . 396 בלונים כמספר הבוגרים והבוגרות בצבע כחול
לבן הופרחו אל על במהלך הטקס, כאות הוקרה לבוגרים והבוגרות של מחזור ס'. בשם הבוגרים נשאה דברים
הגב' שמחה לוי בוגרת המגמה למכונות העובדת בחברת אינטל בקרית גת הודתה בשם הבוגרים: "אנו רוצים
לומר תודה לצוות הסגל והמרצים שליוו אותנו ועל כל הסיוע שקיבלנו זה לא מובן מאליו, אנו מוכירים ומודים
לכם אתם חלק נכבד במעמד נכבד זה".

ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ : סיימתם פרק מעצב בחייכם, הצבתם אתגר לא פשוט ועמדתם בו
ועל כן מגיעים לכם כל הברכות. חשוב שתכירו ותפנימו , העולם מחכה לכם ואנחנו גם. הנדסאים הינם כוח
עבודה חשוב ביותר שחסר היום בשוק העבודה" בנוסף, הודה לצוות המכללה הטכנולוגית באר שבע על כך שהיא
מכשירה עבור העיר באר שבע, הנגב ומדינת ישראל את ההון האנושי הטוב והחשוב ביותר והדגיש בפני הבוגרים
"שהם העתודה הטכנולוגית אשר תפתח את מדינת ישראל"

תוכנית ייחודית להכשרת הנדסאי חשמל עבור צעירים מהחברה הבדואית ויוצאי אתיופיה 

 תוכנית ייחודית להכשרת הנדסאי חשמל עבור צעירים מהחברה הבדואית ויוצאי אתיופיה 

בתקופה מאתגרת כאשר האי וודאות במשק גדלה, יוצא לדרך במכללה הטכנולוגית באר שבע עוד פרויקט בעל חשיבות רבה לתעשייה. התוכנית תכשיר הנדסאי חשמל  ותאפשר בסיום הלימודים להשתלב בתעסוקה איכותית בחברת החשמל. לתוכנית שותפים : חברת חשמל לישראל, תכנית עתידאים (מיזם משותף של עמותת  עתידים, קרן ביחד, מה"ט במשרד העבודה ובשיתוף מפעל הפיס) תכנית למרחק , מיסודם של ג'וינט ישראל ומשרד העבודה, עמותת ינאביע, מרכז ריאן בהפעלת ארגון בעצמי.

במסגרת התוכנית נלקטו סטודנטית אחת מהחברה הבדואית  ו- 25 סטודנטים מהחברה הבדואית ויוצאי אתיופיה שעברו מיונים ומכינות ונבחרו מבין מאות מועמדים. ילמדו לימודי הנדסאי חשמל במשך 17 חודשים החל ממרץ 2021 ובסיומם יקבלו דיפלומת הנדסאי חשמל ורישיון חשמלאי מוסמך. בנוסף, ייקלטו לעבודה בחברת החשמל במחוז דרום. במהלך הלימודים יקבלו מעטפת להבטחת הצלחתם הכוללת ליווי צמוד, תגבורים, דמי קיום חודשיים, מימון שכר לימוד סדנאות ועוד.

יעקב דור משנה למנכ"ל המכללה:  " המכללה מהווה פלטפורמה מדהימה להפיכת הצעירים לאנשי מקצוע המניעים את כל גלגלי התעשייה. המכללה מאפשרת לצעירים וצעירות לרכוש השכלה מקצועית טכנולוגית שלאחריה ישתלבו בשוק העבודה ובתעשייה. למכללה קשר הדוק עם חברת החשמל ולאורך שנים המכללה הכשירה אלפי הנדסאים שעובדים בחברה. המכללה גאה שבזכות רכישת תואר מקצועי מתאפשר לבוגר לקבל את כרטיס הכניסה לתעשייה".

 

ביקור סטודנטים לאלקטרוניקה במפעל אלביט במסגרת תוכנית עתידאים

סטודנטים במסלול הנדסאי אלקטרוניקה במכללה הטכנולוגית באר שבע במסגרת תוכנית עתידאים ביקרו במפעל אלביט בערד בו עתידים להשתלב בקיץ 2021

גם בתקופת הקורונה, המעסיקים בכיתות "עתידאים" רוצים לראות את הסטודנטים!

חברת אלביט, עמותת עתידים, מה"ט-זרוע עבודה משרד העבודה והרווחה, קרן "ביחד"- קרן משפחת סטלה ויואל קרסו, מכללה טכנולוגית באר שבע בשיתוף מפעל הפיס השיקו תכנית ייחודית במסגרת תכנית "עתידאים" ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה. התוכנית נפתחה במרץ 2020 במכללה הטכנולוגית באר שבע ומאפשרת לצעירים וצעירות ללמוד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ובסיום להשתלב בעבודה בחברת הענק אלביט ישראל, במפעלה בערד ובאתרים נוספים בדרום הארץ.

במסגרת התוכנית ולמרות תקופת הקורונה, קיבלו הסטודנטים רגע של אתנחתא מהזום וערכו ביקור במפעל אלביט בערד בו הם עתידים להשתלב בחטיבת התקשוב והסייבר, כיום הסטודנטים נמצאים בישורת האחרונה לקראת סיום לימודיהם במסלול הנדסאי אלקטרוניקה במכללה הטכנולוגית באר שבע.

במסגרת הביקור נפגשו הסטודנטים נפגשו עם מנהל מפעלי היצור של החטיבה, מנהל המפעל בערד, סמנכ"לית משאבי אנוש, וקיבלו סקירה וסיור במפעל בו הם עתידים לעבוד בסיום לימודיהם ביולי 2021 .ההתרגשות הייתה גדולה גם של האורחים וגם של המארחים שהכינו לסטודנטים תגי שם לעמדות עבודה ועוד הפתעות….

מהמכללה נמסר שבעוד הממשלה שוקדת על החזרת אלפי עובדים למעגל התעסוקה, המכללה מבצעת זאת הלכה למעשה באמצעות חיבורים ישירים לתעשייה ובכך תורמת מחד להגדלת הפריון במשק בתקופה הייחודית ומאידך תורמת לפיתוח ושגשוג התעשייה בדרום.

הסטודנטים עם צוות המפעל  בביקור במפעל אלביט בערד

התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים ללימודי תואר הנדסאי ועבודה בחברות המובילות בדרום תוך כדי הלימודים!!!

מסלול חדש במכללה הטכנולוגית באר שבע משלב לימודי הנדסאי בכימיה או במכטרוניקה עם חונכות בשכר בחברות מובילות בתעשייה החל מהשנה הראשונה ללימודים! אז בואו ללמוד תואר הנדסאי ולצבור ניסיון תוך כדי לימודים בחברות מובילות!  אל תפספסו הזדמנות של פעם בחיים! מספר המקומות במסלול מוגבל

  • עד 3000₪ מלגת קיום חודשית למתאימים
  • צבירת ניסיון מקצועי במקביל ללימודים
  • השמה אפשרית מיד עם סיום הלימודים
  • עבודה בשכר בחברות המובילות במשק
  • ליווי אישי, מלגות לימודים ומענקי מחייה חודשיים

לפרטים נוספים בקרו באתר התוכנית  >> bit.ly/31LeqKp

מתעניינים במסלול? עכשיו אתם יכולים להיכנס לסימולטור המלגות

ולבדוק האם אתם זכאים למלגה ובאיזה גובה

לפרטים נוספים בקרו בסימולטור >> bit.ly/329J3KT

בסיום הסימולטור, קיימת אפשרות להגיש מועמדות לתוכנית.

נו, אתם עוד כאן?

 

הסטודנטים שלנו במעבדות בבית חולים סורוקה

הסטודנטים שלנו במעבדות בבית חולים סורוקה! ?

במסגרת לימודים במגמת מכשור רפואי שנה ב' .??‍???‍?

הסטודנטים מגיעים אחת לשבוע בקבוצות קטנות , ובהזדמנות זו נחשפים למגוון מכשירים רפואיים מתקדמים בסורוקה, זאת מעבר למכשירים הקיימים במעבדת המכללה

התנסות זו , תאפשר להם בחירת תחום ספציפי בו יבצעו את הסטאז' בהנדסה רפואית.

כך יגיעו עם  מיטב הידע התיאורטי והמעשי  לתפקידים בעולם המכשור הרפואי ?

בהצלחה! ?⚘

ביקור ראש מועצת ירוחם הגב' טל אוחנה במכללה הטכנולוגית באר שבע

ביקור ראש מועצת ירוחם הגב' טל אוחנה במכללה הטכנולוגית באר שבע לצורך בחינת שיתופי פעולה אפשריים

ב-28.01.2020 התארחה במכללה טכנולוגית באר שבע ראש מועצת ירוחם הגב' טל אוחנה, במסגרת הביקור, נחשפה למגוון הפעילויות במכללה,  נפגשה עם חברי ועדת ההוראה העליונה המכללה .

מטרת הביקור במכללה הטכנולוגית באר שבע  הייתה להתחבר ללב העשייה של ההשכלה הטכנולוגית להכיר מקרוב את מגוון הפעילויות המתקיימות במכללה בתחומי הכשרת הנדסאים במגוון רחב של מגמות לימוד טכנולוגיות ובתחומי הכשרה מקצועית והשתלמויות. במסגרת הביקור סקר מנכ"ל המכללה מר דב פ.תמיר  את פעילות המכללה בכלל והדגיש את הפרויקטים המיוחדים בפרט והדרכים להתמודד עם המחסור הצפוי בעובדים מקצועיים.

גב' טל אוחנה  התעניינה בשותפות שתאפשר למצות את הפוטנציאל של תושבי ירוחם ע"י קיום חלק מההכשרה בישוב עצמו , לשם כך מוכנה להעמיד כיתות לימוד ומשאבים נוספים ככול שיידרש. נדונה ההכשרה הייעודית שצפויה המכללה לקיים עבור מפעל אלביט החדש ברמת בקע שליד ירוחם. גב' אוחנה הסבירה שהיא מאוד מעורבת בתהליכי  המעבר של המפעל שיהווה בהמשך עוגן תעסוקה משמעותי לתושבי האזור, כאשר הצפי לשנת 2030 להעסיק בו כ -10,000 עובדים מקצועיים ומיומנים.  במסגרת הביקור קיבלה את מדליית המכללה וחתמה בספר האורחים. הוחלט בישיבה להמשיך על בחינת שיתופי הפעולה בכל תחומי ההכשרות.

בחינת שיתוף פעולה בין המכללה הטכנולוגית ומרכז סוויץ'

המכללה הטכנולוגית באר שבע ומרכז סוויץ' מייסודו של מכון טריגובוף בוחנים שיתוף פעולה לקידום הכשרה מקצועית בחברה הבדואית

נציגי הנהלת מכון טריגובוף ומרכז סוויץ' הגיעו לביקור עם הנהלת המכללה הטכנולוגית לבחון דרכים לשיתוף פעולה בקידום לימודי הנדסאים לצעירות וצעירים מהחברה הבדואית

בתום הישיבה סוכם על עבודת מטה משותפת לבחינת מספר תוכניות שיפעלו במשותף במרכז סוויץ' בפארק התעסוקה עידן הנגב ובקמפוס המכללה בבאר שבע

מנכ"ל מכון טריגובוף, מר שלום נורמן הגיע יחד עם יו"ר הועד המנהל של מרכז סוויץ' לקידום והכשרה מקצועית מייסודו של מכון טריגובוף, מר הווארד מאיירס ומנהל המרכז, מר ליאור ניסקי לישיבה משותפת עם מנכ"ל המכללה הטכנולוגית, מר דב תמיר והמשנה למנכ"ל המכללה, מר יעקב דור. במהלך הפגישה הציגו שני הגופים את פעילותם בדגש על הפעילות להכשרה מקצועית בחברה הבדואית. מנכ"ל המכללה סקר את פעילות המכללה בעשר השנים האחרונות להגדלת מספר הסטודנטים מהחברה הבדואית בנגב לצד פתיחת מגמות חדשות ומסלולים חדשים בהתאם לצרכים העדכניים של התעשייה בנגב. בין הפעולות – יישום תכניות מעטפת וליווי לבני החברה הבדואית והנגשת תכניות הלימודים.

מנכ"ל מכון טריגובוף סקר בפני המכללה את פעילות המכון בשנים האחרונות ואת המרכז שנחנך לפני מספר שבועות. מרכז סוויץ' להכשרה וקידום תעסוקה הוקם ביוזמת מכון הארי אוסקר טריגובוף בבית עידן הנגב בשיתוף עם חברת עידן הנגב ובסיוע של JNF אוסטרליה. המרכז משתרע על פני כ – 500 מ"ר והוא כולל כיתות לימוד, סדנאות מחשב, קליניקה טיפולית, אולם רב תכליתי, חללי עבודה, משרדים, אודיטוריום וחדרי ישיבות. המרכז מפעיל כיום מספר תכניות הכשרה וקידום בשיתוף עם סודה סטרים, נזיד, כיל, החברה הכלכלית רהט, שגב שלום, מעו"ף, ריאן, משרדי התיירות, הכלכלה והחקלאות ושותפים נוספים.

במהלך הישיבה סוכם על הקמת צוות משותף לעבודת מטה שתבחן הפעלה תכניות שיתמקדו בבני החברה הבדואית ובהנגשת מקצועות איכותיים ונדרשים בשוק התעסוקה בנגב.

מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר: "שמחתי להכיר היום שותפים חשובים בעשייה לטובת קידום ההשכלה הגבוהה בנגב בכלל ובחברה הבדואית בפרט. שיתוף פעולה בין המכללה הטכנולוגית לבין מרכז סוויץ' ומכון טריגובוף יחד עם שותפים נוספים שנביא אל השולחן מהממשלה ומהתעשייה יכול להביא ערך מוסף משמעותי לכל תוכנית שנוציא אל הפועל".

 

פתיחת כיתת עתידאים ייחודית במכללה הטכנולוגית באר שבע בשיתוף חברת אלביט

אלביט ישראל תעסיק הנדסאים צעירים במסגרת תוכנית "עתידאים"

עמותת עתידים, קרן "ביחד", מה"ט-זרוע  עבודה משרד העבודה והרווחה, חברת אלביט , מכללה טכנולוגית באר שבע בשיתוף מפעל הפיס, משיקים תכנית ייחודית במסגרת תכנית "עתידאים" ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה, אשר בסופה ישתלבו ההנדסאים בחברה

חברת אלביט, עמותת עתידים, מה"ט-זרוע עבודה משרד העבודה והרווחה, מכללה טכנולוגית באר שבע בשיתוף השיקו תכנית ייחודית במסגרת תכנית "עתידאים" ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה. התוכנית תפתח במרץ 2020 במכללה הטכנולוגית באר שבע  ותאפשר לצעירים וצעירות ללמוד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ובסיום להשתלב בעבודה בחברת הענק אלביט ישראל ,במפעלה בערד ובאתרים נוספים בדרום הארץ.

הסטודנטים יהיו זכאים למענק של עד 37,000 ₪ , תגבור לימודי וליווי אישי. מתכונת הלימודים הינה מתכונת מואצת ונמשכת 17 חודשים רצופים בלימודי יום.

תכנית 'עתידאים' הינה מיזם משותף של עמותת עתידים, קרן "ביחד" של משפחת סטלה ויואל קרסו, מה"ט (המכון להכשרה טכנולוגית) במשרד העבודה והרווחה ובשיתוף מפעל הפיס. הסטודנטים בתכנית לומדים במגוון  מכללות טכנולוגיות ובסיום הלימודים משתלבים בעבודה בחברות מובילות בתעשייה בישראל.

מנהל מפעל אלביט ערד, עדי בן נחום: "מפעל אלביט ערד, הינו מפעל הדגל של חברת אלביט ליצור מכשירים וכבלים והינו חלק משרשרת אחזקת משק הקשר עבור צה"ל ולקוחות החברה השונים. המפעל מחויב למצוינות בתהליכי העבודה, היצור והתיקונים ומקדם תהליכי מצוינות תפעולית. כלל העובדים במפעל לוקחים חלק חשוב בהצלחת המשימה, עובדה המחייבת הכשרה וקורסים לעובדים, שיהיו בעלי מיומנויות לייצר מוצרים בקדמת הטכנולוגיה ולספק רמת שירות גבוהה ללקוחות" .

נעמי ראם- תרשיש, מנהלת תוכנית עתידים לתעשייה: "כיתת עתידאים הנדסאי אלקטרוניקה מחזור מרץ 2020, תתן מענה משולב לצורך האדיר בהנדסאים בתעשייה וקידום השכלה גבוהה  ותעסוקה בקרב צעירי הדרום. זוהי רק כיתה אחת מתוך מערך שלם של מסלולי הנדסאים, בשיתוף עם מה"ט, שאנו פותחים מדי שנה בכל הארץ לקידום תחום ההנדסאות ומתן השכלה גבוהה ותעסוקה לצעירי הפריפריה הגיאו חברתית בישראל.

דב פ.תמיר מנכ"ל המכללה:  " המכללה מהווה פלטפורמה מדהימה להפיכת הצעירים לאנשי מקצוע המניעים את כל גלגלי התעשייה. המכללה מאפשרת לצעירים וצעירות לרכוש השכלה מקצועית טכנולוגית שלאחריה ישלבו בשוק העבודה ובתעשייה. למכללה קשר הדוק עם כל תעשיות הדרום, ובאמצעות מסלולי לימודי ההנדסאים והשתלמויות, מאפשרים לבוגרים לקבל את כרטיס הכניסה לתעשייה".

