המכללה הטכנולוגית באר שבע פותחת שנה במגמת התרחבות

על רקע האתגרים הביטחוניים הלא פשוטים ובתום שביתה בת כשבועיים וחצי, נפתחה שנת הלימודים האקדמית התשפ"ה במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע. כחלק ממגמת ההתפתחות, נחנכה במכללה מגמת הלימוד ה-16 במספר, המגמה להנדסאי רכב ייעודי וחשמלי, בשיתוף איגוד המוסכים

לאחר שנת לימודים מאתגרת במיוחד, לנוכח מלחמת "חרבות ברזל" והשלכותיה, ובתום שביתה בת כשבועיים וחצי, נפתחה היום (ד'), שנת הלימודים האקדמית התשפ"ה במכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע.

השביתה, עליה הכריז פורום המכללות הטכנולוגיות, בו חברה המכללה הטכנולוגית באר שבע, לנוכח כוונת האוצר לבצע קיצוץ דרסטי ובלתי מתקבל על הדעת בתקצוב הממשלתי של המכללות הטכנולוגיות, הסתיימה בעקבות דיון שהתקיים אתמול (ג'), בוועדת הכספים של הכנסת. בסיכום הישיבה, חייב ח"כ יצחק פינדרוס שניהל את הדיון, את משרד האוצר להביא לוועדה בתוך שבוע, הסדר מול פורום המכללות. כן נקבע שהמו"מ יתנהל מול הנהלת האוצר, מנכ"ל המשרד ובכירי אגף התקציבים. את המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע ייצגו בישיבה מנכ"ל המכללה יעקב דור, הממונה האקדמי וראש המכינות ד"ר זהר ניר וראש המגמות לאלקטרוניקה ובקרה ואוטומציה דוד אלעזר.

במכללה הטכנולוגית באר שבע לומדים השנה 677 סטודנטים חדשים ב-24 התמחויות לימוד שונות וב-16 מגמות לימוד במסלולי הנדסאים, כאשר בסך הכל עומד מספר הסטודנטים במכללה על 1,415 במסלולי הנדסאים ועוד כ-143 סטודנטים במסגרת קורסי הכשרה מקצועית והשתלמויות לקהל הרחב.

לצד מגמות הלימוד הוותיקות והמוכרות, כמו הנדסאי תוכנה, הנדסאי חשמל, הנדסאי בניין (הנדסה אזרחית) והנדסאי הנדסה רפואית, נכנס בית הספר לעיצוב של המכללה TCB – SCHOOL OF DESIGN לשנת פעילותו השנייה. כידוע, כולל TCB – SCHOOL OF DESIGN ארבע מגמות לימוד המקיימות ביניהן שיתוף פעולה פורה: אדריכלות ועיצוב פנים, תקשורת חזותית (עיצוב מדיה), אדריכלות נוף ועיצוב תעשייתי. המגמה לעיצוב תעשייתי החלה לפעול בשנת הלימודים התשפ"ד, ולקראת סוף השנה, נחנכה המעבדה החדשה השקופה והמושקעת במיוחד לעיצוב תעשייתי.

מגמת לימוד חדשה ומסקרנת, המגמה להנדסאי רכב ייעודי וחשמלי המתקדמת בישראל, הושקה השנה במכללה, בשיתוף פעולה עם איגוד המוסכים בישראל והמכללה הטכנולוגית לרכב של האיגוד הממוקמת באזור התעשייה "עמק שרה" בבאר שבע. בוגרי המגמה יקבלו הסמכה על רכבים חשמליים ובמקביל גם על רכבים כלליים, דבר שיאפשר להם לתת שירות למגוון רחב של כלי רכב ולהיות מועסקים כיועצי שירות בתחום הרכב, שמאי רכב ואף כמנהלי מוסך. בסיום הלימודים, יזכו הבוגרים לקבל דיפלומת הנדסאי ממשלתית וכן תעודת הסמכה ברכב חשמלי (HVE) רמה 4.

