בוגרי המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע הציגו פרויקטי גמר פורצי דרך, חלקם נטועים בלב מכתש רמון – ומשלבים אדריכלות, נוף וחזון מקומי מעורר השראה
במהלך ארבעה ימים רצופים של הגנות על פרויקטי הגמר המגמתיים, הציגו באחרונה, סטודנטים מהמגמה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע עבודות ברמה גבוהה במיוחד – עדות לרמה האקדמית, היצירתית והאיכותית של הסטודנטים ולמיקומה של המגמה בחזית ההכשרה בתחומי האדריכלות ועיצוב הפנים בישראל.
לדברי ראש המגמה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה הטכנולוגית, ד"ר מרטין סמיט, הפעם נרשמה הצלחה יוצאת דופן בפרויקטים השונים: "היו לנו ימי הגנות מוצלחים במיוחד, אפילו יותר מבשנים קודמות. פרויקטי גמר ברמה גבוהה מאוד, בנושאים מורכבים, והחשוב מכל – עשייה שמעוגנת במקום, באדם ובקהילה".
לראשונה, שולבו השנה, במספר פרויקטים גם נספחי נוף – שיתוף פעולה פורץ דרך עם המגמה לאדריכלות נוף במכללה, במסגרת שיתופי הפעולה המתקיימים בין המגמות בבית הספר לעיצוב. ד"ר סמיט מבטיח כי החל מהשנה הבאה, שילוב נספח הנוף יהפוך לחלק אינטגרלי מפרויקטי הגמר של כלל הסטודנטים במגמה שהוא עומד בראשה.
בין הפרויקטים שזכו להכרה מיוחדת, "מוזיאון מסע בזמן הגיאולוגי" של שיר בראנץ – פרויקט גמר מצטיין בציון 100, שמוקם במכתש רמון והוקדש לקשר שבין אדריכלות, נוף וגיאולוגיה. בראנץ שילבה בפרויקט שלה תכנון צמחייה מקומית מדברית, בעבודה צמודה עם הרכזת המקצועית במגמה לאדריכלות נוף במכללה הטכנולוגית סיגל הדר. פרויקט הגמר שלה בולט בגישתו הרגישה לסביבה ובתכנון המבוסס על ערכים של קיימות ומודעות אקולוגית.
פרויקט מצטיין נוסף, "מרכז נוער במצפה רמון" של ויקטוריה דרעי – קיבל את הציון המרשים 96. דרעי, אם לשניים שהתחילה את לימודיה במכללה בגיל 42 ללא כל רקע קודם בתחום, נהגה להגיע ללימודים בבאר שבע בתחבורה ציבורית ממצפה רמון, מבלי להחסיר אף שיעור. סיפור ההצלחה שלה משקף את הרוח הייחודית של המכללה הטכנולוגית, המקדמת מצוינות לצד נגישות וליווי אישי.
"ויקטוריה היא ההוכחה לכך שגם בגיל מבוגר ובלא ניסיון מוקדם, אפשר לפרוץ דרך מקצועית אמיתית – כשיש מסירות, תשוקה וסביבה לימודית תומכת", מציין ד"ר סמיט. "אנחנו גאים בכל סטודנט וסטודנטית שהציגו השנה – כל אחד מהם מביא איתו סיפור, ראייה מקורית ותרומה אמיתית לשיח האדריכלי".
גם בוחני מה"ט ציינו לטובה את העובדה שלפחות שליש מפרויקטי הגמר עסקו השנה בהיבטים טיפוליים בריאותיים, לעתים מתוך חוויות אישיות של הסטודנטים. "המסר ברור – פרויקט איכותי נולד מתוך צורך אמיתי, אישי או חברתי. זה מה שעושה אותו רלוונטי, מרגש ובעל ערך מוסף", מסכם ד"ר סמיט. "הפריפריה היא קרקע פורייה ליצירה. אני עצמי התחלתי את הקריירה המקצועית שלי בערד, ושם צברתי ניסיון מקצועי יקר ערך. מצפה רמון על המפה – והמועצה המקומית צריכה להיות מודעת לכך".
לכתבה המלאה באתר חדשות באר שבע והנגב>>