תאיר איפרגן, מנהלת מה"ט, משרד העבודה והרווחה: "הכיתות בשיתוף מעסיקים דוגמת כיתות עתידאים, מבטיחות לסטודנטים את ההכשרה הטכנולוגית העדכנית ביותר, לצד ניסיון מעשי ומיומנויות שוק עבודה. אנו רואים בכל המחקרים, שהחסם המרכזי להשתלבות בעבודה, במיוחד בסקטור הטכנולוגיה – הוא הקושי במציאת עבודה ראשונה. באמצעות מסלולים אלה הקושי הזה נפתר. זה ניצחון לכולם – הסטודנטים משתלבים בקלות בעבודה בשכר מכובד והמעסיק מקבל עובד בעל השכלה וידע רחבים אך גם בעל היכרות עם העבודה והתפקיד, דבר שמקצר משמעותית את תקופת החניכה בעבודה החדשה".

 

פתיחת שנת הלימודים תש"ף

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה בתהליכי צמיחה במספר הסטודנטים והן בהרחבת תחומי לימוד ופותחת את שנת הלימודים תש"ף עם שתי מגמות חדשות

שנה"ל תש"ף תפתח עם 901 סטודנטים חדשים המהווה גידול של 15% לעומת השנה הקודמת וזאת ב- 19 התמחויות לימוד שונות, כאשר סה"כ מספר הסטודנטים במכללה מגיע השנה לכ- 2,000 סטודנטים, מתוכם 1,700 בלימודי הנדסאים ועוד כ – 300 סטודנטים במרכז ההשתלמויות.

מידי שנה נפתחות מגמות לימוד חדשות, כאשר השנה ייפתחו שתי מגמות נוספות ובהם המגמה להנדסאי מיכשור ובקרה אשר תיפתח מחדש לאחר שנים של הפסקה בשיתוף חברת אינטל במסגרת תוכנית עתידאים, בראש המגמה עומד ד"ר נתן בן חיל , וכן תפתח לראשונה המגמה להנדסאי אדריכלות נוף, בראש המגמה עומדת הארכ' תמר לנדמן דיסטלפלד.

השנה ייפתח גם המחזור השני של המגמה להנדסה רפואית אשר בוגריה יקלטו במרכזים רפואיים, בתי חולים ויהיו אלה אשר יתפעלו את המכשור הרפואי, בראש המגמה עומדת ד"ר מיכל שיימן. בנוסף, ייפתח המחזור השני של פרויקט הנדסאי אלקטרוניקה במסגרת "פעמי עתידים" בשיתוף מנהלת פעמי עתידים בצה"ל , המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון SCE. הקורס מיועד לבוגרי תיכון ומשלב לימודי הנדסאים , שרות צבאי ותואר מהנדס מטעם המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון.

מגמות לימוד נוספות: הנדסאי הנדסה אזרחית, הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, הנדסאי חשמל, הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי כימיה וגרעין, הנדסאי מכונות בהתמחות גז טבעי ותיב"מ, הנדסאי תעו"נ בהתמחות ניהול הייצור ולוגיסטיקה, הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר, הנדסאי עיצוב מדיה, הנדסאי קירור ומיזוג כולל חשמלאי מוסמך ומכינות טכנולוגיות להנדסאים.

המכללה השקיעה רבות בכיתות הלימוד, חדרי סטודיו וכמובן בהצטיידות מעבדות על מנת להעניק לסטודנטים חווית לימודים מושלמת. כמו כן, המכללה שיפרה את התשתיות הפיזיות והלימודיות במכללה, לרבות מעלית חדשה ונגישה לנוחיות ציבור הסטודנטים.

במרוצת השנים יצאו משערי המכללה כ 65,000 בוגרים אשר השתלבו בכל רבדי התעשייה בארץ בכלל ובדרום בפרט. כ- 97% מהסטודנטים באים ממטרופולין באר שבע, 40% נשים, כ- 87% מהבוגרים יעסקו עם סיום לימודיהם במקצוע אותו למדו וכל זאת בתקופה שבה הביקוש לבוגרים בתחום ההנדסאים גבוה מאוד, ומבטיח גם תעסוקה בשכר מכובד.

 

סיום מחזור שלישי של מנהלי מדיה חברתית במכללה הטכנולוגית ב"ש

עשרות מנהלי דיגיטל חדשים בנגב

מחזור שלישי של 'מנהלי מדיה חברתית' הושלם ב – UTECH בית הספר לדיגיטל במכללה הטכנולוגית באר שבע, כ – 60 בוגרים סיימו את לימודיהם בבית הספר מאז הוקם, מרביתם השתלבו בתחום השיווק הדיגיטלי שנמצא בצמיחה מתמדת

מחזור שלישי לקורס 'מנהלי מדיה חברתית' הושלם ב – UTECH בית הספר לדיגיטל בנגב שפועל במכללה הטכנולוגית באר שבע.

את הקורס סיימו כ – 20 צעירות וצעירים  שהצטרפו לכ – 40 הבוגרים מהמחזורים הקודמים בשנה האחרונה. אירוע סיום המחזור התקיים במכללה הטכנולוגית בבאר שבע וכלל הצגת פרויקט הגמר בפני ועדת שיפוט מקצועית. את הועדה הרכיבו דמויות מפתח מעולם השיווק בנגב – מנכ"לית תיאטרון הפרינג, אפרת זיו, מנכ"ל משרד הפרסום בן יהודה, עידן בן יהודה, מנהל חברת הפרסום ארטישופ, יקיר עמר ומנכ"ל קבוצת ווב מדיה גרופ, קובי סלע. לאחר גמר השיפוט התקיימה חלוקת תעודות במעמד הנהלת המכללה הטכנולוגית באר שבע.

קורס מנהלי מדיה חברתית מיועד למי שרוצה להשתלב באחת מחברות הפרסום או בתפקידי דיגיטל ושיווק בארגונים הגדולים. הקורס כולל סקירה של עולמות הפייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין, קידום – אורגני וממומן, כתיבת תוכן, קופירייטינג וכלים יישומיים לניהול המדיה החברתית. הלימודים מתקיימים במרחבי לימוד טכנולוגיים חדשניים במכללה הטכנולוגית בבאר שבע. בית הספר פועל בשיתוף עם משרדי הפרסום המובילים בדרום עימם גם מתקיימים קשרי השמה בכל הקשור לבוגרי בית הספר.

קובי סלע סיפר על המאמצים של בית הספר לדיגיטל להוביל את ההכשרה המקצועית לתעשיית הדיגיטל והשיווק בבאר שבע ובנגב "אנו נשארים עם אצבע על הדופק כל הזמן, מתאימים את התכנים ומתקפים אותם לאור השינויים המהירים בעולם המדיה. זו הסיבה גם שרוב הבוגרים שלנו כבר עובדים בתעשייה וחלקם אף השתלבו מאמצע הקורס במשרדי הפרסום הגדולים ביותר בדרום".

המשנה למנכ"ל המכללה יעקב דור סיפר כי נתוני ההשמה הגבוהים של בוגרי הקורס מרשימים ומדברים בעד עצמם בכל הקשור לצורך של עולם השיווק הדיגיטלי בנגב באנשי מקצוע מיומנים ומוכשרים. כיום יש כ – 30 חברות ומשרדי פרסום בתחום הדיגיטל במטרופולין באר שבע. זהו תחום בצמיחה שמשווע למומחי תוכן ואנשי דיגיטל מיומנים.

בימים אלו החלו המיונים למחזור הרביעי של קורס מנהלי מדיה חברתית שצפוי להיפתח בחודש דצמבר 2019.

צוות השופטים במסגרת הצגת הפרוייקט המסכם והסטודנטים שקיבלו את תעדות הסיום

 

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים וטכנאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית .

ביקור של בכירים ממשרד העבודה במכללה הטכנולוגית

ביקור של בכירים ממשרד העבודה

מנהל תחום הפדגוגיה החדש מר גדי יעקב באגף להכשרה מקצועית של משרד העבודה ביקר במכללה הטכנולוגית באר שבע במסגרת הכרת מוסדות ההכשרה הטכנולוגיים

בתאריך 22/08/19 התקיים במכללה הטכנולוגית באר שבע ביקור של מר גדי יעקב מנהל תחום הפדגוגיה החדש באגף להכשרה מקצועית של משרד העבודה והגב' שרונה בלוך ממונה על מחוז  דרום במשרד העבודה.

האגף להכשרה מקצועית ולפיתוח כוח אדם של משרד העבודה הינו אגף בכיר המהווה זרוע ממשלתית להכשרת ההון האנושי והמקצועי בהתאמה לצרכיו המשתנים והמעודכנים של המשק הישראלי, תוך גישור בין צרכי המשק המשתנים לצרכי הפרט. האגף עובר בימים אלה שינויים מהותיים באופן ההכשרות והלימודים שאינם תחת לימודי תואר, כאשר חלק נרחב מהשינויים הינו עדכון התכנים בקורסים והתאמתם לשוק העבודה כיום.

המכללה הטכנולוגית באר שבע הינה אחד מהמוסדות הוותיקים בארץ אשר נמצאים תחת פיקוח של האגף והכשירה במהלך 65 שנות פעילותה עשרות אלפי בוגרים לעולם העבודה במגוון רחב של מקצועות ותחומים. המכללה שומרת על קשר תמידי עם התעשייה ולפיכך מקפידה במהלך שנות פעילותה לשמור על רמת ידע והשתלמויות מעודכנות ומחוברות לשטח.

במהלך הביקור בוצעה סקירה מפי המשנה למנכ"ל המכללה, יעקב דור על מגמות הפיתוח וההתחדשות במכללה הטכנולוגית והתוכניות הרב-שנתיות שמקדמת המכללה בימים אלו. בדבריו ציין : שמאז ומתמיד המכללה הייתה ספינת הדגל של האגף להכשרה מקצועית ולאחר שנים רבות שהתחום הוזנח, קיים צורך לשיתוף פעולה הדוק  בין האגף למכללה לצורך חיזוק האיכות של מערך ההכשרה המקצועית בישראל".  בנוסף, התקיימו דיונים מקצועיים עם הצוות הבכיר של מרכז ההכשרה וההשתלמויות מר מיכה פז, רמ"ד ועידן סיבוני, רכז המדור. במסגרת הדיון הועלו סוגיות במגוון נושאים כגון קידום עניין הסדרת הרגולציה ותכניות הלימודים, תהליך הבחינות באגף, נושאי ותכני הלימודים, ושיפור אופי הלימודים המעשיים בקורסים השונים. כמו כן , בוצע סיור במתקני המכללה השונים והמעבדות המתחדשות בתחומי הטכנולוגיה השונים כגון מעבדת הגז הטבעי, האנרגיה והפניאומטיקה ומיזוג אוויר, והוצגו המערכות החדשות כולל הסימולטור היחידי כיום בארץ במעבדות הגז.

לאור ניסיונה הרב של המכללה הציעו נציגיה לקחת חלק בייעוץ ותמיכה בקידום עולם ההכשרות ולהיות חלק מהותי בקידום וקבלת ההחלטות של האגף בנושא ההכשרות ולעודד את לימודי הדור הצעיר בתחומי ההשכלה הטכנולוגית. גדי יעקב פרס בפני נציגי המכללה את תהליך שינוי ושיפור התהליכים העתידיים להשתנות באגף, כולל עדכון תכני הלימוד ואופי העבודה בכלל באגף.  במהלך הביקור התרשם מיכולותיה המקצועיות של המכללה וציין את חשיבותה המכללה לתרומה בתחומי הידע .  בדבריו ציין : " שהמכללה והאגף להכשרה ניצבים בפני אתגרים גדולים וחשוב שנמשיך להתמיד בהכוונה של הצעירים ללמוד את תחום הלימוד הטכנולוגי".

ביקור מנכ"לית אורט עולמי קנדה במכללה הטכנולוגית

מנכ"לית WORLD ORT-קנדה ביקרה במכללה הטכנולוגית בבאר שבע במסגרת העמקת שיתוף הפעולה האסטרטגי בין המוסדות

במסגרת שיתוף הפעולה בין הארגונים נעשתה פעילות משמעותית לשדרוג תשתיות הלימוד במכללה – מעבדות, חללי למידה ועזרי הוראה טכנולוגיים , אל מנכ"לית הארגון, ולרי אביטבול התלוו מנכ"ל קדימה ומדע, אביעזר סגל והצוות הבכיר של קדימה מדע –  WORLD ORT

משלחת בכירי ארגון  WORLD ORTביקרו השבוע במכללה הטכנולוגית. את המשלחת הובילה מנכ"לית WORLD ORT-קנדה , ולרי אביטבול ומנכ"ל קדימה מדע -WORLD ORT  , אביעזר סגל. יחד איתם הגיעו סמנכ"ל פיתוח משאבים וקשרי חוץ, אביטל גוברין, מנהלת פיתוח משאבים, רונה קברטץ-רויטמן ועוזרת מנכ"ל, מיכל כץ.

במהלך הביקור שמעו נציגי קדימה מדע ונציגי  WORLD ORT סקירה מפי המשנה למנכ"ל המכללה, יעקב דור על מגמות הפיתוח וההתחדשות במכללה הטכנולוגית והתוכניות הרב-שנתיות שמקדמת המכללה בימים אלו. בנוסף, התקיימו דיונים מקצועיים עם ראשי המגמות במכללה והתבצע סיור מודרך למעבדות המכללה ותשתיות ההוראה המתקדמות ששודרגו בשנים האחרונות בזכות שיתוף הפעולה. למכללה הטכנולוגית באר שבע הסכם אסטרטגי עם ארגון WORLD ORT קדימה מדע המאפשר למכללה שדרוג מעבדות, חללי הלימוד, תשתיות הוראה טכנולוגית והשבחת איכות ההוראה.

שיתוף הפעולה בין הארגונים מסייע למכללה הטכנולוגית באר שבע להיות מודל יחיד למערכת הכשרה טכנולוגית אינטגרטיבי, אשר מאחדת בין כתליה את כל רמות ההכשרה הטכנולוגית ומשרתת את האזור מבחינת לימודים טכנולוגיים מתקדמים. במהלך השנים הפכה למכללה הטכנולוגית להכשרת הנדסאים הגדולה ביותר בישראל. ראשי ארגון WORLD ORT העולמי – קדימה מדע התרשמו לחיוב מהפעילות המוצלחת שמובילה המכללה בתחום של פיתוח הוראה מתקדמת ואיכותית. במהלך המפגש דנו הצדדים בדרכים להעמיק את שיתוף הפעולה בין הארגונים לטובת קידום ציבור הסטודנטים וסגלי ההוראה במכללה.

המשנה למנכ"ל המכללה ומרכז פורום המכללות הטכנולוגיות מר יעקב דור: "המכללה מהווה פלטפורמה מדהימה להפיכת הצעיר שמגיע אלינו ומחפש את דרכו, לאיש מקצוע מוביל בתחום בו הוא לומד. המכללה רואה חשיבות ראשונה במעלה לאפשר לצעירים ישראלים ללא תנאי קבלה ללימודים, ללמוד ולהגיע לתנאי קבלה ובכך לפתוח להם אופק תעסוקתי מקצועי בשוק העבודה. התהליך הזה בדיוק הוא המהלך שמניע את גלגלי התעשייה בנגב ובכלל.  הרבה מהפעולות מתבצעות בזכות שיתוף הפעולה עם ארגון קדימה מדע WORLD ORT ובנוסף פועלת המכללה רבות לחיזוק הקשר עם כל תעשיות הדרום, ובאמצעות מסלולי לימודי ההנדסאים והשתלמויות אשר מהווים את כרטיס הכניסה לתעשייה עבור בוגרי המכללה".

המכללה הטכנולוגית באר שבע מחדשת את פניה

המכללה הטכנולוגית באר שבע מחדשת את פניה

בתום תחרות אדריכלים נבחר משרד "מרש אדריכלים בע"מ" לתכנן את החזות החדשה של המכללה הטכנולוגית באר שבע 

בתום תחרות אדריכלים שקיימה המכללה הטכנולוגית באר שבע נבחר משרד "מרש אדריכלים בע"מ" לתכנן את החזות החדשה של קמפוס המכללה בבאר שבע. בתחרות השתתפו מספר משרדי אדריכלים שנדרשו להגיש הצעה לתכנון מחדש של חזות המכללה. התכנון החדש היה צריך לשלב טיפול בחזיתות מבני המכללה, פיתוח השטחים הפתוחים בקמפוס, מתחמי ישיבה וריהוט חוץ, נטיעת עצים וגינות נוי, תאורת חוץ ושדרוג החזות הפנימית בקמפוס. הבחירה בזוכה נעשתה על ידי ועדת שיפוט שכללה את מנכ"ל המכללה, מר דב תמיר, המשנה למנכ"ל המכללה, מר יעקב דור, אדריכל העיר באר שבע, האדריכל רועי לביא, ראש המגמה לאדריכלות במכללה, האדריכל ד"ר מרטין סמיט, מרכז המגמה להנדסה אזרחית במכללה, מר אריאל דמרי והאדריכל אלי ארמון.

תחרות האדריכלים ושינוי חזות המכללה הינם חלק מתוכנית אב כוללת לחידוש פני המכללה, אשר מציינת השנה 65 שנים להיווסדה. השלבים הראשונים בתוכנית כללו שדרוג של כל מתקני השילוט וההתמצאות במכללה וחידוש חלק מהמרחב הציבורי בקמפוס. המהלך לשינוי חזות המכללה הינו גולת הכותרת של התוכנית שיתפרשו על פני מספר שלבים. בשלב הראשון יקודם מהלך התכנון המפורט באמצעות חברת "מרש אדריכלים" ובשיתוף הנהלת המכללה ובתיאום עיריית באר שבע.

