המכללה הטכנולוגית באר שבע מציגה – 427 הנדסאים חדשים בנגב, כשליש מהם – נשים
במהלך טקס חלוקת הדיפלומות של בוגרי מחזור נ"ח הוענק אות יקיר המכללה לראש העיר באר שבע, לנשיא המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ולנשיא לשעבר של לשכת המסחר, יוסי דלויה
המכללה הטכנולוגית באר שבע קיימה את טקס חלוקת הדיפלומות השנתי. בטקס השנה חולקו גם אותות יקירי המכללה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ, יו"ר האסיפה הכללית, מר משה אלמוזנינו , יו"ר הועד המנהל של המכללה וראש מועצת עומר, מר פיני בדש, מנכ"ל קמ"ג, מר גיל דגן, הממונה על זרוע העבודה במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, מר מרדכי אלישע, מנהלת מה"ט, גב' תאיר איפרגן ויו"ר ארגון הקבלנים באר שבע והנגב, מר אלי אביסרור.
בטקס הוענקו הדיפלומות ל – 427 בוגרי ובוגרות מחזור נ"ח, הנדסאים במגוון מגמות הלימוד במכללה. מתוך כלל הבוגרים – 8 בוגרים סיימו בהצטיינות יתרה ו – 51 בוגרים סיימו את לימודיהם בהצטיינות. הטקס התקיים בהנחיית דן כנר ובשילוב קטעים אומנותיים של הזמר ותושב באר שבע, ראם כהן. במהלך הטקס העניק מר אלי אביסרור, יושב ראש ארגון הקבלנים בנגב מלגות ל – 11 סטודנטיות וסטודנטים. מר אביסרור בירך את הסטודנטים ואמר: "אנו פועלים כדי לעודד את הסטודנטים הלומדים לקראת תואר הנדסאי בכל אחד מהמקצועות הקשורים לענף הבניה. המחסור בעובדים בענף הוא משמעותי" אביסרור הביע הערכה לתרומת המכללה לקידום מקצועות הבנייה בישראל.
427 הבוגרים של מחזור נ"ח מצטרפים לכ – 63,000 בוגרי המכללה בכל 65 שנות קיומה. כשליש מהבוגרים במחזור הן נשים. על אף היותן של הנשים כשליש מסך כל הלומדים במחזור, הן מהוות כ – 50% מסך כל הסטודנטים שזכו להצטיינות או הצטיינות יתרה. מדי שנה לומדים במכללה כ – 2,000 סטודנטים מתוכם כ – 1,700 במסלולי הנדסאים.
בטקס השנה חולקו אותות יקיר המכללה לראש העיר באר שבע, מר רוביק דנילוביץ, לנשיא SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פרופ' יהודה חדד ולנשיא לשעבר של לשכת המסחר וחבר מועצת העיר באר שבע, מר יוסי דלויה. עד כה המכללה העניקה במהלך שנות פעילותה 16 אותות "יקיר המכללה".
מנכ"ל המכללה מר דב פ. תמיר: אינני מסוגל לדמיין את החיים במדינת ישראל ללא ההנדסאים, גם ממשלת ישראל הבינה זאת והחליטה לשנות את הקיפוח התיקצובי של הכשרת ההנדסאים באמצעות רפורמה.
פתיחת מגמות חדשות על הפרק, מכשור רפואי, אדריכלות נוף, מכשור ובקרה, כולם לתואר הנדסאי – מקצוע בעל ביקוש רב בקרב התעשייה. מכשור חדש נרכש, בסיוע World Ort קדימה מדע, אשר הינו שותף אסטרטגי של המכללה. במעמד זה ברצוני להביע את תודתי למנהליו. בעזרתם ובעזרת כל השותפים שלנו נמשיך להכשיר את ההנדסאים של העתיד- הפתרון הטכנולוגי לעתידה של מדינת ישראל".