לראשונה באזור הדרום – קורס גיימינג ייחודי

לראשונה באזור הדרום – קורס גיימינג ייחודי

קורס חדש וייחודי באזור הדרום – פיתוח משחקים ואפליקציות. תרגיל הגמר של הקורס – משחק תלת מימד מרובה משתתפים ומקוון שיוכל להתחרות במשחק הפופולרי פורטנייט

החלה ההרשמה לקורס חדש וייחודי באזור הדרום – קורס פיתוח משחקי וידאו. הקורס מתקיים במכללה הטכנולוגית בבאר שבע במסגרת המרכז להכשרה והשתלמויות במכללה. הקורס מיועד גם לחסרי ניסיון ורקע מקצועי שרוצים לרכוש כלים בתחום פיתוח משחקי וידאו ואפליקציות. מרכז הקורס, אלי שטרית מסביר כי בוגרי הקורס יוכלו לעסוק בפיתוח משחקי וידאו אך גם בפיתוח אתרים, אפליקציות ותוכנות – באמצעות הכלים והידע שהם יצברו בלימודים.

תחום משחקי הווידאו בעולם נמצא במגמת צמיחה בשנים האחרונות והוא רושם הכנסות של עשרות מיליארדי דולרים בכל העולם. הפריחה בתחום מורגשת היטב גם בישראל כאשר השוק המקומי ממשיך לצמוח. על אף מה שנהוג לחשוב – מרבית הגיימרים הם בוגרים מעל גיל 18 ולמעשה הגיל הממוצע של הגיימרים עומד על כ – 35 כאשר כשליש מקהילת הגיימרים הן נשים.

המכללה הטכנולוגית בבאר שבע היא המוסד הראשון שפותח קורס ייחודי זה בדרום . המשנה למנכ"ל המכללה, יעקב דור הסביר כי זה נובע מהמחויבות של המכללה להיות מעודכנות ולהוביל – גם בתחומים שנחשבים חדשים יחסית בישראל כמו פיתוח משחקי וידאו. הקורס נמשך עשרה חודשים והוא יתקיים פעמיים בשבוע בשעות הערב כך שהוא פונה גם לצעירים שמבקשים לרכוש מקצוע חדש אך גם לאנשים עובדים שרוצים לעשות שינוי וללמוד את אחד התחומים הצומחים בעולם.

במהלך הלימודים התלמידים מפתחים מספר משחקי דו מימד כאשר במסגרת תרגיל הגמר הם נדרשים לפיתוח משחק תלת מימד מקוון מרובה משתתפים – כדוגמת המשחק המוכר "פורנייט". אלי שטרית מסביר כי פיתוח המשחקים במהלך הלימודים מבטיח לסטודנט שיסיים את הלימודים תיק עבודות מכובד שיהווה נקודת פתיחה משמעותית בתחום התעסוקה.

יעקב דור הוסיף כי: "קורס פיתוח משחקים מצטרף למקצועות החדשים שאנו מוסיפים מדי שנה ולשיתופי הפעולה שאנו מייצרים כל העת עם גורמי תעסוקה ומומחי ידע ותוכן – הכול בכדי להבטיח שהתלמידים שלנו ילמדו את המקצועות של מחר ולא של יום האתמול. אני שמח שגם בזה המכללה מהווה כוח חלוץ וגורם מוביל משמעותי".

אודות המכללה הטכנולוגית

המכללה שמה לה למטרה להיות מנוף לפיתוח  ההון האנושי בתחום התעשייה בנגב. מיום הקמתה בשנת 1954 המכללה הכשירה למעלה מ – 60,000 בוגרים. מעל 80% מהבוגרים  עובדים בתעשייה הישראלית במגוון משרות ובהם תפקידי מפתח בתעשייה הביטחונית, בתשתיות, מסחר ובתחומים נוספים. למכללה מגוון מסלולים – הכשרת הנדסאים, קורסי הכשרה מקצועית והשתלמויות לקהל הרחב, מכינות והכשרת כוח אדם מקצועי בשיתוף התעשייה בנגב. 98% מהסטודנטים במכללה הם תושבי מטרופולין באר שבע,  40% מהלומדות הן נשים, כ- 15% מהחברה הבדואית.