מתמטיקה
חשבון דיפרנציאלי, חשבון אינטגרלי, משוואות דיפרנציאליות, מספרים מרוכבים, התמרות לפלאס, טורי פורייה, דטרמיננטים, ווקטורים ומטריצות.
פיסיקה
מכניקה, תורת החום, תורת הגלים והקול, עקרונות תורת הנוזלים והגזים, פיזיקה מודרנית.
כימיה
כימיה כללית, כימיה אנליטית, כימיה אורגנית
אנגלית
קריאת טקסט מדעי או טכנולוגי, הכרת מוסגים מקצועים בתחומי אלקטרוניקה, מדעי החיים והטבע ומתחום הרפואה. כתיבת טקסט מדעי וטכני מתכום הרלוונטיים למגמת מכשור רפואי.
טכנולוגיות מידע ומחשוב
הקורס עוסק בעולם מערכות המידע בבריאות ובמושגים המרכזיים הקשורים בו. הוא מספק ידע תיאורטי ראשוני, וכלים להבנת תפקידן של מערכות מידע אופייניות בפעילות עולם הבריאות.
מבוא לתורת החשמל ואלקטרוניקה
סקירת תחומי ייצור והפצה של אנרגיה חשמלית, מערכות תקשורת, מערכות מחשבים, מערכות בקרה, מערכות לעיבוד אותות מכשור רפואי. הכרת והבנת מעגלים אנאלוגיים ודיגיטליים, יישום מערכות כאלה בעולם התעשייתי עם דגש על תעשיית המיכשור הרפואי. מבנה עקרוני של מערכת הינע חשמלי: מכונה חשמלית הפועלת כמנוע ו/או כבלם, מנגנון מכני (מכניזם), מערכת בקרת תנועה.
אלקטרואופטיקה
אופטיקה פיזיקלית, אופטיקה גיאומטרית, מכשירים אופטיים, מקורות אור, אופטיקה לא ליניארית, מערכות אלקטרוופטיות.
אנטומיה
אמטומיה של גוף האדם, מערכת השלד ( העצמות וסחוס), מבוא לשרירים, גדים ומפרקים, מערכת עצבים, מערכת כלי דם והלימפה, עור, בית החזה, בטן, אגן האברי הרבייה, גב, גפיים עליונות ותחתונות, ראש וצבר, מערכת ההפרשה הפנימית.
פנימיות
המטולוגיה, אנדוקרינולוגיה והפרעות מטבוליות, גסטואנטרולוגיה, אונקולוגיה, נפרולוגיה, יתר לחץ דם, ראומטולוגיה ומחלות אוטואימוניות, מחלות זיהומיות.
גניקולוגיה
אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכת הרבייה הנקבית, מיילדות, סיבוכים מילדותיים, פוריות, אולטרה סאונד במיילדות, אונקילייה גיניקולוגית, מחלות בתחום הגיניקולוגיה, אולטרא-סאונד בגינקולוגיה.
החייאה ומצבים דחופים
החייאה בסיסית, דום לב, מצב הלם, תגובות אלרגיות, מצבים דחופים באנדוקרונולוגיה.
מכשור רפואי
דגשים למיכשור רפואי: ביופוטנציאל, מגבר, רעשים ומסננים, ספק כוח, אלקטרודות, אפנון, מתמרים. בטיחות, מכשיר ECG, פולס אוקסימטר, דפברילטבר מוניטור, מוניטור רב פרמטרי. אולטראסאונד, קוצב לב,מכשור הנשמה, אנדוסקופיה, מכשיר לבדיקת שמיעה, ריאליזה, מכונהת לב-ראה.
ביוכימיה
תמיסות קריסטלואידיות וקולואידיות, אנזימיםת נשאים, מטבוליזם, ויטמינים ומינרלים, הורמונים, ביוכימיה של רקמות, תזונה.
ביולוגיה של התא
מרכיבי התא, מבנה התא, גרעין התא, תיפקודי התא, חלוקת התאים, תיקשורת בין התאים, התמיינות התאים.
הנשמה: היבטים קליניים וטכנולוגיים
בקורס ילמדו סוגי הנשמה: פולשנית ובלתי פולשנית וכן המדדים המנוטרים בזמן הנשמה. הסטודנט ילמד לזהות את החולה הזקוק להנשמה, סיבוכי הנשמה וגמילה מהנשמה. בקורס ינתן דגש על הכרת סוגי מכשירי הנשמה הנפוצים בשימוש.