התוכנית שהוצגה בפני ועדת השיפוט כוללת מהלך של פתיחת קמפוס המכללה למרחב הציבורי העירוני סביבה, הוספת שטחים ירוקים ואזורי כינוס ושמירת עתודות לפיתוח עתידי של קמפוס המכללה באופן שיכלול הוספת מבנים. התוכנית כוללת גם שחזור של המבנים ההיסטוריים הראשונים של המכללה ושחזור שער הכניסה המקורי מרחוב בזל. התוכנית משלבת מרכיבים חדשניים ומתקדמים לצד מתן הכבוד הראוי למבנים ולאלמנטים ההיסטוריים של המכללה מימיה הראשונים. קידום התוכנית ייעשה באופן הדרגתי ובשילוב עם הפיתוח העירוני באזור המקיף את המכללה.

מנכ"ל המכללה, מר דב תמיר : התייחס לתוכנית ואמר כי "המהלך לחידוש חזיתות המכללה הוא חלק מתנופת פיתוח והתחדשות שהמכללה מובילה בשנים האחרונות. בתוכנית שקיבלנו יש את השילוב הראוי בין החדשנות והעדכניות לבין הכבוד לעבר והגאווה על אבני הדרך שעברנו במכללה – אבני דרך שבמידה רבה מספרים גם את סיפורה של העיר באר שבע והתפתחותה. אני מודה לחברי ועדת השיפוט ולמשרדי האדריכלים שהשתתפו בתחרות וכמובן מאחל לכולנו הצלחה בקידום התכנון ויישומו בשנים הקרובות".

לדברי האדריכל רם מרש: "המכללה הטכנולוגית של באר שבע מכילה מבנים מתקופות שונות, חלקם בעלי ערך שימורי היסטורי וחלקם חדשים יותר. המבנים זקוקים מחד להחזרת עטרתם המקורית, ומאידך לחזות חדשנית  אשר תיתן משנה תוקף לשאיפה להפוך את המכללה לחדשנית, פורצת דרך עם הפנים לעשורים הבאים. התכנון מתחשב בערכים ההיסטוריים ובצד זאת יוצר מעטפת שמשדרת ומתקשרת עם הקהל הרחב והסביבה הקרובה תכנים עדכניים/טכנולוגים, תוך שהיא מסננת בבואת המעטפת המקורית על ידי קילוף חשיפת חלקים ממנה ו/או הארתה בלילה דרך החזית המסוננת. התכנית משפרת את יחסי הגומלין העירוניים בין הקמפוס הסגור אשר בנוי סביב חצרות לבין הרחובות השכנים, תוך הסרת הגדרות, בניית רחבות לפעילות מלווה רחוב כמו קפיטריה ויצירת שקיפויות בין הרחוב למבנה ככל שניתן. בנוסף לכך התכנית מביטה קדימה לעשורים הבאים תוך הצגת אפשרויות פיתוח עתידי אשר יאפשרו גידול בהתאם לצרכי השוק. כל זה נעשה על ידי טיפול בחזיתות היסטוריות ברוח המקור וחיפוי החזיתות הייצוגיות של המכללה כלפי הרחובות וכלפי פנים בחומרים מתקדמים".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה כ – 63,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב.

חברת "מרש אדריכלים"

נוסדה בשנת 1969 והיא מבין חברות האדריכלים הגדולות בדרום. בראש החברה עומד האדריכל רם מרש. לחברה ניסיון רב במוסדות ציבור ובפרויקטים ציבוריים גדולים בנגב בשנים האחרונות.

מגמה חדשה במכללה הטכנולוגית – אדריכלות נוף

במסגרת תנופת הבינוי והפיתוח במטרופולין באר שבע :

מגמה חדשה במכללה הטכנולוגית – אדריכלות נוף

בשנת הלימודים תש"פ תפתח במכללה מגמת הנדסאי אדריכלות נוף

תנופת ההתחדשות במכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה ומביאה עמה מגמות לימוד ומסלולים חדשים. בשנת הלימודים הנוכחית תפתח במכללה הטכנולוגית באר שבע  מגמת אדריכלות נוף אשר תכשיר הנדסאים לעסוק בתכנון, ייעוץ ופיקוח נופי.

תחום אדריכלות הנוף מגוון מאד וכולל תכנון טיילות, פארקים, גנים ציבוריים, גנים לאומים, שיקום מחצבות,  תכנון עירוני ושיקום נופי לתשתיות. הבוגרים יוכלו לעסוק כמתכננים, יועצים, מפקחים, מנהלי פרויקטים רכזי נוי ומדריכים אזוריים. תכנית הלימודים כוללת הכשרה רב תחומית מקיפה, המשלבת פיתוח חשיבה תלת מימדית והבנת המרחב, גראפיקה ועיצוב, הכרת צמחייה, קרקע וחומרי בניה שונים וכן כלים לדיגום והמחשת הפרויקט בתוכנות עדכניות.

משך הלימודים כשנתיים בלימודי יום. בתום הלימודים יקבלו הבוגרים דיפלומת הנדסאי אדריכלות נוף המוכרת על ידי מה"ט ומשרד העבודה והרווחה. מרכזת המגמה במכללה היא הגב' תמר לנדמן בוגרת הטכניון במסלול אדריכלות נוף B.L.Arch., בעלת 20 שנות ניסיון בפיתוח נופי של שכונות מגורים, מבני ציבור, תכנון שצפי"ם (שטח ציבורי פתוח), שיקום נופי לתשתיות: מסילות רכבת, כבישים ועוד ובעלת ניסיון רב בהוראת מקצוע אדריכלות הנוף במסגרות השונות. 

גב' תמר לנדמן , מרכזת המגמה לאדריכלות נוף : "מגמת אדריכלות הנוף הצעירה נהנית מליווי צמוד של מגמת האדריכלות ועיצוב הפנים הוותיקה בניהולו של ד"ר מרטין סמיט וכל המרצים אשר ילמדו במגמה החדשה הם בעלי ניסיון מקצועי רב וזאת על מנת לקרב את הסטודנטים ככול הניתן לעולם התעסקה הרלוונטי לתחום לימודיהם. ההכשרה הייחודית במכללה הטכנולוגית באר שבע תאפשר להעלות את רמת כח האדם המקצועי באזור ובכך תתרום לקידום הפיתוח הסביבתי והנופי  באזור".

מר דב פ.תמיר מנכ"ל המכללה: "פתיחת מגמת אדריכלות הנוף באה לתת מענה לצורך הקיים בשוק הישראלי לכח אדם מקצועי בתחום הנוף והסביבה. המכללה הטכנולוגית באר שבע הרימה את הכפפה מתוך חזון פיתוח הנגב מבקשת לתת כלים ממשיים לצעירים בנגב להשתלב בשוק בתחום זה שרק הולך ומתפתח. אני שמח שהצלחנו ליצור מסלול שמשלב עניין, יצירתיות ויכולת תעסוקה איכותית עבור תושבי הנגב ובנוסף לתת מענה  של כוח אדם מקצועי עבור מוסדות הציבוריים ולמשרדים הפרטיים באזור" .

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים וטכנאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.

טקס דיפלומות 2019

המכללה הטכנולוגית באר שבע מציגה – 427 הנדסאים חדשים בנגב, כשליש מהם – נשים

במהלך טקס חלוקת הדיפלומות של בוגרי מחזור נ"ח הוענק אות יקיר המכללה לראש העיר באר שבע, לנשיא המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ולנשיא לשעבר של לשכת המסחר, יוסי דלויה

המכללה הטכנולוגית באר שבע קיימה את טקס חלוקת הדיפלומות השנתי. בטקס השנה חולקו גם אותות יקירי המכללה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ, יו"ר האסיפה הכללית, מר משה אלמוזנינו , יו"ר הועד המנהל של המכללה וראש מועצת עומר, מר פיני בדש, מנכ"ל קמ"ג, מר גיל דגן, הממונה על זרוע העבודה במשרד העבודה, הרווחה והשירותים  החברתיים, מר מרדכי אלישע, מנהלת מה"ט, גב' תאיר איפרגן ויו"ר ארגון הקבלנים באר שבע והנגב, מר אלי אביסרור.

בטקס הוענקו הדיפלומות ל – 427 בוגרי ובוגרות מחזור נ"ח, הנדסאים במגוון מגמות הלימוד במכללה. מתוך כלל הבוגרים – 8 בוגרים סיימו בהצטיינות יתרה ו – 51 בוגרים סיימו את לימודיהם בהצטיינות. הטקס התקיים בהנחיית דן כנר ובשילוב קטעים אומנותיים של הזמר ותושב באר שבע, ראם כהן. במהלך הטקס העניק מר אלי אביסרור, יושב ראש ארגון הקבלנים בנגב מלגות ל – 11 סטודנטיות וסטודנטים. מר אביסרור בירך את הסטודנטים ואמר: "אנו פועלים כדי לעודד את הסטודנטים הלומדים לקראת תואר הנדסאי בכל אחד מהמקצועות הקשורים לענף הבניה. המחסור בעובדים בענף הוא משמעותי" אביסרור הביע הערכה לתרומת המכללה לקידום מקצועות הבנייה בישראל.

427 הבוגרים של מחזור נ"ח מצטרפים לכ – 63,000 בוגרי המכללה בכל 65 שנות קיומה. כשליש מהבוגרים במחזור הן נשים. על אף היותן של הנשים כשליש מסך כל הלומדים במחזור, הן מהוות כ – 50% מסך כל הסטודנטים שזכו להצטיינות או הצטיינות יתרה. מדי שנה לומדים במכללה כ – 2,000 סטודנטים מתוכם כ – 1,700 במסלולי הנדסאים.

בטקס השנה חולקו אותות יקיר המכללה לראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ, לנשיא SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פרופ' יהודה חדד ולנשיא לשעבר של לשכת המסחר וחבר מועצת העיר באר שבע, מר יוסי דלויה. עד כה המכללה העניקה במהלך שנות פעילותה 16 אותות "יקיר המכללה".

מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר: אינני מסוגל לדמיין את החיים במדינת ישראל ללא ההנדסאים, גם ממשלת ישראל הבינה זאת והחליטה לשנות את הקיפוח התיקצובי של הכשרת ההנדסאים באמצעות רפורמה.

פתיחת מגמות חדשות על הפרק, מכשור רפואי, אדריכלות נוף, מכשור ובקרה, כולם לתואר הנדסאי – מקצוע בעל ביקוש רב בקרב התעשייה.  מכשור חדש נרכש, בסיוע World Ort קדימה מדע, אשר הינו שותף אסטרטגי של המכללה. במעמד זה ברצוני להביע את תודתי למנהליו. בעזרתם ובעזרת כל השותפים שלנו נמשיך להכשיר את ההנדסאים של העתיד- הפתרון הטכנולוגי לעתידה של מדינת ישראל".

 

 

 

תכנית יזמות טכנולוגית Teenovation – TECH 7

תכנית יזמות טכנולוגית TeenovationTECH 7

תכנית היזמות הטכנולוגית Teenovation  , תכנית המשלבת בני נוער מהעיר באר שבע וסטודנטים מהאקדמיה. התכנית הינה בשיתוף של עיריית באר שבע, מנהל החינוך כחלק מתכנית "עיר דיגיטלית".

זו השנה הראשונה בה נפתחה בפניי המכללה הטכנולוגית באר שבע האפשרות לקחת חלק בתכנית. התכנית סובבת סביב אתגרי העיר באר שבע בתחומים שונים כגון: חינוך, גיל שלישי, נגישות ועוד. במהלך התכנית הקימו הצוותים מיזמים החל משלב גיבוש הרעיון, גיבוש תכנית עסקית, הכנת מצגות ועד לעמידה מול קהל והצגת המיזם. לאורך כל התכנית לוו הצוותים על ידי אנשי מקצוע מצמרת התעשייה בארץ.

המכללה גאה בארבעת הסטודנטים אשר נבחרו להשתתף בתכנית, נורה אדמוב (הנדסאי אלקטרוניקה) , מאור כהן (הנדסאי אלקטרוניקה), נאור סלמון (הנדסאי אלקטרוניקה), אושרי סנדרוסי  (הנדסאי הנדסה אזרחית)

הסטודנטים הובילו צוות שכלל תלמידי תיכון ויחד למדו ופעלו להקמת מיזם חברתי. המכללה העניקה לסטודנטים אלו מלגה בסך 2,000 ₪ כעידוד על השתתפותם והשקעתם הרבה בפרויקט. בנוסף, הזוכים יזכו לחשיפת המיזם בפני גורמי מפתח בעירייה, אשר ינסו לסייע במינוף המיזמים. בערב הסיום הוצגו 10 מיזמים ונערכה תחרות בין המיזמים, והמכללה גאה בשלושת  הסטודנטים של המכללה הטכנולוגית באר שבע יחד עם הצוותים שהובילו, אשר זכו במקומות הראשונים בתחרות.

הזוכים:

במקום הראשון – צוות בהובלת מאור כהן – מיזם piller

במקום השני – צוות בהובלת נאור סלמון – מיזם playground

במקום השלישי – צוות בהובלת נורה אדמוב – מיזם teach me

ומיזם מקסים נוסף בהובלת אושרי סנדרוסי בתחום המחזור זכה אף הוא להתלהבות רבה מצוות השופטים.

דיקנית הסטודנטית הגב' לירון זינו הודתה  לסטודנטים על השתתפותם הפעילה והרצינית וברכה על הדרך ועל ההישגים. כמו כן, הדגישה שסטודנטים אלו ייצגו את המכללה בגאווה ובכבוד רב הן בפן המיזמי-חברתי והן בידע המקצועי!

 

הענקת תעודות זהות לבוגרי תכנית מסע TCB של המכללה טכנולוגית באר שבע

הענקת תעודות זהות לבוגרי תכנית מסע  TCB של המכללה טכנולוגית באר שבע

בשבוע שעבר התקיים במכללה, טקס מרגש של סיום מחזור נוסף של תוכנית מסע במעמד נציגי משרד הקליטה , מנהלת הקליטה של העיר , מנכ"ל המכללה הטכנולוגית והסוכנות היהודית. כמו בכל מחזור גם הפעם חולקו תעודות גמר ותעודות זהות לבוגרי המחזור שהחליטו "לעשות עליה" מיד עם סיום התוכנית ולקבוע  מושבם בבאר שבע.

לפני הטקס הוצגה תערוכת עבודות מדהימה של משתתפי התכנית שלמדו ועשו פרויקטים מגוונים. תערוכת העבודות של בוגרי התוכנית הכוללת פרויקט מדהים בצילום מוצגים עכשיו במסדרונות המכללה הטכנולוגית.

במחזור הנוכחי 87 בוגרים סיימו את התוכנית מתוכם 31 סיימו מסלול במגמת עיצוב גרפי, 32  במגמת מולטימדיה ו-24 רופאים. 22 רופאים "עשו עליה" מיד עם סיום התוכנית ו- 30 ממגמת עיצוב ומולטימדיה. שאר המשתתפים, במגמות עיצוב ומולטימדיה חזרו לארצם להסדרת עניינים אישיים מתוך כוונה לעלות לישראל בתחילת  ספטמבר 2019 וזאת לצורך המשך למידה במסגרת באולפן עציון (לימודי עברית מתקדמים).

מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר: " המכללה הטכנולוגית באר שבע גאה בכך שבמהלך 10 שנות הפעילות התוכנית בהנהגת המכללה, מעל 90% ממשתפי תכנית "מסע" TCB "עשו עלייה" בסיום התכנית ורוב משתתפי התוכנית בחרו להתגורר בעיר ".

פרויקט ״מסע" הוקם במטרה לאפשר לצעירים יהודים לשהות  בישראל במשך 8 חודשים במהלכם הצעירים לומדים את הארץ לאורכה ולרוחבה, לומדים את השפה באולפן , יוצרים קשרים עם צעירים ישראלים, נחשפים לתרבויות שונות ולמנטליות ישראלית . בנוסף , זוהי הזדמנות עבור צעירים לרכוש ידע מקצועי בתחומים מאוד מעניינים כגון צילום וגרפיקה.

המכללה הטכנולוגית באר שבע היא אחד המארגנים הגדולים של פרויקט "מסע" במדינה ישראל ומקיימת תכניות במגוון תחומים ביניהם: גרפיקה, צילום, עריכת וידאו, מולטימדיה והתוכנית הייחודית של הכנת רופאים למבחני רישוי בשיתוף המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה.

 

הקמת המרכז לפיתוח ולקידום תעסוקתי במכללה

המכללה הטכנולוגית באר שבע משיקה את המרכז לפיתוח ולקידום תעסוקתי

המרכז מוקם בשיתוף פעולה עם יוזמת "עובדים ביחד" ועמותת הזנק לעתיד והוא מהווה בשורה אמיתית לבוגרי המכללה בדרכם לתעסוקה איכותית

דיקנאט הסטודנטים במכללה הטכנולוגית הודיע על פתיחתו של מרכז לפיתוח ולקידום תעסוקתי לבוגרי המכללה ולסטודנטים בשנים מתקדמות. המרכז הוקם על ידי המכללה בשיתוף עם יוזמת "עובדים ביחד", עמותת הזנק לעתיד ובהנחיה מקצועית של ג'וינט – תבת ישראל.

המרכז יעניק מגוון שירותים לסטודנטים של המכללה שמבקשים להשתלב במקצועות אליהם הם הוכשרו במהלך לימודיהם במכללה. בשלב הראשון המרכז יציע סדנאות ליווי ופיתוח קריירה, סיוע אישי בכתיבת קורות חיים והכנה לראיונות עבודה לצד הקניית כלים לחיפוש ולמציאת עבודה המותאמים לשוק העבודה ולאופן הגיוס הנהוג בתעשייה בישראל. לצד הסדנאות וההכשרות, הסטודנטים יוכלו ליהנות מסיוע והכוונה בתהליך חיפוש העבודה, תהליכי אימון אישי בתחומים של תכנון קריירה אישית, זיהוי וטיפוח חוזקות והצבת מטרות אישיות. כל השירותים יונגשו לכלל הסטודנטים במכללה הנמצאים בסמסטר האחרון ללימודיהם אשר יבקשו לעשות שימוש בשירותי המרכז.