בנוסף, התחיל במכללה הסמסטר השני של קורס מיישמי התוכנה הייחודי במסגרת תוכנית iMtech, בשיתוף חברת "בינת תקשורת מחשבים", עמותת "בוגרי 8200", אמ"ן, עיריית ערד, משרד העבודה, רשות החדשנות, מינהל המעבר דרומה במשרד הביטחון ו"היוזמה לקידום תעסוקת צעירים", שנפתח לפני כחודשיים. במהלך הקיץ הבא, יסיימו בוגרי הקורס הכשרה ייחודית של כשנה, ויוכלו לקבל הזדמנות השמה במשרדים בערד של "בינת תקשורת מחשבים", באחת משתי התמחויות: DevOps או ServiceNow.

המכללה הטכנולוגית נערכת לקראת המשך מתן מענים למשרתי המילואים וליתר האוכלוסיות שנפגעו במלחמת "חרבות ברזל", באמצעות מערך תגבורים והתאמות בדרכי הלמידה וההיבחנות. צוותי המגמות וצוות דיקנאט הסטודנטים ילוו את הסטודנטים הנ"ל באופן אישי ויתאימו עבורם מעטפת מענים בהתאם למסלול הלימודים והדרישות במסגרתו. בשנת הלימודים התשפ"ד, שירתו במילואים 15.35% מהסטודנטים, ובשנת התשפ"ה 17.03% מהסטודנטים.

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע עם מעל 67,000 בוגרים ממשיכה, גם בשנת הלימודים התשפ"ה, את שיתופי הפעולה החשובים בהכשרת הנדסאים ועובדים, גם במסגרת מרכז ההכשרה וההשתלמויות של המכללה, בין היתר, עם הקריה למחקר גרעיני, חברת "אלביט", חברת "חיפה נגב טכנולוגיות" וחברת ICL.

כמו כן, נכנסת "התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים" לשנת פעילותה החמישית, ומציעה לסטודנטים במגמות בקרה ואוטומציה, מכונות בהתמחות מכטרוניקה וכימיה לבצע התמחות בשכר בחברות תעשייה באזור בשנת לימודיהם האחרונה.

פרויקטים אלה, לצד פרויקטים כמו "עתידאים" ללימודים לתואר הנדסאי במסלול מהיר ו"פעמי עתידים" ו"פעמי עתידים לחרדים" המאפשרים לימודים לתואר מהנדס בשתי פעימות בשיתוף המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון, מדגישים גם השנה את המיקוד של המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בהכנת בוגריה להשתלבות מוצלחת בשוק העבודה. ויעידו על כך יותר מ-90% מבוגרי המכללה הטכנולוגית לדורותיה שמצאו תעסוקה במקצוע אותו למדו במכללה.

מנכ"ל המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע, יעקב דור: "שנת הלימודים האקדמית שעברנו הייתה שנה לא פשוטה, עם אירועים רבים ואי ודאות גדולה גם ברמת החברה הישראלית. הדבר לימד אותנו שיש צורך בעוגנים כמו המכללה הטכנולוגית באר שבע, בעלת ותק של 70 שנות מצוינות טכנולוגית. לאורך שבעת העשורים של קיום המכללה, יצרנו ואנחנו ממשיכים ליצור גיוון משמעותי לכל תושבי האזור. אנו גם מאפשרים מוביליות של צעירים ומיצוי הפוטנציאל של כל בוגר ובוגר שלנו. גם השנה, נמשיך בתנופת הפיתוח של המכללה, ונשיק את מגמת הלימוד ה-16 שלנו, המגמה להנדסאי רכב ייעודי וחשמלי, בשיתוף איגוד המוסכים בישראל. אני מאחל לכל הסטודנטים החדשים והוותיקים שנת לימודים פורייה ומהנה, שבה יתרכזו בלימודים ובחיבורים לעולמות התעסוקה העתידיים".

לכתבה המלאה בחדשות באר שבע והנגב>>