מחפשים מקצוע המשלב הנדסה וכימיה יחד, ויכול לפתוח עבורכם את הדלת לעבודה בתעשיות התרופות, קוסמטיקה, מזון וביוטכנולוגיה? לימודי הנדסה כימית – מעבדתית תעשייתית זו התשובה עבורכם!
הסגל המקצועי אשר מוביל את המגמה לכימיה אחראי בין השאר על כל תחום תכניות הלימוד הארציות בהנדסה כימית, והינו אותוריטה בקנה מידה ארצי. המרצים נמצאים בקשר מתמיד עם התעשייה הכימית באזור ומעודכנים בכל החדשות והעדכונים בתחום.
האופק המקצועי העומד בפני בוגרי מגמת הנדסה כימית נפרש על פני מספר תעשיות בולטות במשק, ביניהן: תעשיית התרופות, הקוסמטיקה ותעשיית המזון, כמו גם מוסדות כגון: כימיקלים לישראל, מפעלי האשלג בים המלח, תעשיות הברום והמגנזיום במישור צפע, תעשיית הפוספטים בנחל צין, קמ”ג, מכתשים, מפעלי רמת חובב, תעשיות חצאי המוליכים כמו אינטל, קונצרן טבע לתרופות, כימאגיס, אגיס וקיסול.
מהות המקצוע
התעשייה הכימית היא אחת התעשיות המפותחות והרווחיות ביותר בארץ ותמיד יהיה ביקוש לתחום זה. אזור הדרום בפרט, הינו אחד מהמאגרים העיקריים של חומרי הגלם לתעשייה הכימית, וכשכך מהווה מוקד לגידול תעשייה זו. בעקבות כך, ישנה דרישה מתמדת לכוח אדם מיומן להפעלת המתקנים הקיימים ולהקמת מתקנים חדשים.
המגמה להנדסה כימית מכשירה הנדסאים למגוון תפקידים בתחומי המחקר, הפיתוח וההרצה בתעשייה הכימית בתחומים שונים. תפקידיהם של הנדסאי כימיה כוללים: תכנון בצוות, פיקוח על שלבי הייצור, השתתפות בפעולות של צוות בקרת האיכות, החל מבדיקת חומרי הגלם וכלה בבדיקת התוצרת הסופית, וכן השתתפות בהרצת תהליכי ייצור חדשים ועוד.