לירון זינו, דיקאנית הסטודנטים אשר הציגה את המרכז הדגישה כי הוא מהווה בשורה אמיתית לסטודנטים ולבוגרים. בנוסף , ציינה שזהו נדבך נוסף ומשמעותי בקשר שהמכללה פיתחה בין תהליך ההכשרה והלימודים למעגל התעסוקה. המרכז יסייע במיצוי מלוא הפוטנציאל לכל בוגר ובוגרת ובטיפוח שאיפות פורצות דרך – כל זאת תוך מתן כלים יישומיים באופן נגיש וברמה הגבוהה ביותר האפשרית.

המשנה למנכ"ל המכללה ומרכז פורום המכללות הטכנולוגיות  מר יעקב דור: "הקמת המרכז לפיתוח ולקידום תעסוקתי על ידי דיקנאט הסטודנטים מצטרף לפעילות הרבה שמובילה המכללה בחיבור הסטודנטים והבוגרים עם שוק התעסוקה האיכותית בתחומי הלימודים שלהם. לצד פעילות המרכז, המכללה ממשיכה ליזום ירידי תעסוקה לבוגרי המכללה ומקיימת שיתופי פעולה רבים עם מעסיקים בנגב ובישראל בכלל. אני מודה לשותפים החשובים שלנו בהקמת המרכז – יוזמת "עובדים ביחד", עמותת הזנק לעתיד וג'וינט – תבת ישראל. באמצעות המרכז ובשילוב המעטפת שאנו מספקים לכל סטודנט וסטודנטית, אנו מבטיחים שכל אחד מבוגרינו יוכל לחלום, להעז ולהגשים".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים וטכנאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית .

 

 

יריד התעסוקה השנתי במכללה הטכנולוגית באר שבע 2019

עשרות חברות השתתפו ביריד התעסוקה השנתי – ביקוש גבוה לבוגרי המכללה הטכנולוגית

ביקושים גבוהים נרשמו ביריד התעסוקה שהתקיים ביוזמת המכללה הטכנולוגית באר שבע, בשיתוף התאחדות התעשיינים מרחב דרום וארגונים נוספים בנגב

הביקוש להנדסאים במשק הישראלי ממשיך לגדול. ביום שלישי האחרון (2.4) קיימה המכללה הטכנולוגית יריד תעסוקה לבוגרי המכללה ולסטודנטים הלומדים בה. היריד התקיים על רקע הנתונים הקיימים לפיהם בכל רגע נתון חסרים למשק בישראל כ – 10,000 הנדסאים.

היריד, שהתקיים זו השנה השישית, שילב עשרות חברות וארגונים – מהמובילים בישראל וחלקם אף בעולם. בין החברות – דל EMC , הקריה למחקר גרעיני, אלקטרה, נטפים, קמביאום, אינטל, סודה סטרים, טבע, ווב מדיה גרופ, תקשוב, תנובה, פריגו, ריגוטק, החברה המרכזית למשקאות, רותם תעשיות, פולג תעשיות, פידליס גרופ, אסם , רכבת ישראל, וישיי וחברות רבות נוספות. בנוסף לקחו חלק ביריד גם התאחדות התעשיינים וארגון הקבלנים. כל החברות הציגו בפני הבוגרים והסטודנטים את היצע המשרות הפנויות הקיים כיום. נציגי החברות שהשתתפו סיכמו בחיוב את היריד וציינו רק נפתחו הזדמנויות תעסוקה והשמה רבות בעקבותיו.

יעקב דור, משנה למנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע : ציין כי היריד הוא הביטוי למחויבות של המכללה לקידום מצוינות טכנולוגית לצד הכשרה מעשית וקידום שילוב מהיר ומוצלח ככל הניתן בשוק העבודה עם סיום לימודי תואר הנדסאי. דור הוסיף וציין כי היריד מהווה הוכחה הלכה למעשה על החיבור בין המכללה לבין התעשייה ומידת האמון שהתעשייה הישראלית רוחשת להשכלה הטכנולוגית בכלל ולמכללה הטכנולוגית באר שבע בפרט.

מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר: "המכללה הטכנולוגית באר שבע מהווה עוגן מרכזי לא רק בהכשרה הטכנולוגית בנגב אלא גם בנושא התעסוקה והקשר עם התעשייה המובילה בארץ ובעולם. יריד התעסוקה היום עם עשרות החברות שהשתתפו בו – שחלקן שחקניות חשובות בזירה הגלובלית, מהווה הוכחה לביקוש הרב שיש כיום למשרות של הנדסאים במגוון רחב של תחומים. כל מי שמסתובב בין דוכני החברות ביריד יכול להבין שתואר הנדסאי זהו כרטיס כניסה מוכר ומוכח לשוק העבודה בישראל. כל מי שבוחר היום בלימודים לתואר הנדסאי מבטיח לעצמו מסלול קריירה מרתק ומתגמל. וכפי שאנו רואים היטב – הביקוש להנדסאים ממשיך לעלות על ההיצע הקיים – זו מגמה שרק הולכת ומתחזקת".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים וטכנאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.

שליש ממצטייני שנת תשע"ח במכללה הטכנולוגית – נשים

שליש ממצטייני שנת תשע"ח במכללה הטכנולוגית – נשים

המכללה ציינה את יום האישה בהישגים – בטקס המצטיינים שהתקיים השנה הנשים היו כשליש מכלל המצטיינים. את האירוע הנחתה דיקאנית הסטודנטים.

בין המצטיינים – אח ואחות תאומים הלומדים יחד במכללה.

המכללה הטכנולוגית באר שבע ציינה הישגים של הסטודנטים במכללה בטקס מצטיינים לשנת תשע"ח. בטקס קיבלו 112 סטודנטים מצטיינים משנה ב' תעודות הצטיינות בגין הישגיהם הלימודיים. מתוך כלל המצטיינים, 19 סטודנטים קיבלו הצטיינות יתרה. המשנה למנכ"ל המכללה, יעקב דור ציין כי לצד ההישגים הלימודיים, המכללה מוקירה גם פעילות חברתית ולכן הוענקו 2 תעודות הערכה על מצוינות חברתית לסטודנטים פעילים בעשייה חברתית והתנדבותית במכללה.

את טקס המצטיינים הנחתה דיקאנית הסטודנטים, הגב' לירון זינו אשר ציינה כי מבין מצטייני תשע"ח הנשים מהוות כשליש (29%) מכלל המצטיינים. הסטודנטיות המצטיינות מהוות כ-32% מכלל הסטודנטיות הלומדות בשנתון זו. השנה קיבלו תעודות הצטיינות 42 סטודנטיות- 34 הצטיינות ו-8 הצטיינות יתרה. הגב' זינו אמרה בדבריה שסגל המכללה גאה בסטודנטים על הישגיהם הלימודיים והחברתיים והוסיפה שהם בהחלט מייצגים בכבוד רב את ציבור ההנדסאים.

בין המצטיינים במכללה גם אחים תאומים – עזר ומור משה, בני 23 מהעיר באר שבע שהגיעו ללמוד יחד במגמה להנדסה אזרחית במכללה לאחר סיום שירותם הצבאי.

המצטיינים שקיבלו תעודת הצטיינות יתרה זכו גם במלגת הצטיינות וזאת כהוקרה והערכה להישגיהם הלימודיים. מלגות הצטיינות יתרה הוענקו באדיבות בנק לאומי, זו השנה החמישית  בה בנק לאומי מעודד ותומך במצוינות במכללה הטכנולוגית. את המלגות חילקה בטקס הגב' שולה אלוש, מנהלת בכירה ונציגת בנק לאומי. בנוסף למלגות בנק לאומי להצטיינות יתרה, הוענקו מלגות לסטודנטים מצטיינים במגמה למכונות  ע"ש ד"ר שמואל יוסיפון (ז"ל) אשר הקים את המגמה למכונות במכללה ועמד בראשה בין השנים 1971-1979. את המלגות העניקו בני משפחתו. זו השנה השלישית שמחולקות מלגות ההצטיינות ע"ש ד"ר שמואל יוסיפון ז"ל.

את האירוע נעל סרן זיו שילון ששיתף את הסטודנטים ובני משפחותיהם בסיפור חייו מעורר ההשראה.

מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר: "אני גאה בסטודנטים המצטיינים שלנו שמוכיחים בכל שנה מחדש שהשמיים הם הגבול. בעיני – לא פחות חשוב מההישגים הלימודיים גם נושא המעורבות החברתית והפעילות בקהילה. השנה אני שמח במיוחד גם על אחוז הנשים שנמנות עם מצטייני המכללה. אני שמח שיותר ויותר נשים מדי שנה מחליטות לפנות ללימודים במכללה לתחומים שבעבר נחשבו כמזוהים יותר עם המין הגברי. ברכות ויישר כוח לכל הסטודנטים הנפלאים שלנו ולמשפחות".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.

 

טקס הוקרה לסטודנטים מצטיינים

אמש התקיים במכללה הטכנולוגית טקס הוקרה לסטודנטים מצטיינים!???

הטקס נערך במעמד מר טל אל על- סגן ומ"מ ראש העיר ב"ש, מר דב פ.תמיר- מנכ"ל המכללה, גב' שולה אלוש- מנהלת בכירה בבנק לאומי ומשפחת יוסיפון- אשר תרמו קרן מלגות לסטודנטים במגמת הנדסת מכונות לזכרו של ד"ר שמואל יוסיפון ז"ל.

תמונות מהאירוע בקישור הבא:
https://flic.kr/s/aHsmyWZ13T

בטקס חולקו מלגות באדיבות בנק לאומי למצטיינים יתרה וחולקו תעודות לסטודנטים מצטיינים ומצטיינים חברתיים.???

זכינו לשמוע הרצאה מרתקת של סרן זיו שילון אשר ריגש אותנו בסיפור חייו מעורר ההשראה.

פעילות ממשלתית לשיפור מצב ההנדסאים

"אנו בוחנים מגוון אפשרויות למתן תמריצים לסטודנטים הנדסאים במכללות הטכנולוגיות. המשק דורש הנדסאים איכותיים ואנחנו צריכים לספק לו אותם !"

כך אמר מרדכי אלישע, הממונה על התעסוקה במשרד העבודה והרווחה במפגש של מנהלי המכללות הטכנולוגיות בארץ שהתקיים במכללה הטכנולוגית באר שבע

במכללה הטכנולוגית באר שבע התקיים החודש מפגש מיוחד של מנהלי המכללות להנדסאים בארץ יחד עם הממונה על התעסוקה במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, מר מרדכי אלישע ומנהלת מה"ט – המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע,  הגב' תאיר איפרגן. המפגש נועד להעלות סוגיות מיוחדות ובוערות הקשורות לרפורמה במערכת ההשכלה הטכנולוגית.

בפתח הביקור ציין אלישע את הרמה הגבוהה של תשתיות ההוראה במכללה – המעבדות, המתקנים הטכנולוגיים והכיתות בהן מתקיימים הלימודים. הנהלת המכללה בראשותו של המנכ"ל דב פ.תמיר  סקרה בפני נציגי הממשלה והמכללות השונות את הפעילויות המגוונות המתבצעות במכללה, בדגש על הפרויקטים והתוכניות המיוחדות.

לאחר הסקירה על פעילות המכללה התקיים שיח פתוח בין כל נציגי המכללות בנושא התמודדות עם יישום הרפורמה הממשלתית במערכת ההשכלה הטכנולוגית בישראל. בדיון עלו מספר נקודות חשובות שהאירו בעיות ייחודיות שנוצרו כתוצאה מהחלטות ממשלה שהתקבלו. בין הנושאים שעלו – הצורך בתמרוץ הנדסאים, חיזוק רמת ההוראה, הנגשת הלימודים באמצעות גיבוש מענים מותאמים ומתוקצבים לבעלי צרכים מיוחדים ותוכניות ייחודיות לתגבור לימודי שפות לסטודנטים מהחברה הלא יהודית. המשנה למנכ"ל המכללה המשמש גם כמרכז פורום המכללות הטכנולוגיות, יעקב דור עדכן לגבי מהלכים משותפים שהמכללות מקדמות בחלק מההיבטים הקשורים לרפורמה.

בתגובה לדברים שעלו הסכימו אלישע ואיפרגן על הצורך בחיזוק ההנדסאים, בין היתר באמצעות פעילות מיתוג ארצית למקצוע ההנדסאי  שכבר בקרוב תעלה לאוויר ובניית חבילת תמריצים ייחודית . השניים הבהירו כי הדברים נבחנים כעת בצוותים משותפים וכי ישנה חשיבה יצירתית ומעמיקה כיצד למצוא את הפתרונות הנכונים והמתאימים.

במהלך הדיון הובהר כי יש צורך אמיתי בהנדסאים איכותיים במשק וכי יש לחזק הוראה איכותית לכוח אדם מתאים על מנת לענות על הצורך.

מרדכי אלישע : "תודה רבה על האירוח המרשים, התרשמתי מהיכולות הגבוהות של המכללה ומעבודותיה. יוזמה של האנשים והמוטיבציה להוביל דורות של הנדסאים לעולם התעסוקה בהצלחה, בפריון גבוה,  ישר כוח ענק".

תאיר איפרגן : "תודה על אירוח מקצועי, מלמד, מרשים ומלא חזון. המשיכו לצמוח, להשתפר, להתקדם ולשאוף גבוה. מאמינה ביכולתנו המשותפות לקדם את ההשכלה הטכנולוגית במדינת ישראל לטובת הפרט והמשק, יישר כוח".

ביקור מנכ"ל קמ"ג במכללה הטכנולוגית באר שבע

מנכ"ל הקריה למחקר גרעיני, גיל דגן בביקור ייחודי במכללה הטכנולוגית באר שבע : "נמשיך ונעמיק את שיתוף הפעולה בין קמ"ג למכללה"

מנכ"ל הקריה למחקר גרעיני, מר גיל דגן ערך ביקור במכללה הטכנולוגית בבאר שבע. במהלך הביקור נפגש מנכ"ל הקריה עם הנהלת המכללה . דגן הסביר כי הביקור נועד על מנת להכיר מקרוב ובאופן מעמיק את מגוון הפעילויות המתקיימות במכללה, חלקן בשיתופי פעולה שונים עם הקריה למחקר גרעיני מאז נוסדה. זהו ביקורו ראשון של מר דגן במכללה מאז נכנס לתפקידו, לפני כשנה.

למכללה הטכנולוגית שיתופי פעולה רבים עם הקריה למחקר גרעיני בעשרות השנים מאז הקמתה של המכללה, בקרב עובדי הקריה ישנם בוגרים רבים של המכללה בתוכניות ובמסלולים השונים. שיתופי הפעולה נמשכים עד היום ואף מתרחבים בהתאם למגמות השונות.

במהלך הביקור סקר מנכ"ל המכללה דב פ.תמיר בפני מנכל קמ"ג את מגוון הפרויקטים המתקיימים במכללה. דגן התרשם מהפעילות העשירה והמגוונת של המכללה בתוכניות המיוחדות וביניהן: תוכניות חדשות עבור התעשייה וביניהם ההתמחות בתחום הגז הטבעי, הכשרות בתחום החשמל, המכונות והכימיה. בנוסף, עלה בדיון הצורך להעמיק את שיתוף הפעולה עם הקריה למחקר גרעיני בהתאם לצרכים התעסוקתיים והמקצועיים של הקריה לשנים הבאות.  לאחר הסקירה על תוכניות המכללה המשיכו הנהלת המכללה והקריה לסיור במעבדות להנדסת כימיה ומכונות. במהלך הסיור ציין מר דגן את החשיבות של שילוב לימודים, תיאוריה ופרקטיקה ברמה גבוהה.

גיל דגן  : "מברך את  העוסקים במלאכת הקודש של החינוך הטכנולוגי והמקצועי החשוב כל כך לבנייתה ועתידה של מדינת ישראל, הצלחה רבה בכל מעשיכם, נמשיך ונעמיק את שיתוף הפעולה בין המוסדות, אנו החולקים עשרות שנים של עשייה מפוארת למען האזור ".

דב  פ.תמיר : "אני מודה לגיל דגן על הביקור החשוב ועל הנכונות הרבה להעמקת שיתופי הפעולה בין הקריה לבין המכללה. אין ספק שהרצון בהעמקת שיתופי הפעולה הוא הדדי והוא גם מבטא את החשיבות של קיום מערכת אקו-סיסטם בנגב – מצד אחד מוסדות השכלה איכותיים ונגישים ומן הצד השני מרכזי מחקר ופיתוח ועוגני תעסוקה ייחודיים הקיימים רק באזורנו. יחד – השמיים הם גבול".

פתיחת תכנית "הזנק להנדסאים" – מחזור ג' במכללה הטכנולוגית באר שבע

פתיחת תכנית "הזנק להנדסאים" מחזור ג' במכללה הטכנולוגית באר שבע

התוכנית "הזנק להנדסאים" החלה את פעילותה זו השנה השלישית, במכללה הטכנולוגית ב"ש ותלווה במשך כל תקופת הלימודים לתואר הנדסאי, כ- 30 סטודנטים הנדסאים ממגמת חשמל, זאת כחלק מפרויקט הפועל בשבע מכללות ברחבי הארץ. עמותת "הזנק לעתיד" הינה הגוף היוזם והמפעיל את התוכנית, בשיתוף "המכללה הטכנולוגית באר שבע".

"הזנק-להנדסאים" הנה תכנית ייחודית להובלת צעירים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית מכל המגזרים ללימודים טכנולוגיים מתקדמים בתחומים נדרשים למשק.