רפואת ריאות
עקרונות הניטור, הנשמה מלאכותית, אי ספיקה נשימתית, כשל לב אברי הרעלות והכשות, מחלות במערכת הנשימה, תפקודי ריאות.
רפואה גרעינית
בקורס נערוך הכרות עם הטכניקות, החומרים והמכשור בו משתמשים על מנת לאבחן ולטפל במגוון מחלות. בנוסף, נלמד את תחום הברכיתרפיה (הקרנות), סוגי הקרינה והמכשור.
רפואת סרטן
בקורס ילמד הבסיס הביולוגי מחלת הסרטן, גורמים, אפידמיולוגיה, דרכי אבחון וטיפול של סוגי סרטן שכיחים.
דימות רפואי
הקניית ידע בעקרונות הדימות ואמצעי הדימות השונים. אינדיקציה וקונטרה- אינדיקציה וכן בדיקת הבחירה בכל תחום דימות. הכרת צילומי הדמיה שונים על פי אנטומיה וסוג ההדמיה. הבנת הסיכון הכרוך בשימוש בקרינה מייננת למטופלים ולצוות המטפל
פיזיולוגיה
פיזיולוגה של מערכת הלב וכלי הדם, פיזיולוגיה של מערכת העצבים, פיזיולוגיה של מערכת השרירים והעצמות, פיזיולוגיה של מערכת הנשימה, מערכת הדם, פיזיולוגיה של מערכת ההפרשה הפנימית, פיזיולוגיה של מערכת העיכול, פיזיולוגיה של מערכת השתן, פיזיולוגיה של מערכת הרבייה, מערכת החיסונית.
פרמקולוגיה
פרמקוקינטיקה, פרמודינמיקה, תרופות במערכת הקרדיווסקולרית, תרופות במערכת העצבים, תרופות במערכת השתן ובמערכת הרבייה, תרופות במערכת העיכול, תרופות הפועלות במערכת הנשימה, תרופות המשפיעות על מערכת החיסונית, תרופות המשפיעות על מערכת האנדוקרינית, תרופות המשפיעות על קרישת דם, טיפול בכאב, תרופות בהרדמה.
קרדיולוגיה
אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכת הלב וכלי הדם הגדולים, אלקטרוקרדיוגרפיה, שיטות אבחון ובדיקות מתקדמות בקרדיולוגיה, מחלת לב איסכמית, הפרעות חשמליות בפעולת הלב, פגמי מולדים במערכת הלב וכלי הדם הגדולים, מחלות מיסתמי הלב, מחלות שריר הלב, קוצבי לב, אי ספיקת לב.
נוירולוגיה
נוירואנטומיה ונוירופיזיולוגיה, הירכה נוירולוגית ונוירופסיכולוגית, בדיקות עזר ודימות בנוירולוגיה, תסמונות ומחלות נוירולוגיות, הפרעות שינה.
אפידמיולוגיה
מוסגי יסוד: מנגנון המחלה, הגירם למחלה, דרכי העברה מחלות זיהומיות, קולוניזציה ומאגר. המעוין האפידמיולוגי, רפואה מונעת, מדדים של מצבי בריות מחקרים וסקרים אפידמיולוגי.
רפואת עיניים
אנטומיה ופיזיולוגיה של מערכת הראיה, עקרונות האופטיקה והרפרקציה של העין, מכשור ברפואת עיניים, מחלות נפוצות ברפואת עיניים.
ניתוחי לב
אנטומיה של מערכת הלב וכלי הדם הגדולים, מכונת לב-ריאה, פתיחת בית החזה והפסקת פעולת הלב, השתלת לב, תיקוני מומי לב מולדים, מחלות מיסתמים, ניתוחי מעקפים, ניתוחי אורטה.
רפואה גרעינית
מושגי חסוד ברפואה גרעינית, תהליך הפקת החומר הרדיואקטיבי, תכונות החומר רדיואקטיבי בשימוש רפואי, מצלמת גמא.
צינתורים
צנתור העורקים הקורונרים, צינתורים לבביים ואבחנתיים וטיפוליים, צנתורים של אברים או מערכות גופניות שונות.
אלקטרופיזיולוגיה
עיקרונות בדיקות אלקטרו-פיזיולוגיות, בדיקות אלקטרו-פיזיולוגיות של הלב, מערכת הראיה, מערכת השמיעה, מערכת השרירים, אלקטרואנצפלוגרפיה, בדיקות אלקטרו-פיזיולוגיות של מערכת העצבים.