מ.ס.ע שנה"ל תשע"ח

בטקסי סיום של פרויקטי מ.ס.ע שהתקיימו במהלך שנת 2018 במכללה הטכנולוגית באר שבע סיימו 3 מחזורים נוספים  של כ-  200 משתתפים , גאוות המכללה בכך ש 95% מהם מבצעים עלייה מיד בסיום התוכנית ובכך הופכים לאזרחי ישראל ולרוב גם לתושבי העיר באר שבע . במסגרת הטקסים השנה חלקו כבוד ראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ ,  מנכ"ל משרד העלייה וקליטה מר אלכס קושניר, מנכ"לית מסע גב' לירן אבישר ושותפים רבים נוספים, במהלך האירועים הוקרנו סרטונים קצרים פרי עבודתם של משתתפי התוכנית בליווי צוות המרצים המקצועי .

פרויקט מסע כיום הוא נדבך מרכזי בעידוד העלייה ומטרתו לאחד את כל יהודי העולם תחת מטרה אחרת: אהבת ישראל.  הפרויקט הוא פרי יוזמה משותפת של הסוכנות היהודית וממשלת ישראל לצעירי העם היהודי מהתפוצות. במסגרת הפרויקט עובר המשתתף חוויה מאתגרת, מעצבת וייחודית להכרת הישראליות. התכניות בפרויקט משלבות לימודי מקצוע ובנוסף לימודי עברית, ידיעת הארץ, מפגשים והתנדבות בקהילה.  להצלחת התכנית שותפים נוספים ובהם משרד הקליטה, משרד הפנים ומנהלת הקליטה העירונית.

במסגרת המכללה הטכנולוגית באר שבע נערכות מגוון תכניות בתחום הגרפיקה, צילום, עריכת וידיאו ואף קורס מיוחד בשיתוף המרכז האוניברסיטאי סורוקה ואוניברסיטת בן גוריון שמכין רופאים בסטטוס תייר מחבר העמים לקראת מבחני הסמכה לקבל רישיון רפואה בישראל. נכון להיום, במסגרת פרויקט השתתפו מעל 1,700 משתתפים ב- 11 שנות הפעילות של התוכנית במכללה.

חלק קטן מהצעירים שאינם בוחרים בעלייה ומחליטים לחזור לארץ מוצאם הופכים לשגרירי ההסברה הטובים ביותר של מדינת ישראל בקהילות בהן יתגוררו.