התוכנית תתמודד עם כל האתגרים העומדים בדרכם של הצעירים להסמכה כהנדסאים, ותעניק ליווי מקצועי עד להשמה בעבודה בתעשיות המקומיות. מעטפת התמיכה של הסטודנטים תתבצע באמצעות שילוב של לימודים לצד סדנאות כלים להצלחה, סדנאות הכנה לקריירה, תגבורים, סיורים מקצועיים, חיבור לתעשייה ורכזת תכנית מלווה. תכניות ההעצמה עוטפות את הלומד במשך לימודיו בתכנית 3 שנים, מספקות את התמיכה לצד הרגשי ללמידה ולבחירות אותן יבצע הסטודנט.

מנכ"ל המכללה דב תמיר בירך את הסטודנטים עם פתיחת התכנית הייחודית ואיחל לסטודנטים את מרב ההצלחה בהמשך הלימודים.

ד"ר זהר ניר רכז התוכנית מטעם הזנק להנדסאים הסביר לסטודנטים את ייחודיות התוכנית ואת תרומתה הגדולה למניעת נשירה.

משלחת סטודנטים לגרמניה

העמקת קשרי הפעולה האקדמיים בין המכללה הטכנולוגית באר שבע לבין מכללת גרטרוד לוקנר בגרמניה

משלחת של עשרה סטודנטים מצטיינים מהמכללה הטכנולוגית באר שבע ביקרה באחד מהמרכזים הטכנולוגיים החשובים בפרייבורג שבגרמניה

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה להעמיק את שיתופי הפעולה האקדמיים הבינלאומיים שהחלו בשנת 1981. במסגרת שיתוף הפעולה עם מכללת גרטרוד לוקנר בפרייבורג שבגרמניה, התקיימו ביקורים הדדים של משלחות סטודנטים מהמכללה הטכנולוגית באר שבע בגרמניה ושל סטודנטים ממכללת גרטרוד לוקנר בישראל. המרכז הטכנולוגי "גרטרוד – לוקנר" קרוי על שם חסידת אומות העולם גרמניה שהצילה יהודים במהלך השואה. המפגש בין סטודנטים מישראל הלומדים במסלולים טכנולוגיים לבין מקביליהם בגרמניה מאפשר לחזק ולהעמיק קשרים בתחומי הטכנולוגיה המתפתחים, וכמובן להעמיק את ההכרות הבין תרבותית.

המשלחת הישראלית כללה עשרה סטודנטים מצטיינים מהמגמות השונות במכללה, אליהם הצטרפה ראש המגמה להנדסת כימיה וגרעין, ד"ר מיכל שיימן. דיקנית הסטודנטים, הגב' לירן זינו ציינה כי חברי המשלחת נבחרו בקפידה לאחר ראיון אישי ובהתאם להצטיינותם בלימודים – וזאת במסגרת פעילות המכללה לעידוד הצטיינות לצד פעילותה לחיזוק קשרי החוץ האקדמיים.

הביקור כלל אירוח בבתי הסטודנטים, ביקורים במכללה וסיורים משותפים באזור העיר פרייבורג שנמצאת בדרום מערב גרמניה, העיר מוקפת ביער השחור ונמצאת בקרוב לגבול עם שוויץ וצרפת. פרייבורג בדומה מאוד לבאר שבע מזוהה כעיר סטודנטיאלית עם אוניברסיטאות ומכללות רבות ומספר התושבים מונה כ-200,000 ובנוסף כ-30,000 סטודנטים.

אחד הסטודנטים שהשתתפו במשלחת סיפר כי השבועיים היוו עבורו חוויה חד פעמית וכי הוא מוקיר תודה למכללה על הפרויקט החשוב הזה.  יש לציין כי במסגרת שיתוף הפעולה, הסטודנטים הגרמנים הגיעו לביקור גומלין בארץ שכלל כמובן ביקור במכללה ובבאר שבע לצד סיורים ברהט, ירושלים, ים המלח, מצדה לרבות סיורים בתעשייה.

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 85% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים וטכנאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים.

לראשונה באזור הדרום – קורס גיימינג ייחודי

לראשונה באזור הדרום – קורס גיימינג ייחודי

קורס חדש וייחודי באזור הדרום – פיתוח משחקים ואפליקציות. תרגיל הגמר של הקורס – משחק תלת מימד מרובה משתתפים ומקוון שיוכל להתחרות במשחק הפופולרי פורטנייט

החלה ההרשמה לקורס חדש וייחודי באזור הדרום – קורס פיתוח משחקי וידאו. הקורס מתקיים במכללה הטכנולוגית בבאר שבע במסגרת המרכז להכשרה והשתלמויות במכללה. הקורס מיועד גם לחסרי ניסיון ורקע מקצועי שרוצים לרכוש כלים בתחום פיתוח משחקי וידאו ואפליקציות. מרכז הקורס, אלי שטרית מסביר כי בוגרי הקורס יוכלו לעסוק בפיתוח משחקי וידאו אך גם בפיתוח אתרים, אפליקציות ותוכנות – באמצעות הכלים והידע שהם יצברו בלימודים.

תחום משחקי הווידאו בעולם נמצא במגמת צמיחה בשנים האחרונות והוא רושם הכנסות של עשרות מיליארדי דולרים בכל העולם. הפריחה בתחום מורגשת היטב גם בישראל כאשר השוק המקומי ממשיך לצמוח. על אף מה שנהוג לחשוב – מרבית הגיימרים הם בוגרים מעל גיל 18 ולמעשה הגיל הממוצע של הגיימרים עומד על כ – 35 כאשר כשליש מקהילת הגיימרים הן נשים.

המכללה הטכנולוגית בבאר שבע היא המוסד הראשון שפותח קורס ייחודי זה בדרום . המשנה למנכ"ל המכללה, יעקב דור הסביר כי זה נובע מהמחויבות של המכללה להיות מעודכנות ולהוביל – גם בתחומים שנחשבים חדשים יחסית בישראל כמו פיתוח משחקי וידאו. הקורס נמשך עשרה חודשים והוא יתקיים פעמיים בשבוע בשעות הערב כך שהוא פונה גם לצעירים שמבקשים לרכוש מקצוע חדש אך גם לאנשים עובדים שרוצים לעשות שינוי וללמוד את אחד התחומים הצומחים בעולם.

במהלך הלימודים התלמידים מפתחים מספר משחקי דו מימד כאשר במסגרת תרגיל הגמר הם נדרשים לפיתוח משחק תלת מימד מקוון מרובה משתתפים – כדוגמת המשחק המוכר "פורנייט". אלי שטרית מסביר כי פיתוח המשחקים במהלך הלימודים מבטיח לסטודנט שיסיים את הלימודים תיק עבודות מכובד שיהווה נקודת פתיחה משמעותית בתחום התעסוקה.

יעקב דור הוסיף כי: "קורס פיתוח משחקים מצטרף למקצועות החדשים שאנו מוסיפים מדי שנה ולשיתופי הפעולה שאנו מייצרים כל העת עם גורמי תעסוקה ומומחי ידע ותוכן – הכול בכדי להבטיח שהתלמידים שלנו ילמדו את המקצועות של מחר ולא של יום האתמול. אני שמח שגם בזה המכללה מהווה כוח חלוץ וגורם מוביל משמעותי".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים, קורסי הכשרה מקצועית והשתלמויות לקהל הרחב, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.

 

מגמה חדשה במכללה הטכנולוגית – הנדסה רפואית

במסגרת חיזוק שירותי הרפואה במטרופולין באר שבע :

מגמה חדשה במכללה הטכנולוגית – הנדסה רפואית

בשנת הלימודים תשע"ט נפתחה במכללה מגמת הנדסאי הנדסה רפואית עם התמחות במכשור רפואי. הלימודים מתקיימים בשיתוף המרכז הרפואי סורוקה

 

תנופת ההתחדשות במכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה ומביאה עמה מגמות לימוד ומסלולים חדשים. בשנת הלימודים הנוכחית נפתחה במכללה הטכנולוגית באר שבע  מגמת הנדסה רפואית אשר תכשיר הנדסאים עם התמחות במכשור רפואי . מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר ציין כי המגמה החדשה בשיתוף המרכז הרפואי סורוקה תאפשר להכשיר כוח אדם כוח אדם מקצועי ומיומן שיוכל לתת מענה להפעלת המכשור הרפואי אשר כולל מערכות חיוניות להצלת חיים, טיפול ומניעה – מכשור לביצוע ניתוחים, צנתורים, מיפויים, א.ק.ג. אקו לב ועוד. בוגרי התוכנית יוכשרו גם לעסוק בפיתוח מוצרים בתחום הציוד הרפואי.

מגמת ההנדסה הרפואית מצטרפת למסלולים חדשים נוספים אותם מפתחת המכללה הטכנולוגית בימים אלו אשר כוללים בין היתר שיתופי פעולה ייחודיים עם חברות וארגונים מובילים לצד מוסדות אקדמיים נוספים וזאת על מנת להבטיח תכנית לימודים מעודכנת, מגוונת ומתאמת באופן מלא לצורכי שוק התעסוקה של העתיד.

תכנית הלימודים כוללת הכשרה רב תחומית מקיפה המשלבת את מקצועות הרפואה, הטכנולוגיה וההנדסה. משך הלימודים – כשנתיים בלימודי יום ובנוסף נדרשת שנת התמחות. בתום הלימודים יקבלו הבוגרים דיפלומת הנדסאי הנדסה רפואית ותעודת טכנולוג רפואי המוכרת על ידי מה"ט ומשרד העבודה והרווחה. מרכזת המגמה במכללה היא ד"ר מיכל שיימן.

מר דב פ. תמיר: "מגמת ההנדסה הרפואית מוכיחה את חשיבותן של המכללות הטכנולוגיות בשוק הישראלי ואת יכולתה של המכללה הטכנולוגית באר שבע להצטרף לחזון לפיתוח הנגב לצד מתן כלים ממשיים לצעירים בנגב להשתלב בשוק התעסוקה היום אך עם הפנים אל העתיד. אני שמח שהצלחנו ליצור מסלול שמשלב עניין, פיתוח אישי ויכולת תעסוקה איכותית עבור תושבי הנגב".

ירדן נבו, המשנה למנהל המרכז הרפואי סורוקה: " פיתוח המשאב האנושי הוא בליבת העשייה של סורוקה. שיתוף הפעולה יאפשר הכשרה מקצועית לדור העתיד של הטכנולוגים הרפואיים. במסגרת שיתוף הפעולה במגמה ירצו רופאים וטכנולוגים בכירים של בית החולים והסטודנטים יעברו סטאג' והכרות בתחומי הטכנולוגיה הרפואית שבמסגרתו ילמדו להפעיל מכשור רפואי ".

אודות המכללה הטכנולוגית
המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים וטכנאים, קורסי הכשרה מקצועית, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.
 
 

ביקור משלחת של קדימה מדע

ארגון World-ORT במפגן עוצמה בישראל- הביא לארץ רבים מהתורמים היהודים הבולטים בעולם. במסגרת הביקור סיירו התורמים במכללה הטכנולוגית באר שבע

אבי גנון מנכ"ל הארגון העולמי: "לארגוןWorld ORT  יש חלק מרכזי בפיתוח החינוך בישראל מיום הקמתה. הארגון ידע להביא ידע מקצועי ותרומות בעשרות מיליוני דולרים לטובת חוסנה של מדינת ישראל וכך ימשיך לעשות בשנים הבאות"

בחמישי האחרון נחתה בישראל קבוצה של כ- 70 חברי משלחת של ארגון World ORT, לכבוד 70 שנות העצמאות לישראל, שזכתה לשם 70for70. המשלחת מורכבת מחבר הנאמנים והנהלת  World ORT וכן ידידי הארגון ובהם תורמים מדרום אמריקה, קנדה, ארה"ב, דרום אפריקה ואנגליה. הם סיירו בישראל בתכניות השונות של קדימה מדע – השלוחה הישראלית של World ORT, על מנת שיוכלו להתרשם במו עיניהם מעוצמת ההשפעה הגדולה של World ORT על החינוך בפריפריה בישראל.
במהלך הביקור בארץ, הגיעה הקבוצה לביקור במכללה הטכנולוגית באר שבע, שמעו סקירה מפי מנכ"ל המכללה דב תמיר , נפגשו עם סטודנטים ושמעו מהם את סיפורם האישי וערכו סיור מודרך במעבדות המכללה. כמו כן ערכו ביקור מיוחד בגזרת עוטף עזה, ובאזור נתיב העשרה וקבלו תדריך בטחוני מנקודה המשקיפה על הגבול, הכולל הסבר על השימוש בטכנולוגיות החדשות והמתקדמות להגנה על גבולות המדינה ועל הדרך חוו אזעקת צבע אדום  .
למכללה הטכנולוגית באר שבע הסכם אסטרטגי עם ארגון World ORT קדימה מדע המאפשר למכללה שדרוג מעבדות , כיתות הלימוד והשבחת איכות ההוראה.
המכללה הטכנולוגית באר שבע מהווה מודל יחיד למערכת הכשרה טכנולוגית אינטגרטיבי , אשר מאחדת בין כתליה את כל רמות ההכשרה הטכנולוגית ומשרתת את האזור מבחינת לימודים טכנולוגיים. במהלך השנים הפכה למכללה הטכנולוגית להכשרת הנדסאים הגדולה ביותר בישראל.
המכללה הטכנולוגית באר-שבע שמה לה למטרה לקדם אוכלוסיות מיוחדות ופועלת במגזרים רחבים , למכללה הטכנולוגית כ-  60,000 בוגרים, מחציתם הנדסאים וטכנאים. 42% מהלומדים במסלולי הנדסאים הן נשים , 94% מהלומדים תושבי באר-שבע והסביבה, 85% מהבוגרים עובדים במקצוע אותו למדו!
World ORT  הינו ארגון החינוך היהודי הבינלאומי הפועל משנת 1880 במרבית הקהילות היהודיות ברחבי העולם. משאבי הארגון העולמי מגיעים בעיקר מתורמים פרטיים, קרנות פילנתרופיות ונתמכים על ידי איגוד הפדרציות היהודיות וממשלות ברחבי העולם. הפעילות של World ORT בישראל מתקיימת משנת 2007 תחת השם "קדימה מדע" בשיתוף משרדי הממשלה (משרד החינוך, המשרד לפתוח הנגב והגליל ואחרים) ובשיתוף עם קרנות פילנתרופיות, המגזר העסקי ורשויות מקומיות לקידום החינוך המדעי-טכנולוגי בפריפריה.

בתמונה המצורפת על רקע השילוט החדש במכללה :

דב תמיר – מנכ"ל המכללה

ד״ר קונראד ג׳איילס – נשיא  WORLD ORT

אבי גנון – מנכ"ל WORLD ORT

יעקב דור – משנה למנכ"ל המכללה

 

פתיחת שנת הלימודים תשע"ט במכללה הטכנולוגיות באר שבע

פתיחת שנת הלימודים תשע"ט במכללה הטכנולוגיות באר שבע

שנה"ל תשע"ט תפתח עם כ-800 סטודנטים חדשים ב- 17 התמחויות לימוד שונות, כאשר סה"כ מספר הסטודנטים במכללה מגיע השנה  לכ-2000. ישנה עלייה של כ- 10%  במספר הסטודנטים הלומדים לתואר הנדסאי ובעיקר הביקוש הגדול ביותר ממשיך להיות לתואר: בהנדסה אזרחית, חשמל, אדריכלות  ועיצוב פנים.

השנה תפתח מגמה חדשה של הנדסה רפואית אשר בוגריה יקלטו במרכזים רפואיים, בתי חולים ויהיו אלה אשר יתפעלו את המכשור הרפואי. משך הלימודים כולל הסטאג' – 3 שנים. בראש המגמה תעמוד ד"ר מיכל שיימן.

בנוסף יפתח לראשונה קורס הנדסאי אלקטרוניקה במסגרת "פעמי עתידים" בשיתוף מנהלת פעמי עתידים בצה"ל , המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון SCE. הקורס מיועד לבוגרי תיכון וישלב לימודי הנדסאים , שרות צבאי ותואר מהנדס מטעם המכללה.  הקורס יהיה בניהולו של ד"ר נתן בן חיל.

מגמות לימוד נוספות:  כימיה וגרעין, מכונות בהתמחות גז טבעי, תיב"מ, תעו"נ בהתמחות ניהול הייצור ולוגיסטיקה, תוכנה בהתמחות סייבר, עיצוב מדיה, הנדסאי קירור ומיזוג כולל חשמלאי מוסמך ומכינות טכנולוגיות להנדסאים.

המכללה השקיעה רבות בתשתיות, בכיתות הלימוד, בהצטיידות  מעבדות, במבנים ובשילוט מתקדם. כ-97% מהסטודנטים באים ממטרופולין באר שבע, 35% נשים, וכ-12% מהחברה הבדואית. כ-87% מהבוגרים יעסקו עם סיום לימודיהם במקצוע אותו למדו.

תכנית "פעמי עתידים" – הנדסאי ומהנדס בשתי פעימות

תכנית "פעמי עתידים" – הנדסאי ומהנדס בשתי פעימות

ביום חמישי האחרון התקיים כנס ראשון לתוכנית החדשה של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, בשיתוף צה"ל והמכללה הטכנולוגית באר שבע. התכנית, "פעמי עתידים", תאפשר לתלמידים בוגרי י"ב מצטיינים מהפריפריה להמשיך ללימודי הנדסאים ולשרת ביחידות מובחרות כהנדסאי אלקטרוניקה. בתום השירות הצבאי, יוכלו לחזור התלמידים לסיים את התואר הראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללת SCE.

