בדרך לתעסוקה בהייטק

קורס מיישמי תוכנה ייחודי, בשיתוף חברת "בינת תקשורת מחשבים", נפתח באירוע חגיגי שהתקיים ב-1 בספטמבר במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע

 

בתאריך סמלי משהו, ה-1 בספטמבר, נפתח במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע קורס מיישמי תוכנה במסגרת iMtech, תוכנית שהוקמה במסגרת החלטת ממשלה 625 להעתקת מחנות צה"ל לנגב בשיתוף פעולה של משרד העבודה, רשות החדשנות ומינהלת קריית המודיעין החדשה ומטרתה לספק הכשרה והשמה במקצועות טכנולוגיים הנדרשים לתעשייה המקומית בנגב. במסלול ההכשרה החדש למיישמי תוכנה שנפתח במסגרת iMtech, יצרה התוכנית חיבור ייחודי עם חברת "בינת תקשורת מחשבים" ועיריית ערד. חיבור זה יספק ליווי אקדמי ומקצועי מקיף מן הקצה אל הקצה עבור משתתפי ומשתתפות התוכנית.

הקורס המסובסד (2,500 שקלים בלבד) יימשך כשנה, ובמהלכו יקבלו הסטודנטים והסטודנטיות שהתקבלו להכשרה הייחודית יסודות אקדמיים ומעטפת אקדמית במכללה הטכנולוגית באר שבע במסגרת Bootcamp, ובסמסטר האחרון הכשרה מעשית והתמחות במשרדי חברת "בינת תקשורת" הממוקמים במרכז הצעירים בעיר ערד, בליווי מנטורים מתחומי ה- DevOps/ServiceNow. בסיום ההכשרה, יקבלו הבוגרים הזדמנות השמה במשרדים בערד של "בינת תקשורת מחשבים", באחת משתי התמחויות: DevOps או ServiceNow.

בטקס הפתיחה של הקורס שנערך באודיטוריום המכללה, סקר מנכ"ל המכללה הטכנולוגית יעקב דור את פעילות המכללה המציינת 70 שנות מצוינות טכנולוגית עם 16 מגמות לימוד ו-24 התמחויות שונות. מנכ"ל המכללה הדגיש שהלימודים בקורס יתנהלו בצורה אינטנסיבית 3 ימים בשבוע ללא הפסקות. קבלת הדיפלומה מותנית במעבר כל הקורסים במכללה הטכנולוגית ובחינה ממלכתית של המדינה והגנה מוצלחת על פרויקט הגמר שיוגש כדוח התנסות.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, יעקב דור: "זהו יום חג מבחינתנו. המון שותפים תרמו להוצאת המיזם הזה לדרך. אנחנו כמכללה מחבקים כל חברת הייטק שמגיעה דרומה, כי אנו מאמינים שבסופו של דבר, מהדרום ייצא השינוי. הקורס יפעל במודל ה-Bootcamp במכללה. כל בוגר קורס שירצה בכך, יוכל להשלים תואר הנדסאי באמצעות מעבר קורס קצר של 600 שעות. השקיעו מאמץ מהרגע הראשון. חובת ההוכחה היא עליכם. זו באמת מתנה בה זכיתם. ההצלחה שלכם היא גם ההצלחה שלנו. אנחנו לא נוותר על אף אחד, ולא נוותר לאף אחד. גם אתם אל תוותרו לעצמכם. אתם הופכים מהיום לסטודנטים לכל דבר באקדמיה הישראלית".

נציגת הבעלים של קבוצת "רד-בינת", רחל קשת: "אנחנו חוגגים היום, בשמחה רבה את פתיחת הקורס. קבוצת 'רד-בינת' היא אחת הקבוצות הגדולות והוותיקות בארץ ומובילה בתחומה בארץ ובעולם. אחת המטרות המרכזיות שלה היא לשלב פעילות חברתית בתוך הפעילות ההייטקית. עם המסר הזה אנחנו יותר מ-25 שנה, פועלים באמצעות פרויקטים בפריפריה הגיאוגרפית, צפון ודרום. לפני 5 שנים, הגענו לערד עם פרויקט מאוד מהפכני שאיפשר לעבור הכשרה מקצועית שלנו וללמוד לתואר אקדמי באמצעות האוניברסיטה הפתוחה. חלק ניכר מבוגרי הפרויקט הזה משולבים היום ב'בינת' ובהצלחה מאוד גדולה. אנחנו רוצים שכולכם תצליחו".

סמנכ"ל "בינת תקשורת", אבי בראל: "מאוד מרגש. חיכינו לאירוע הזה המון זמן, כשנה וחצי. מבחינתי זו סגירת מעגל, שאנשים שעברו הכשרה דומה להכשרה זו במובן המקצועי (באמצעות הפרויקט עם האוניברסיטה הפתוחה) יהיו המנטורים שלכם בקורס הזה, אחרי שצמחו והתקדמו ונהיו ראשי צוותים ב'בינת'. הם הכי מבינים אתכם, יבינו מה אתם עוברים, ויתנו לכם BOOST לאן אפשר להגיע אחרי לא הרבה שנים. שאפו לכם: קיבלנו כ-500 קורות חיים, ואתם פה כרגע 23 חבר'ה שפותחים את המסלול. יצרנו תוכנית חיבור ושילוב עבורכם, במסגרתה תפגשו בכל שבוע מישהו מהתוכנית".

מנהלת תוכנית iMtech מטעם עמותת "בוגרי 8200", רותם בינשטוק: "אני מאוד מתרגשת ושמחה לעמוד כאן. כולנו חברנו יחד בשביל לעשות משהו משמעותי, טוב ואיכותי פה בדרום, מתוך אמונה אמיתית בכוח האדם שנמצא כאן, בצעירים ובצעירות, ובמטרה להשיג תעסוקה איכותית ושינוי. בגלל זה אנחנו כאן. השותפות עם 'בינת' ועיריית ערד מבורכת. אל תהססו להיעזר בנו".

 

לכתבה המלאה באתר חדשות באר שבע והנגב>>

לכתבה המלאה באתר באר שבע נט>>