הנדסאי תוכנה כולל התמחות בסייבר

40 שנות ניסיון בתחום
4145 בוגרים

על המגמה

מחפשים ללמוד מקצוע מעשי המשלב ראיה טכנולוגית עם עבודה עם תוכנה וחומרה?
לימודי הנדסאי תוכנה כולל התמחות בסייבר זו התשובה עבורכם.

מגמת הנדסאי התוכנה צברה מוניטין של מגמה אשר לא מתפשרת על איכות, החל במרצים המקצועיים המובילים אותה, דרך הציוד המתקדם אותו היא מעמידה לרשות הסטודנטים, הכולל תוכנות עדכניות, ציוד מחשבים משוכלל, ספריה ענפה ועוד, ועד ליווי צמוד אשר מקבלים הסטודנטים במגמה, מתוך רצון להביא אותם לתוצאות הטובות ביותר ולסייע להם להתברג בעמדות מפתח במפעלים ובמוסדות השונים.

שלוחה: המסלול מתקיים גם בבית הספר התורני הגבוה לבנות – סמינר אופקים.

מהות המקצוע

אנשי מקצוע אשר יודעים לתת מענה הן לחומרה והן לתוכנה, ואשר מבינים שעל מנת שיהיו יעילים עליהם לעקוב ולהכיר לעומק את כל החידושים בתחום ענף המחשבים – אלו אנשי הנדסאי התוכנה להם המשק זקוק.

תחום הסייבר או בהגדתו כלוחמה ברשת האינטרנט, הוא תחום טכנולוגי ומסתורי המתפתח מאוד בשנים האחרונות. אנו שומעים בכל מקום בעולם על התקפות ויראליות על מוסדות וארגונים, משרדים ממשלתיים וחברות עסקיות באמצעות רשת האינטרנט. כנגד לוחמה וירטואלית נדרשים אנשי מקצוע שיפתחו אמצעי הגנה מתוחכמים ויעסקו בנושאים התקפיים לפי הצורך.

הלימודים במכללה עונים על צורך של המשק באנשי מקצוע בתחום, ומעניקים הזדמנויות מעשיות ותעשייתיות ענפות.

התוכנית תאפשר הכשרה להנדסאים והשתלמויות ברמה אנליטית גבוהה בתחום הנדסאי תוכנה והגנת מידע במרחב הסייבר, בכלל זה זיהוי תקיפות ואנומליות, שיטות קריפטוגרפיות, אבטחת רשתות והנדסאי מערכות ממוחשבות.

הנדסאי התוכנה הוא איש המעשה בתחום המחשבים. הוא בעל מיומנות גבוהה בתחום המעשי בעבודה עם מחשבים. הוא מכיר את התוכנות הנמצאות בשימוש רחב ומסוגל להתעדכן בחידושים בתחום, מכיר את החומרה ויודע לפתור כל בעיה שעשויה להיווצר בתחום.

בוגרי המגמה מצליחים להשתלב בשוק העבודה בתחומים שונים ומגוונים כגון: השתלבות בצוות פיתוח כמתכנתים, מנהל פרויקטים בתחום המחשוב, QA – אבטחת איכות של תוכנה, בודקי תוכנה עתידיים, השתלבות בתחומי התקשורת, מנהל צוות תחזוקת רשתות ומחשבים, תכנון ובניית רשתות מחשבים, מעצבים ומפתחים של אתרי אינטרנט, אנשי מערכות מידע ובסיסי נתונים בארגונים, השתלבות בתחום ההדרכה וההטמעה של תוכנות.

תנאי קבלה

• בגרות מלאה או בגרות חלקית במקצעות:
    מתמטיקה 3 יח"ל,  אנגלית 3 יח"ל, עברית 2 יח"ל  (ספרות/לשון/הבעה) – בציונים עוברים
  • מכינת רענון במתמטיקה
  • ראיון קבלה אישי

מקצועות לימוד עיקריים

במהלך הלימודים מתמחים הסטודנטים בתחומים הבאים:

• אלגברה ליניארית, מערכות ספרתיות וסטטיסטיקה
  • שפות תכנות – שפת C#, C, אסמבלר ו-Java
  • טכנולוגיות Web
  • בסיסי נתונים – שפת Sql
  • גרפיקה ממוחשבת – OpenGL
  • מערכות הפעלה – Windows ו- Unix/Linux
  • תחזוקת מחשבים, תקשורת ורשתות
  • קורסים מעולם הסייבר – הגנת סייבר, הגנת רשתות ומערכות הפעלה, קריפטוגרפיה, תקיפות סייבר ושפת Python.

להורדת קובץ רשימת הקורסים – לחצו כאן

זכאות לתעודה

הנדסאי תוכנה או הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר

למה ללמוד הנדסאי תוכנה כולל התמחות בסייבר?

תחום התוכנה והחומרה חולש על מרבית מתחומי החיים והינו בין המבוקשים והרווחיים ביותר במשק , בתוכו הזירה החמה ביותר הינה זירת הסייבר, בה אנשי מקצוע מיומנים ומומחים נחשבים למצרך נדיר ונחשק. בתוכנית הפיתוח של באר שבע מתוכננת המגמה להפוך כחלק מהאקו סיסטם של בירת הסייבר בישראל.

סגל המגמה

סיפורי הצלחה

לכל סיפורי ההצלחה
  • אורן עובדיה

מנכ"ל חברת א.ע. סמך – עבודות בנייה ופיקוח. בעל תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בחינוך, משרת כסגן אלוף במילואים. למרות השכלה האקדמית, בחר בלימודי ההנדסאים כי רצה לעסוק בתחום הבנייה, במטרה לרכוש ידע מקצועי בתחום ולפתוח חברה משלו.

• אנה פרץ

עובדת בחברת Intel כהנדסאית מכונות.למרות שבתחילה למדה באוניברסיטה, בחרה לעשות שינוי ובחרה בלימודי הנדסאים מאחר וידעה כי בתחום זה יש עבודה ומגוון אפשרויות תעסוקה.

• איתי נוח

מנכ"ל חברת CHEMADA, חברה שפעילה בארץ, ובמפעלים בעולם (אסיה ואירופה). במקביל, מרצה באוניברסיטאות בתחום כימיה של המים ובתחום הניהול. התחיל את דרכו המקצועית בתחום הכימיה כהנדסאי בתרכובות ברום, לאחר מכן מילא תפקידי ניהול רבים בחברות בתחום הכימיה עד לתפקידו כיום.

• חביב אביגדור

מנכ"ל  חברת לומר פרויקטים הנדסיים בע"מ. במסגרת תפקידו מעסיק הנדסאים רבים בתחום. עם סיום לימודיו התחיל את דרכו כמפקח חשמל במכתשים. חביב קיבל כלים יוצאים מן הכלל במסגרת לימודיו שסייעו לו בתחילת דרכו ובסוגיות מקצועיות עימם התמודד כמפקח חשמל.

• אלעוקבי פריד

עובד בחברת טבע כעשור שנים, בתפקיד אנליטקאי במעבדה. החל את לימודיו בגיל 41. המכללה פתחה בפניו את השער ללימודים ואת תחום הכימיה והביאה אותו לעזוב עבודה כעצמאי במכירות ולהשתלב מיד עם סיום לימודיו בחברת טבע.

מעוניין להצטרף לסיפורי הצלחה? מלא את הטופס בתחתית העמוד

קורסי לימוד

מקצוע
נושאי לימוד