תכנית "פעמי עתידים"  של צה"ל ו-SCE, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בבאר שבע והמכללה הטכנולוגית באר שבע, מציעה לצעירים מסיימי י"ב מבאר שבע והדרום לימודי תעודת הנדסאי ותואר מהנדס בסיום השירות הצבאי. ביום חמישי האחרון התקיים כנס ראשון של התכנית בו השתתפו כחמישים בני נוער מהפריפריה, מסיימי י"ב, המעוניינים להתקבל לתכנית. במהלך הכנס הציגו אנשי מכללת SCE, המכללה הטכנולוגית וצה"ל את עיקרי התכנית. בשלב זה יתקבלו לתכנית, על סמך גיליון ציוני הבגרויות ובחינות הכניסה, שלושים תלמידים בלבד.

התלמידים שיתקבלו ילמדו לתעודת הנדסאי אלקטרוניקה במשך שנתיים. במהלך זמן זה ילמדו התלמידים גם קורסים לתואר הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללת SCE, סך הכול כמחצית מנקודות הזכות הנדרשות לתואר. בסוף השנתיים יתגייסו הצעירים ליחידות טכנולוגיות מובחרות בצה"ל ואף לשירות קבע. בתום שירותם יחזרו הצעירים למכללת SCE להשלמת החצי השני בלימודי התואר.

ד"ר אבשלום דנוך, ראש המינהל האקדמי ועוזר הנשיא מכללת SCE, הוסיף: "אנו גאים להיות שותפים לתכנית חברתית-ציונית לתלמידים מצטיינים שיוכלו ללמוד לקראת תואר מהנדס חשמל ואלקטרוניקה במקביל לרכישת דיפלומת הנדסאי אלקטרוניקה ולשרת שרות משמעותי ביחידות הטכנולוגיות המובילות בצה"ל". אנו הולכים יד ביד עם מנהלת עתידים בצה"ל והמכללה הטכנולוגית באר שבע מתוך כוונה להצעיד את תלמידי התכנית לשאיפתם להיות מהנדסים במשק הישראלי. במהלך הכנס פגשנו תלמידים והורים שגילו התעניינות רבה בתכנית ובימים הקרובים לאחר קבלת כל תוצאות הבגרות יקבלו המועמדים הודעות קבלה לתכנית".

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית ב"ש, מר דב פ. תמיר, מסר בתגובה: "יש פה בשורה אמיתית לצעירים בנגב, בשורה שמתאפשרת בזכות שיתוף הפעולה שמובילה המכללה הטכנולוגית עם השותפים בתכנית. אני חושב שזו דוגמה מצוינת למצב בו כולם מרוויחים – הסטודנטים שירכשו מקצוע מבוקש, צה"ל שיהנה מכוח אדם איכותי והמכללות שיוכלו להנגיש עוד יותר את ההשכלה הגבוהה האיכותית. אני מודה לכל השותפים שלנו שנרתמו יחד כדי לפתוח דלת נוספת בפני הצעירים בנגב".

המשנה למנכ"ל המכללה הטכנולוגית ב"ש, יעקב דור, הסביר לסטודנטים בכנס  כי "המסלול מיועד לתלמידים מצטיינים המועמדים לגיוס מיישובי הפריפריה וערי הפיתוח שלמדו בבית ספר תיכון עיוני. המסלול החדש פותח בפני צעירים אלו הזדמנויות להשכלה איכותית, מקצוע לעתיד ושירות צבאי מעניין ומתגמל".

לפרטים נוספים לחץ כאן.

 

טקס חלוקת דיפלומות 2018

"מול בלוני התבערה אנחנו מפריחים בלונים של השכלה טכנולוגית ומצוינות בנגב" כך אמר מנכ"ל המכללה הטכנולוגית מר דב פ. תמיר בטקס חלוקות הדיפלומות במכללה הטכנולוגית באר שבע אשר . בלונים בצבע כחול לבן כמספר הבוגרות והבוגרים לתואר הנדסאי שסיימו את לימודיהם 460 בלונים בצבע כחול לבן כמספר הבוגרות והבוגרים לתואר הנדסאי שסיימו את לימודיהם.
בסוף השבוע שעבר התקיים טקס חלוקת הדיפלומות השנתי של המכללה הטכנולוגית באר שבע. הטקס התקיים במעמד ראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ, יו"ר הועד המנהל של המכללה וראש מועצת עומר, מר פיני בדש, מנכ"ל כיל היוצא, מר אשר גרינבאום, מנכ"ל לשכת המסחר והתעשיה באר שבע והנגב, מר אריה קליינמן ויו"ר ארגון הקבלנים באר שבע והנגב, מר אלי אביסרור .

לפרטים נוספים לחץ כאן.

קישור לאלבום תמונות

טקס מצטיינים תשע"ח

118 מצטיינים במכללה הטכנולוגית באר שבע

בטקס הוקרה חגיגי ומרגש במעמד מכובד בו נכחו : ד"ר חפצי זוהר מ"מ וסגנית ראש העיר באר שבע, והממונה על תיקי החינוך והרווחה, מר פיני בדש, ראש מועצת עומר ויו"ר הועד המנהל של המכללה הטכנולוגית, מר  דב תמיר מנכ"ל המכללה הטכנולוגית, מר יעקב דור, משנה למנכ"ל המכללה, אורחים מכובדים, חברי סגל, סטודנטים, סטודנטיות ובני משפחה.

הטקס התקיים, ביום ראשון ה-18/3/18.  בטקס קיבלו 118 סטודנטים מצטיינים משנה ב' תעודות הצטיינות בגין הישגיהם בשנת הלימודים תשע"ז, מתוכם 18 סטודנטים בהצטיינות יתרה (ממוצע מעל 95) שזכו גם במלגת הצטיינות. בנוסף לזאת, הוענקו 4 תעודות הערכה על מצוינות חברתית לסטודנטים אשר פעילים בעשייה חברתית והתנדבותית במכללה.

את הטקס הנחתה בנועם הגב' לירון זינו, דיקאנית הסטודנטים, אשר ציינה כי סגל המכללה גאה בסטודנטים על הישגיהם הלימודיים והחברתיים, ועל כך שהם מייצגים בכבוד רב את ההנדסאים !  במהלך הטקס בירכה והעשירה ד"ר חפצי זוהר את הנוכחים בנושא המצוינות וההצטיינות. מלגות הצטיינות יתרה הוענקו באדיבות בנק לאומי, זו השנה הרביעית בה בנק לאומי מעודד ותומך במצוינות במכללה הטכנולוגית. במעמד הטקס והחלוקה ייצגה את הבנק גב' שולה אלוש, מנהלת בכירה בבנק.

כמו כן, זוהי השנה השנייה בה הוענקו מלגות לסטודנטים מצטיינים במגמה למכונות  ע"ש ד"ר שמואל יוסיפון (ז"ל) אשר הקים את המגמה למכונות במכללה ועמד בראשה בין השנים 1971-1979. את המלגות העניקו בני משפחתו.

את הסטודנטים המצטיינים ברך: מנכ"ל המכללה, מר דב תמיר, אשר הדגיש את הקשר ההדוק בין המכללה לתעשייה בנגב, ואת העובדה שהמכללה הכשירה עד היום יותר מ- 60,000 בוגרים אשר השתלבו בתעשייה בתפקידים שונים. עוד ציין המנכ"ל בנאומו את הפסיפס האנושי הרחב והמגוון של הלומדים במכללה: חיילים משוחררים, בעלי משפחות, דתיים, חרדים, חילוניים, עולים, ילידי הארץ, יהודים, בדואים, בני העיר, תושבי הנגב. כמן כן, הודה לכל המוסדות אשר סייעו במתן מלגות בערב זה.

הסיפורים מאחורי המצטיינים:  לוי אבשלום– בוגר מכינה קדם טכנולוגית במכללה בהצטיינות. סטודנט שנה ב' במגמת הנדסאי בניין- בהצטיינות יתרה! לאור הישגיו שמש כחונך לימודי לסטודנטים במרכז סיוע בדיקנאט, משולב בעבודה בתעשייה בתחום הנדסאי כבר תוך כדי לימודיו. " תודה גדולה וכנה למרצה מהמכינה בוריס צ'רטקוב אשר הקנה לי את הבסיס והמוטיבציה ללמוד ולהצליח. הוא מהווה עבורי הרבה יותר ממרצה והתעודות להן זכיתי שייכות גם לו על האמון בי בדרך, והאנושיות הייחודית"

נעמה אהרון ברנר- מצטיינת יתרה במגמת אדריכלות ועיצוב פנים. בין שלל כישוריה הנ"ל בוגרת תואר ראשון ושני בתחום האקולוגיה, והינה אמא לשלושה! אשר בחרה ללמוד את תחום האדריכלות והעיצוב שקרוב לליבה בנוסך לתאריה. " מרגישה שהלימודים משלבים גם את היצירה וגם את המעשה ושבחרתי במקום הנכון ללמוד במכללה הטכנולוגית באר שבע! אנו יוצאים עם כלים לחיים המקצועיים  בתחום ההנדסאים".

קישור לאלבום תמונות

לפרטים נוספים לחץ כאן

 

יריד תעסוקה Job Expo 2018

מאות משרות הוצעו לבוגרי המכללה הטכנולוגית  באר שבע במסגרת יריד התעסוקה החמישי למקצועות הטכנולוגיים

 המכללה הטכנולוגית באר שבע, בשיתוף התאחדות התעשיינים מרחב דרום וארגונים נוספים בנגב, קיימו השבוע יריד תעסוקה על מנת לחבר בן בוגרי המכללה לעוגנים מרכזים בנגב.

שוק ההנדסאים ממשיך לגדול. המכללה הטכנולוגית באר-שבע קיימה ביום שלישי האחרון (13.3) יריד תעסוקה לבוגרי המכללה ולסטודנטים הלומדים בה. מאות הנדסאים השתתפו ביריד שקידם את ההשכלה הטכנולוגית ואת מקצוע ההנדסאי הנדרש בתעשייה. רק לאחרונה פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על חוסר של כ- 10,000 משרות הנדסאי במשק הישראלי ומצד השני פורסם סקר של מכון סמית המציג ש- 50% מהאקדמאים שסיימו תואר ראשון  עובדים בתחום שאינו קשור למסלול בו למדו .

ביריד התעסוקה, שהתקיים בפעם החמישית, השתתפו חברות וארגונים מהגדולים במשק. במהלך היריד נחשפו בוגרי המכללה והסטודנטים הנמצאים בשלבי סיום לימודיהם להצעות עבודה מגוונות מחברות כגון הקריה למחקר גרעיני , תדיראן, רכבת ישראל, אינטל, אלקטרה, משטרת ישראל, חברת החשמל, החברה הארצית למשקעות , חברת אביסרור משה ובניו, סודה סטרים, נגב מינרלים, וישיי  ועוד למעלה מ-40 חברות מתחומים שונים.

המכללה הטכנולוגית באר שבע מקדמת מצוינות טכנולוגית לצד הכשרה מעשית ומתן האפשרות לסטודנטים להשתלב מהר ובאופן מוצלח ככל הניתן בשוק העבודה עם סיום לימודי תואר הנדסאי. המכללה עוסקת בכל ימות השנה ביצירת קשר בין מעסיקים פוטנציאליים לבין הסטודנטים הלומדים לתואר הנדסאי. הגופים שהשתתפו ביריד הביעו סיפוק רב ממאגר הבוגרים הרב שהגיע יחד עם זאת חשיבותו של היריד היא מכרעת בהגברת  המודעות להשכלה הטכנולוגית ולחשיבותה לפיתוח המשק בכלל והתעשייה בפרט.

יריד התעסוקה במכללה הטכנולוגית באר שבע מתקיים מספר חודשים לאחר שהושג הסכם עם משרד האוצר על רפורמה חדשה במכללות הטכנולוגיות. הרפורמה החדשה מציבה יעדים לאומיים לתחום ההשכלה הטכנולוגית, ומקצה משאבים נדרשים על מנת לחלץ את ההשכלה הטכנולוגית מתת תקצוב שבו הייתה נתונה עשרות שנים. כצעד ראשון תשקיע המדינה סך של 200 מיליון שקל במכללות הטכנולוגיות שיעמדו בקריטריונים שנקבעו, לצד השקעה נוספת בתשתיות ופיתוח בסך 225 מיליון שקל.

יעקב דור, משנה למנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע ומרכז פורום המכללות הטכנולוגיות :  "יריד התעסוקה הוא יום חג לציבור הסטודנטים, הבוגרים וסגל המכללה, ואנו שמחים שמעל 50 חברות הביעו אמון במכללה והגיעו ליריד לחפש את בוגרי המכללה. היריד מאפשר להציג את הביקוש הרב שיש כיום למשרות של הנדסאים במגוון רחב של תחומים, ביקוש שעולה הרבה מעבר להיצע. בתקופה שבה הצעירים נוהרים בהמוניהם לאקדמיה, לרוב במסלולים ללא תוחלת תעסוקה , מהווים הלימודים לתואר הנדסאי את כרטיס הכניסה לשוק העבודה. אנו עדים בשנים האחרונות לגידול משמעותי של אקדמאים המבצעים הסבה ללימודי הנדסאים . בשנים הקרובות צפוי להגיע לסיומו מיצוי הפוטנציאל של העלייה הגדולה מחבר העמים כך שהביקוש למסלולי ההנדסאים יגבר משמעותית ולכן הבחירה של הקריירה לעתיד היא מאוד משמעותית ואחת ההחלטות החשובות של הצעירים כיום."

קישור לאלבום תמונות

 

תערוכת רהיטים של הסטודנטים במגמות: הנדסה אזרחית ואדריכלות ועיצוב פנים

הכירו את דור מעצבי הרהיטים של העתיד
נערכה במכללה תערוכת רהיטים ייחודית של סטודנטים לאדריכלות ועיצוב פנים והנדסה אזרחית, בהנחייתו של מרטין סמיט, ראש המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים. פתיחת התערוכה התקיימה במעמד רועי לביא אדריכל העיר.
היה יפה, מעניין ומעורר מחשבה.
ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן….  קישור לאלבום תמונות

   

ביקור של שרת הקליטה סופה לנדבר

שרת העלייה והקליטה ח"כ סופה לנדבר וצוות בכיר מהמשרד ערכו במהלך חודש ינואר ביקור במכללה הטכנולוגית באר שבע . במסגרת הביקור, התקיימה ישיבה משותפת עם הנהלת המכללה בה מנכ"ל המכללה מר דב תמיר סקר את פעילות המכללה מיום הקמתה ועד היום, פירט את מגוון תוכניות מיוחדות אותם מפעילה המכללה וביניהם תוכניות עבור עולים בדגש על פרויקט מסע.

בהמשך הביקור, התקיים מפגש של השרה לבין משתתפי המסע, שנמצאים בתוכנית כבר מחודש ספטמבר 2017.  במהלך השיח הפורה העלו המשתתפים נושאים שונים הרלוונטיים להמשך קליטתם בישראל .

בסיום הביקור ציינה השרה שהתרשמה מאוד מהמכללה ומהפעילות המבורכת לקידום ההכשרה המקצועית ובייחוד רואה בחיוב את פעילות המכללה עבור משתתפי "מסע" המאפשר עידוד עליית צעירים לישראל. בהמשך לישיבה הנחתה שרת הקליטה לקיים מפגש עם מנכ"ל משרד הקליטה אלכס קושניר על מנת לבחון אפיקי שיתוף פעולה עם המכללה הטכנולוגית.

קישור לאלבום תמונות

 

מאבק המכללות

נאבקים למען ההצלחה: 425 מיליון שקלים יוזרמו למכללות הטכנולוגיות

אחרי מאבק חסר פשרות, השיג פורום המכללות הטכנולוגיות את הצעד הראשון לקראת עתיד טוב יותר להנדסאים: 425 מיליון שקלים יושקעו במכללות הטכנולוגיות ובתשתיות במסגרת הרפורמה המעודכנת במערך ההשכלה הטכנולוגית צילום: מיכאל פינקלשטיין)

פורום המכללות הטכנולוגיות נאבק בשנים האחרונות בשורת גזירות של משרד האוצר, המחסלות את ההשכלה הטכנולוגית בארץ. במהלך השנים התקיימו ישיבות, שיחות ודיונים אין סופיים בין המכללות הטכנולוגיות ומשרד האוצר. השיח הושתת על ההבנה כי חובה לכונן רפורמה מקיפה אשר תשים בראש מעייניה את טובת המשק וטובת דור העתיד של ההנדסאים. עם פרסום תכנית האוצר "לקידום" ההשכלה הטכנולוגית, הבין פורום המכללות כי מדובר בשורת גזרות שאינן מקדמות את הפריון ואת דור העתיד של ההשכלה הטכנולוגית.  התכנית המוצעת תחריב את עתידה הטכנולוגי של מדינת ישראל ותפגע אנושות במעמד ההנדסאים.

עם פרסום התכנית, הודיעו המכללות הטכנולוגיות על יציאה למאבק חסר פשרות, מאחר וכ- 30,000 הנדסאים במכללות הטכנולוגיות ברחבי הארץ הגיעו ללימודים במצב של אי וודאות. המאבק, החל ביום שבת ה- 7 לינואר, 2018, עם הפגנה תחת ביתו של שר האוצר משה כחלון, למחרת גויסו כלל הסטודנטים, המרצים ומנהלי המכללות, וביום השלישי למאבק (יום שני, 9.1.2018), התקיימה שביתת אזהרה בת יום ב- 24 מכללות טכנולוגיות ברחבי הארץ.

בהודעת היציאה למאבק של פורום המכללות הטכנולוגיות, פורסמו דבריה של ד"ר יוכבד פנחסי-אדיב, יו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות ומנכ"לית הנדסאים באריאל: "התכנית המוצעת על ידי משרד האוצר תוביל לקריסת ההון האנושי הטכנולוגי במדינת ישראל. דווקא המשרד שאמור להיות אמון על חשיבה כלכלית לטווח הארוך, הוא זה שמציג כעת תכנית חובבנית שסוגרת בפני עשרות אלפי צעירים את שערי התעסוקה העתידית ומחבל בהכשרת הנדסאי העתיד של המדינה".

בנוסף, פורסמו דבריו של יעקב דור, מרכז פורום המכללות הטכנולוגיות ומשנה למנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע: "המשרד בחר לשנות את כל ההחלטות שהועלו בדיונים בשנים האחרונות. במקום זאת הציג תכנית הכוללת קיצוץ לא מובן בשעות הלימוד, הארכת משך הלימודים בשנה, סגירת מכללות ומגמות, ובשיאה, בעוד חמש שנים, – השוואה של תקצוב המכללות הטכנולוגיות לזה הקיים כבר כיום לכל ההנדסאים הצעירים במשרד החינוך. זוהי תכנית מביכה בחובבנות ובשטחיות שלה, ולא נאפשר לה לצאת לפועל".

בסוף השבוע האחרון הגיעו משרד האוצר, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ופורום המכללות הטכנולוגית להבנות לגבי רפורמה מוסכמת במערך ההשכלה הטכנולוגית. הרפורמה הינה תוצאה של עבודה אינטנסיבית שהובלה על ידי מנכ"ל משרד האוצר ומנכ"ל משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים יחד עם נציגי פורום המכללות בצוות אותו הובילו ד"ר יוכבד פנחסי אדיב ויעקב דור , אשר העלו את הנושא לסדר היום הציבורי .

במסגרת הרפורמה שהושגה בסופו של דבר, יוצבו יעדים לאומיים לתחום ההשכלה הטכנולוגית, ויוקצו משאבים נדרשים על מנת לחלץ את ההשכלה הטכנולוגית מתת תקצוב שבו הייתה נתונה עשרות שנים. כצעד ראשון תשקיע המדינה סך של 200 מיליון שקל במכללות הטכנולוגיות שיעמדו בקריטריונים שנקבעו, לצד השקעה נוספת בתשתיות ופיתוח בסך 225 מיליון שקל.

בפורום המכללות הטכנולוגיות מברכים את משרדי הממשלה כי החליטו שלא לסגור מכללות ולעודד את לימודי ההנדסאים באמצעות תהליכי מיתוג ממשלתיים , ובנוסף יתאפשר לסטודנטים אשר לא השלימו את כל השעות והדרישות לתואר הנדסאי לצאת עם דיפלומה של טכנאי.

הרפורמה תבטיח את צמיחת המכללות ושיפור רמת ההכשרה הטכנולוגית בישראל, בהתאם לצרכי המשק. הרפורמה שאושרה תאפשר למכללות הטכנולוגיות להתפתח  עם המשאבים הנדרשים לצורך מיתוג, שיפור מעבודת והתשתיות, שיפור המערך הפדגוגי ובנוסף, קובעת הרפורמה ריבוד של מסלול הלימודים אשר יאפשר לסטודנטים נושרים לקבל הסמכה כטכנאים לאחר שיעמדו בכל הדרישות הפדגוגיות.

בשלב ראשוני זה הרפורמה עדיין אינה מתווה מסלול ברור להכרה בלימודי הנדסאים לצורך לימודי המשך אקדמיים, צעד שהוא הכרחי להגברת האטרקטיביות של הלימודים לתואר טכנולוגי, יחד עם זאת עדיין נדרשת השוואה תקצובו של סטודנט במכללה הטכנולוגית לזה של סטודנט בהנדסה במכללה אקדמית.

יו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות ומנהלת מכללת הנדסאים באריאל , ד"ר יוכבד פנחסי אדיב: "המהלך שבוצע בשיתוף עם פורום המכללות הטכנולוגיות מייצר עתיד וצמיחה למערכת ההשכלה הטכנולוגית ולמשק הישראלי. אני שמחה שמשרד האוצר בראשות השר כחלון והמנכ"ל שי באב"ד ומשרד העבודה והרווחה בראשות השר חיים כץ והמנכ"ל אביגדור קפלן, אימצו את עיקרי המלצותינו והבינו כי הפורום פועל למען ערכים רחבים בתחום הכלכלי והחברתי. בתוך כשבוע ימים גובש נוסח אשר עם השנים יחולל 'נטו הצלחה טכנולוגית' של המכללות, התעשייה והמשק הישראלי כולו".

מרכז פורום המכללות הטכנולוגיות ומשנה למנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע , יעקב דור: "אני רואה בהישג זה רגע היסטורי לטובת ההשכלה הטכנולוגית והסטודנטים הצעירים אשר בוחרים ללמוד לימודים עם ערך ואופק תעסוקתי. מקצוע ההנדסאי יהפוך בשנים הקרובות לחלופה ראויה אל מול האקדמיה. המשק דורש עובדים איכותיים ומיומנים והרפורמה הנוכחית היא בדיוק המענה לצורך הזה. הרפורמה פורסת רשת ביטחון ותקצוב נכון למכללות הטכנולוגיות, תוך הערכה לפעילותן וחיזוק מעמדן. הרפורמה לא רק תיתן מענה להזנחה רבת השנים של הממשלות הקודמות, אלא היא גם תוביל לשוויון הזדמנויות, תעלה את הפריון ורמת החיים בישראל ותצמצם את הפערים מול מדינות המערב".

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד: "הרפורמה שאושרה על ידי הממשלה תביא למהפכה בתחום ההכשרה הטכנולוגית, שתאפשר לה למצות את הפוטנציאל הלא ממומש שלה. מטרתנו המשותפת הינה יצירת אלטרנטיבה מקצועית ברמה גבוהה לאוכלוסיות שעד היום לא קיבלו הכשרה ברמה מספקת, והבטחת כח אדם ברמה גבוהה שיאפשר את הגדלת הפיריון והצמיחה במשק. אני מודה למנכ"ל משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים אשר הוביל יחד איתי את הרפורמה, ולכלל העוסקים במלאכה".

מנכ"ל משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, אביגדור קפלן: "הרפורמה שהושגה בהסכמה מלאה מהווה בשורה אמיתית, בזכותה המכללות הטכנולוגיות יהיו מסוגלות לספק למשק את צרכיו בתחומי הטכנולוגיה המובילים. המכללות יכשירו הנדסאים וטכנאים ברמה גבוהה, ויסייעו לאלפי בוגרים להשתלב במשרות נחשקות בסיום לימודיהם"

במכתב שפרסם מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, דב פ. תמיר, הוא פונה לסטודנטים, למרצים ולאנשי הסגל בדברי ברכה על ההישגים שהושגו בעקבות המאבק. להלן עיקרי הדברים: "לפני כשבוע יצאנו מנהלי המכללות הטכנולוגיות להנדסאים למאבק נוסף אשר מטרתו, לחזק את ההשכלה הטכנולוגית במדינת ישראל. בפגישות ליליות במשרד האוצר השיג צוות מו"מ תיקונים משמעותיים בחוק ההסדרים, אשר עומד להיכנס לתוקף! הדרך עדיין ארוכה שכן, התכנית היא תכנית חומש. זו הפעם הראשונה שניתנה התייחסות ממלכתית ארוכת טווח להשכלה טכנולוגית ע"י המדינה. המכללה הטכנולוגית באר שבע הינה מכללה גדולה, יציבה ומוערכת בכל הארץ ותמשיך להוביל את תושבי מטרופולין באר שבע למקצועות נדרשים.  מנהלי המכללות להנדסאים עמדו בשורה הראשונה לטובת ציבור הסטודנטים יותר מכל גוף מעורב אחר".​​​​​​​

קישור לאלבום תמונות

   

טקס סיום תוכנית מסע

100 משתתפי מ.ס.ע שינו סטטוס לעולים חדשים ובחרו להשתקע בבאר שבע

בטקס שהתקיים לאחרונה במכללה הטכנולוגית באר שבע סיימו מחזור נוסף של כ-100 משתתפי תכנית מ.ס.ע , גאוות המכללה בכך ש 95% מהם ביצעו עלייה מיד בסיום התוכנית ובכך הפכו לאזרחי ישראל . במסגרת הטקס הוצגה תערוכת עבודות וסרטים קצרים הראויים לכל שבח והלל !!!

פרויקט מסע כיום הוא נדבך מרכזי בעידוד העלייה ומטרתו לאחד את כל יהודי העולם תחת מטרה אחת: אהבת ישראל.  הפרויקט הוא פרי יוזמה משותפת של הסוכנות היהודית וממשלת ישראל לצעירי העם היהודי מהתפוצות. במסגרת הפרויקט עובר המשתתף חוויה מאתגרת, מעצבת וייחודית להכרת הישראליות. התכניות בפרויקט משלבות לימודי מקצוע ובנוסף לימודי עברית, ידיעת הארץ, מפגשים והתנדבות בקהילה.  להצלחת התכנית שותפים נוספים ובהם משרד הקליטה, משרד הפנים ומנהלת הקליטה העירונית.

במסגרת המכללה הטכנולוגית באר שבע נערכות מגוון תכניות בתחום הגרפיקה, צילום, עריכת וידיאו ואף קורס מיוחד בשיתוף המרכז האוניברסיטאי סורוקה ואוניברסיטת בן גוריון שמכין רופאים בסטטוס תייר מחבר העמים לקראת מבחני הסמכה לקבלת רישיון רפואה בישראל. נכון להיום, במסגרת הפרויקט השתתפו מעל 1,500 משתתפים ב-10 שנות הפעילות של התוכנית במכללה.

חלק קטן מהצעירים שאינם בוחרים בעלייה ומחליטים לחזור לארץ מוצאם הופכים לשגרירי ההסברה הטובים ביותר של מדינת ישראל בקהילות בהן יתגוררו.

קישור לאלבום תמונות

   

חלוקת תעודות סיום ותעודות זהות לעולים החדשים בוגרי תכנית מסע

שדרוג מחשבים בספריה ע"ש משה אביסרור במכללה הטכנולוגית באר שבע

אלי, ג'קי ויורם בני משה אביסרור התכבדו בהדלקת נר שביעי של חנוכה בחנוכייה המרכזית במכללה הטכנולוגית באר שבע, בהשתתפות אנשי סגל וסטודנטים.

בתום הברכות והסופגניות, חנכו בספרייה ע"ש משה אביסרור את המחשבים החדישים שנרכשו על ידם לאחרונה ואשר באים לתת תשובה לדרישה ההולכת וגוברת למחשבים חדישים בעולם הלימודים הטכנולוגים.

בהמשך נערך ביקור בחדר מחשבים נוסף אשר מכיל מחשבים שנרכשו אף הם ע"י חברת משה אביסרור ובניו.

חג חנוכה שמח.

קישור לאלבום תמונות

 

ביקור שר הביטחון במכללה הטכנולוגית באר שבע!

תמונות מביקור: http://bit.ly/2A9F43I

ב-23/11/2017 יום חמישי התארח במכללה הטכנולוגית באר שבע שר הביטחון מר אביגדור ליברמן. בפתיחת הביקור ערך השר סיור במעבדות המכללה וראה את מעבדת הגז הטבעי החדשה הכוללת סימולטור ייחודי לתחום.
במסגרת הביקור השר נפגש עם חברי ועדת ההוראה העליונה וקיבל סקירה מהנהלת המכללה לגבי פעילות המכללה בדגש על הפרויקטים המיוחדים עבור משרד הביטחון. כמו כן, הוצגו בפני השר הסוגיות המטרידות את תחום הכשרת ההנדסאים בישראל הנוצרים כתוצאה מהאפליה הקיצונית למול מערכת ההשכלה הגבוהה מה שפוגע בחוסנה הביטחוני של החברה בישראל יחד הפגיעה הקשה בפריון המשק . בנוסף לכך , הועלו בפני השר הדרכים להתמודד עם המחסור הצפוי בעובדים מקצועיים הן בתעשייה והן במגזר הביטחוני לרבות צה"ל.
גולת הכותרת של הביקור היה המפגש באודיטוריום עם ציבור הסטודנטים ביניהם היו גם סטודנטים מתוכנית מ.ס.ע , במהלך הפגישה התקיים שיח פתוח לגבי סוגיות שונות שנמצאות על סדר היום הציבורי, לסטודנטים ניתנה האפשרות להציג שאלות מתחומים שונים .
בסיום הודה השר אביגדור ליברמן על סיור מרתק וציין שמדובר במוסד מרשים ביותר שתרומתו לבניין
הארץ וחוסן לאומי לאורך השנים ראויים לכל הערכה והכבוד.


מפגש של השר עם ציבור הסטודנטים וצוות ההנהלה של המכללה הטכנולוגית

טקס סיום וחלוקת תעודות תכנית ההתמוחות להנדסאים

עשרה סטודנטים , מכלל המגמות שנבחרו להשתתף בתוכנית התמחות אשר במסגרתה זכו לשלושה חודשי התמחות בתעשייה ובנוסף קיבלו כלים ליציאה לעולם התעסוקה -דרך סדנאות הכוון לקריירה וזכו למלגה על סך 10,000 ש"ח.

גולת הכותרת של הפרויקט הינה השתלבות הסטודנטים במקומות עבודה איכותיים בנגב, בעוד חלקם הגדול השתלב אצל המעסיקים בהם ביצעו את תקופת ההתמחות! ובהם סודה סטרים, נטפי ישראל, ווב מדיה גרופ, עיריית באר שבע, מחלב פיתוח ובניה בע"מ, א. אפשטיין ובניו, ועוד!

כל זאת התאפשר הודות ליוזמה ושיתוף פעולה מבורך של מרכז לאודר לתעסוקה  Lauder Employment Center

 

 

 

 

 

 

פתיחת שנת הלימודים תשע"ח במכללה הטכנולוגיות באר שבע

המכללה הטכנולוגית באר שבע , ממשיכה כבר יותר מ – 60 שנה להכשיר את דור אנשי המקצוע של הנגב . עד היום עברו במכללה מעל 60,000 בוגרים, מחציתם הנדסאים וטכנאים מוסמכים.

בחודשים האחרונים ביצעה המכללה תהליך יסודי לשיפור פני המכללה, לרבות חידוש חדרי הלימוד, מעבדות וחלק נרחב מהתשתיות.  במהלך השנה הסתיים תהליך מיתוג במכללה שבסופו הושק אתר חדש צעיר ודינאמי ואפליקציה עם מיטב החידושים הטכנולוגיים לסטודנטים הלומדים במכללה. במסגרת ההסכם האסטרטגי עם קדימה מדע – WORLD ORT  נמשך שדרוג הציוד במעבדות כימיה , חשמל , אלקטרוניקה ומכונות .

השנה יחלו ללמוד במכללה הטכנולוגית באר שבע  כ– 778 סטודנטים חדשים והם מצטרפים ל-823 סטודנטים הממשיכים את לימודיהם בשנים ב' ו- ג' במסלולי ההנדסאים, ועוד 420 סטודנטים במסגרת מרכז ההשתלמויות ותוכנית מסע  . סה"כ הלומדים במסלולי ההנדסאים וההשתלמויות  במכללה  בשנת תשע"ח ילמדו במכללה כ- 2021 סטודנטים.

הלימודים יתקיימו במגוון מגמות רחב וייחודי ובדגש על מסלולי לימוד מוטי תעסוקה ובהם חשמל ואלקטרוניקה, כימיה וגרעין, הנדסה אזרחית ואדריכלות ועיצוב פנים, תוכנה בהתמחות סייבר, עיצוב מדיה , מגמת מכונות על התמחויותיה ובהם תכנון וייצור בסיוע מחשב ואנרגיה בהתמחות גז טבעי , מגמת תעשיה וניהול בהתמחות ניהול הייצור ולוגיסטיקה.

גם השנה ממשיכות לככב בהרשמה מגמות הנדסאי הנדסה אזרחית, הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר. במדור רישום של המכללה מדווחים על עלייה ניכרת ברישום של אקדמאים שלא מוצאים תעסוקה ובוחרים בלימודי ההנדסאים  המהווים כיום את כרטיס הכניסה לשוק העבודה. רוב אוכלוסיית הלומדים מתגוררת בנגב , כאשר מעל 95% הם תושבי באר שבע עצמה כמו כן מעל- 40% מהסטודנטים נשים והגאווה הגדולה של המכללה הינה שבתום הלימודים מעל 90% מוצאים עבודה במקצוע אותו למדו.

בשנים האחרונות נפתחו במכללה מסלולים חדשים :

  1. לימודי גז טבעי במסלול הנדסאי מכונות במגמת משנה אנרגיה שלצורך פתיחתה  הושקעו יותר מ 2 מיליון ₪ בציוד במעבדות החדשות . זהו התחום ייחודי במסלולי ההנדסאים ונפתח רק בשלוש מכללות ברחבי הארץ.
  2. פרויקט משותף של המכללה יחד עם הקריה למחקר גרעיני ועמותת ידידי עתידים שבו ילמדו צעירים את המסלול של הנדסאי כימיה במגמת משנה גרעין ובסיומו ישתלבו בקמ"ג.
  3. בהמשך לבניית מעבדה חדישה של סייבר בהיקף השקעה מעל חצי מיליון ₪ הקימה המכללה מסלול חדש של הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר אשר יכשיר מומחים בתחום הלוחמה הווירטואלית שיעסקו בתחום טכנולוגי בעל אופי מסתורי באלפי החברות שממתינות להם. זהו התחום ייחודי במסלולי ההנדסאים ונפתח רק בשלוש מכללות ברחבי הארץ.
  4. כמו כן , חידשה המכללה את המסלול הנדסאי קירור ומיזוג אוויר כולל לימודים של חשמלאי מוסמך , ובשנה הנוכחית נפתח המחזור השלישי.

בנוסף לכל אלו גם המדור להשתלמויות במכללה שינה את פניו באמצעות פיתוח ענפים חדשים תוך כדי שיתוף פעולה עם גורמים מובילים בענף בדגש על תחומי הסייבר,  דיגיטל , צילום , בטיחות ונגישות , קורסים בתחומי החשמל והתעשייה. במסגרת הפעילות המחודשת נפתחה הרשמה במגוון רחב של תחומים שיאפשרו הן שדרוג והן העשרה לקהלי יעד מגוונים.

קישור לאלבום תמונות

 

סיימת לימודי הנדסאות? כל הסיבות להזניק את הקריירה שלך באינטל

כתבה מעניינת שאינטל פרסמו על נושא ההנדסאים

קישור להודעה: https://www.geektime.co.il/private_channel/engineering-in-intel/

נציגי הנהלת חברת Nobell Energy ישראל במכללה הטכנולוגית באר שבע

בתאריך 03/10/17 התקיים ביקור במכללה הטכנולוגית באר שבע של נציגי חברת Nobell Energy מר ביני זומר-מנהל ארצי, מר יקי אלמוזנינו-מנהל צוות IT  והגב' עדי אמיר–אחראית תאגידיות וקשרי קהילה.

חברת Nobell Energy הינה החברה המרכזית בארץ שמפעילה את מאגרי הגז הטבעי בים תיכון,

ותומכת בלימודי תחום זה לצורך הכשרתם של עובדים לעבודה בתעשייה הישראלית.

המכללה הטכנולוגית באר שבע  נבחרה כאחת מהמכללות ללימוד עולם הגז הטבעי ומהווה מוסד הכשרה ולימודים מוביל בתחום חדשני זה בארץ. המכללה מציעה לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות אנרגיה וגז טבעי וקורסי התמחות קצרים לאנשי תפעול ואחזקה בתעשייה, כאשר גם במכללה הטכנולוגית באר שבע הוקמה מעבדת גז חדישה ומתקדמת שמציעה ללומדיה התנסות מעשית בצד הלימודים העיוניים בתחום.

במהלך הביקור הוצגה בפניהם סקירה של פעילות המכללה בכלל, ובתחום הגז הטבעי בפרט והתקיים סיור במעבדות החדשות של הגז הטבעי ובמעבדות של האנרגיה והפניאומטיקה, הוצגו המערכות החדשות כולל הסימולטור היחיד כיום.

בדברי הסיכום נציגי החברה הדגישו את התרשמותם מהעשייה הברוכה של המכללה הטכנולוגית וציינו שהמכללה וחברת Nobell Energy ניצבות בפני אתגרים גדולים וחשובה ההתמדה בהכוונה של הצעירים ללמוד תחום חדשני ומרתק זה.

קישור לאלבום תמונות

 

צוות המכללה עם הנהלת החברה  ( צילום: יח"צ מכללה )

ביקור משה טרבלסי, נשיא לשכת המסחר

בוגר המכללה בעברו, נשיא לשכת המסחר מר משה טרבלסי, בביקור מקצועי במכללה הטכנולוגית ב"ש.

ב-4.7.17 התארח במכללה טכנולוגית באר שבע נשיא לשכת המסחר בבאר שבע והנגב מר משה טרבלסי יחד עם מנכ"ל הלשכה מר אריה קליימן. במסגרת הביקור, נחשפו למגוון הפעילויות במכללה, נפגשו עם חברי ועדת ההוראה העליונה וערכו סיור במעבדות של המגמה למכונות, שמר טרבלסי הוא אחד מבוגריה.

לפרטים נוספים לחץ כאן.

קישור לאלבום תמונות

תוכנית התמחות להנדסאים 2017

במסגרת יוזמה ושיתוף פעולה של מרכז לאודר לקידום התעסוקה בנגב ועמותת ארץעיר , המכללה הטכנולוגית והדבר הבא, החלה לפעול השנה תכנית התמחות להנדסאים.

התכנית מיועדת לסטודנטים בשנה האחרונה ללימודים, בעלי הישגים גבוהים, במטרה לשלב את הסטודנטים לתקופת התמחות בתעשייה בתחום ההנדסאים.

במסגרת התוכנית זוכים הסטודנטים להכשרה מעשית למשך 3 חודשים ע"י שילובם בהתמחות אצל מיטב המעסיקים בנגב ובתעשייה. 10 הסטודנטים שנבחרו לתוכנית כבר שולבו בימים אלו במספר מקומות:  סודה סטרים, נטפים, עיריית באר שבע, ווב מדיה ועוד. בנוסף , זוכים הסטודנטים בכלים תעסוקתיים והכוונה לקריירה ע"י סדנאות קריירה וליווי אישי.

בלה אלכסנדרוב, מנכ"לית ארץעיר, הארגון שיזם את תכנית ההתמחות בשיתוף עם JNF ארה"ב:  "ארץעיר פועלת בכל הארץ כדי להשאיר צעירים בערים בפריפריות ולייצר איכות חיים קהילתית. תעסוקה היא נדבך ראשוני ומרכזי במשימה הזו, ולכן יזמנו את תכנית המתמחים של מרכז לאודר יחד עם JNF ארה"ב.

אנחנו מקדמים תעסוקה איכותית בנגב מתוך אמונה שצעירים רוצים להישאר לגור כאן, ומחפשים הזדמנויות לתעסוקה איכותית שיאפשרו להם לבנות כאן את הקריירה שלהם.

כדי לענות על הצרכים של מגוון אוכלוסיות, חשוב לנו לקדם בנגב את כל תחומי התעסוקה, כגון הנדסאים, מנהלי רשתות, ובוגרי מגוון הכשרות מקצועיות – ולאו דווקא להתמקד באקדמאים.

תכנית ההתמחות מאפשרת לצעירים מקומיים לצבור ניסיון מקצועי, להכיר מקרוב את המעסיקים, ולחוות את החיים בנגב עם מקצוע מעניין ומאתגר. לכן תכנית ההתמחות רותמת את הצעירים להישאר באזור."

כשתעשייה, חברה והשכלה טכנולוגית משלבים ידיים במכללה הטכנולוגית באר שבע- הבית של ההנדסאים! הדרך לתעסוקה והצלחה היא במרחק נגיעה!

טקס חלוקת דיפלומות 2017

מנכ"ל מפעלי הייצור אינטל ישראל וסגן נשיא אינטל העולמית מר דניאל בן עטר :"בוגרי מסלולי ההנדסאים של היום הם אלה שמתפעלים את המכונות שלנו במפעל אינטל קריית גת, שעולות לעיתים יותר מאשר מטוס קרב. אנחנו מעסיקים המון בוגרים של המכללה הטכנולוגית באר שבע ומאוד מרוצים מהם. הבוגרים הם אלו שמריצים את אחד הפרויקטים הגדולים של מדינת ישראל בהייטק הישראלי, בעלות של 6 מיליארד דולר".

לפרטים נוספים לחץ כאן.

קישור לאלבום תמונות

 

הענקת תעודות זהות לבוגרי תכנית מסע

הענקת תעודות זהות לבוגרי תכנית מסע  TCB של המכללה טכנולוגית באר שבע

בשבוע שעבר התקיים במכללה, טקס מרגש במעמד ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ, ממלאת מקום ראש העיר דר' חפצי זוהר, מנהלת אגף האוכלוסין במשרד הפנים מחוז הדרום הגב' ענת חכמון, מנהל מרכז קליטה יעלים מר מוריס כהן ,נציגי משרד הקליטה, משרד החינוך ומנהלת הקליטה העירונית ובו הוענקו תעודות זהות למעל 60 בוגרי פרויקט מסע שמיד עם סיום הפרויקט ייחודי זה החליטו לעלות לישראל ולקבוע  מושבם בבאר שבע. המכללה הטכנולוגית באר שבע גאה בכך שבמהלך 9 שנות הפעילות התוכנית בהנהגת המכללה, מעל 90% ממשתפי תכנית "מסע" TCB עשו עלייה בסיום התכנית.

פרויקט ״מסע" הוקם במטרה לאפשר לצעירים יהודים לשהות  בישראל במשך  10 חודשים במהלכם הצעירים לומדים את הארץ לאורכה ולרוחבה, לומדים את השפה באולפן , יוצרים קשרים עם צעירים ישראלים, נחשפים לתרבויות שונות ולמנטליות ישראלית . בנוסף , זוהי הזדמנות עבור צעירים לרכוש ידע מקצועי בתחומים מאוד מעניינים כגון צילום וגרפיקה.

המכללה הטכנולוגית באר שבע היא אחד המארגנים הגדולים של פרויקט "מסע" במדינה ישראל ומקיימת תכניות במגוון תחומים ביניהם: גרפיקה, צילום, עריכת וידאו, מולטימדיה והתוכנית הייחודית של הכנת רופאים למבחני רישוי בשיתוף המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה.

לפני הטקס הוצגה תערוכת עבודות מדהימה של משתתפי התכנית שלמדו ועשו פרויקטים מגוונים. תערוכת העבודות של בוגרי התוכנית הכוללת פרויקט מדהים בצילום מוצגים עכשיו במסדרונות המכללה הטכנולוגית.

ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ הדגיש במיוחד את שביעות רצונו מכך שבוגרי תכנית המסע החליטו לקבוע מושבם בבירת הנגב – באר שבע, "בירת ההזדמנויות" של ישראל. מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע מר דב תמיר  הדגיש בגאווה על חלקה של המכללה בתהליך כה מבורך של הבאת הצעירים לבאר שבע ואת תרומת של המכללה בהשבחת ההון האנושי של העיר.

קישור לאלבום תמונות

   

הגנות פרויקטים – אדריכלות

סטודנט מהמגמה לאדריכלות ועיצוב פנים מציג תכנית להקמת מוזיאון וחנות אוהדים לאלופת המדינה 2016-2017!!!

בתאריך ה-18.5.17 התקיימו הגנות פרויקטים לסטודנטים מהמגמה לאדריכלות ועיצוב פנים. עבודות הפרויקטים מציגות חידושים אחרונים בתחום האדריכלות ומהווה את חוד החנית של המכללה הטכנולוגית באר שבע. הפרויקט מהווה לרוב הסטודנטים את המטלה האחרונה לפני קבלת הדיפלומה של ההנדסאי והיציאה לשוק העבודה.

פרויקטי הגמר במגמה מהווים עבודה מקיפה בתכנון מבנה של לפחות 600 מ"ר בשתי קומות לפחות. במסגרת הפרויקט מציגים הסטודנטים תכנון ופירוט כפי שהדבר נעשה במציאות, וכל מקצועות הלימוד מתחברים למכלול אחד מושלם. הבוחנים שיבחו את העבודות וציינו כי רמתן גבוהה מאוד בקנה מידה ארצי. 

לפרטים נוספים לחץ כאן.

כנס הגז הראשון בדרום

הנה זה בא – כנס הגז הראשון בדרום!

אנו מתכבדים להזמינכם להתעדכן בשינויים במשק הגז הטבעי במגוון נושאים: תקן הגז 6464 והשפעתו על התעשייה, מחירים והסכמי שיווק, כיצד משרד הכלכלה מקדם מצידו את נושא הגז בימים אלה, מהו נוהל התקשרות ובדיקת מעבדה של גז טבעי ועוד. בנוסף, תבוצע סקירה של תכניות הלימוד וההכשרה בתחום הגז הטבעי.

הכנס יתקיים ביום ה' בתאריך 27.04.2017 ב' באייר תשע"ז בין השעות  8:30-14:00 במכללה הטכנולוגית באר שבע. 
הכנס הינו ללא עלות אך יש למלא את טופס הרישום המקוון על מנת להבטיח את מקומכם בכנס.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם מדור הכשרה והשתלמויות:
עידן סיבוני – רכז הכשרה והשתלמויות במכללה הטכנולוגית: idans@tcb.ac.il
שלומית זנבה – מזכירת המדור להכשרה והשתלמויות: shlomitz@tcb.ac.il
טלפונים: 08-6462234 / 08-6462235 / 08-6462530

ביקור במכללה – ד"ר יוסי בכר, יו"ר בנק דיסקונט והנהלת עמותת "הזנק לעתיד"

בתאריך 21/3/17 התקיים ביקור של הנהלת עמותת "הזנק לעתיד" במכללה הטכנולוגית באר שבע.

עמותת "הזנק-לעתיד" מפעילה בשיתוף עם המכללה הטכנולוגית תכנית מעטפת ייחודית בשם "הזנק-להנדסאים" שמלווה צעירים מאזור הדרום בלימודיהם לקראת דיפלומה כהנדסאים והשמתם בעבודה בתעשייה.

לפרטים נוספים לחץ כאן.

פתיחת שנת הלימודים תשע"ז במכללה הטכנולוגית באר שבע

המכללה הטכנולוגית באר שבע ממשיכה כבר יותר מ-60 שנה להכשיר את דור אנשי המקצוע של הנגב.
עד היום עברו במכללה מעל 55,000 בוגרים, מחציתם הנדסאים וטכנאים מוסמכים.

בימים אלו עוברת המכללה תהליך מיתוג מחדש באמצעות חברת פירמה וזאת לאור השיתוף הפעולה האסטרטגי עם חברת קדימה מדע -WORLD ORT. החל משנת הלימודים הקרובה ישונה הלוגו ושם המכללה בהתאם. בנוסף לכך, במסגרת ההסכם יימשך שדרוג הציוד במעבדות הלימוד ויחודשו חדרי הלימוד במכללה.

לפרטים נוספים לחץ כאן.

טקס חלוקת דיפלומות 2016

ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ: "הנדסאים הינו כוח עבודה חשוב והוא חסר היום בשוק העבודה. אני רוצה להודות למכללה הטכנולוגית שמכשירה עבור העיר באר שבע, הנגב ומדינת ישראל את ההון האנושי הטוב והחשוב ביותר זה שיפתח את מדינת ישראל".

לפרטים נוספים לחץ כאן.

הענקת 120 תעודות זהות לבוגרי תכנית מסע TCB של המכללה טכנולוגית באר שבע

בשבוע שעבר התקיים במכללה טקס מרגש, במעמד ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ, מנכל"ית מסע גב' לירן אבישר, מנהלת המחוז במשרד לקליטת עליה גב' נטלי גרנד, מנהל מרכז קליטה 'יעלים' מר מוריס כהן, בו הוענקו תעודות זהות למעל 100 עולים חדשים שבזכות הפרויקט הייחודי קבעו את מושבם בבאר שבע.

לפרטים נוספים לחץ כאן.

ביקור ח"כ פרופ' יוסי יונה מהמחנה חיצוני

בהמשך לפגישה עם ח"כ פרופ' יוסי יונה בוועדת העבודה לרווחה של הכנסת והתעניינות שהוא גילה ביחס להשכלה טכנולוגית, הוזמן על ידי מנכ"ל המכללה דב תמיר לבוא וללמוד ממקור ראשון על הפעילות החשובה אשר אינה זוכה לתמיכה ממשלתית ראויה.

לפרטים נוספים לחץ כאן.

המכללה הטכנולוגית באר שבע זכתה לאות מגן המילואים 2016

ברכות לרגל זכייתה של המכללה הטכנולוגית באר שבע באות מגן המילואים 2016!

לפרטים נוספים לחץ כאן.

שבוע תערוכות עבודות גמר – מגמת אדריכלות ועיצוב פנים ומגמת עיצוב מדיה

שבוע תערוכות עבודות גמר של מגמת אדריכלות ועיצוב פנים ושל מגמת עיצוב מדיה במכללה הטכנולוגית באר שבע.

לפרטים נוספים לחץ כאן.

יריד תעסוקה 2016

מאות משרות במגוון תחומים הוצעו לבוגרי המכללה הטכנולוגית באר שבע במסגרת יריד התעסוקה השלישי למקצועות הטכנולוגיים.

לפרטים לחץ כאן.

 

 

 

טקס מצטיינים של פרויקט אינטל

במהלך חודש מרץ נערכו טקסי סטודנטים מצטיינים במגמת הנדסת מכונות – מכטרוניקה, בה מתקיימת תכנית ייעודית עבור עובדי אינטל בתחום המיקרו אלקטרוניקה.

לפרטים לחץ כאן.

גל חיים הלל התמנה לראש היחידה של מגמת משנה תכנון מבנים במכללה

גל חיים הלל, דור שלישי בעיר באר שבע בתחום הבנייה, מהנדס אזרחי במקצועו ומרצה בכיר במכללה הטכנולוגית באר שבע, התמנה לתפקיד ניהולי במגמה להנדסה אזרחית.

לפרטים לחץ כאן.

המכללה הטכנולוגית באר שבע מעניקה 216 תעודות הצטיינות!!!

בטקס הוקרה מכובד ומרגש, אשר התקיים ביום ב', 22.2.16, קיבלו 216 סטודנטים מצטיינים משנה ב' תעודות הצטיינות בגין הישגיהם בשנת הלימודים תשע"ה.  

לפרטים לחץ כאן.

 

ביקור מיכאל ביטון – יו"ר מועצת הנגב ויו"ר מועצת ירוחם

ב-22/02/2016 התארח במכללה הטכנולוגית באר שבע מר מיכאל ביטון, יו"ר מועצת הנגב ויו"ר מועצת ירוחם, במסגרת ישיבת ועדת ההוראה העליונה במכללה.

לחץ כאן לפרטים.

ביקור ח"כ מיקי זוהר במכללה הטכנולוגית ב"ש

לחץ כאן לפרטים נוספים.

ביקור ח"כ עודד פורר

לפרטים נוספים לחץ כאן.

פתיחת תכנית מסע 2015

לפרטים נוספים לחץ כאן.

משלחת לגרמניה 2015

לפרטים נוספים לחץ כאן.

שדולת הסטודנטים בכנסת

לפרטים נוספים לחץ כאן.

ביקור ראש עיריית דימונה מר בני ביטון במכללה הטכנולוגית

לחץ כאן לפרטים.

 

יריד התעסוקה הייחודי בדרום למקצועות הטכנולוגיים

לחץ כאן לפרטים.