הנדסת מכונות – מערכות אנרגיה וגז טבעי

4 שנות ניסיון בתחום
60 בוגרים

על המגמה

מחפשים לעסוק בחקר ופיתוח של מערכות מכניות הכוללות שימוש באנרגיה ירוקה של גז טבעי?
לימודי הנדסת מכונות – מערכות אנרגיה וגז טבעי זו התשובה עבורכם!

המגמה שמה דגש על יצירת בסיס טכנולוגי רחב ויציב עליו יכולים הבוגרים להרחיב את הידע שלהם גם למערכות מכניות הכוללות מערכות אנרגיה, מערכות כוח וחום ומערכות גז טבעי. תכנית הלימודים מתמקדת במיוחד בכל תחומי העשייה הטכנולוגית, לרבות שימוש באנרגיה והסבתה לאנרגיה נקייה יותר או אנרגיה ירוקה, תכנון שימוש יעיל במערכות אנרגיה וחיסכון באנרגיה.

מהות המקצוע

הנדסת מכונות כוללת: תהליכי תכנון, פיתוח, ייצור ותחזוקת מערכות עתירות ידע המהוות את התשתית הטכנולוגית של התעשייה בכל תחומיה. מערכות אלה כוללות: מערכות אוטומטיות ממוחשבות המשלבות מערכות בקרה, יצור ממוחשב, רובוטיקה ובקרת איכות.

התמחויות – מגמות משנה

מערכות אנרגיה – התכנית מחייבת בסיס של הנדסאי מכונות אותו מרחיבים לנושאי שימוש במערכות אנרגיה להפקת חשמל באמצעות טכניקות להמרת האנרגיה והפקתה ממקורות אנרגיה פחות מזהמים ויקרים, כגון: אנרגיה סולארית, תאים פוטו וולטאיים, אנרגיית רוח וגז טבעי ושימוש במערכות אנרגיה 'ירוקות'.

כחלק מלימודי הגז הטבעי במגמה, מתנסים הסטודנטים בשעות תרגול רבות במעבדה ייחודית המציגה קו PRMS תעשייתי (המופעל על ידי לחץ אוויר כמובן ולא על ידי גז – מסיבות בטיחותיות).

בנוסף לדיפלומת הנדסאי מכונות בהתמחות במערכות אנרגיה וגז טבעי, מקבלים הבוגרים הסמכות נוספות ככל שתקבע הרגולציה הממלכתית מטעם רשות הגז, וזאת לאחר קביעת תקנות בתחום הרישוי.

משך הלימודים

• מסלול יום – 4 סמסטרים וביצוע פרויקט גמר בהנחיה.
  • מסלול משולב – 6 סמסטרים וביצוע פרויקט גמר בהנחיה.

זכאות לתעודה

הנדסאי מכונות במגמות משנה: מערכות אנרגיה – התמחות גז טבעי.

מקצועות לימוד עיקריים

מתמטיקה, פיסיקה, אנגלית טכנית, תורת החומרים, מכניקה טכנית, מבוא לחשמל ואלקטרוניקה, גרפיקה הנדסית, מבוא למחשבים, מערכות הידראוליות ופניאומטיות, חוזק חומרים, חלקי מכונות, בטיחות, מערכות כוח וחום, אנרגיות מתחדשות ניהול מערכות גז טבעי, דלקים, רגולציה של מערכות אנרגיה וגז טבעי, תוכנת Solid Works, מעבדות מגוונות בתחום המכונות.

להורדת קובץ רשימת הקורסים – לחצו כאן

למה ללמוד הנדסת מכונות – מערכות אנרגיה-גז טבעי?

הפיתוח המואץ של תחום הגז הטבעי מחייב מספר רב של בעלי מקצוע בתחום האנרגיה והגז הטבעי, בעלי רישוי לעסוק במערכות גז טבעי וכמובן בעלי הכשרה מתאימה. כל נושא מתווה הגז רק מחזק את הנקודה שהעתיד הולך לכיוון הגז הטבעי, ומי שילך אתו – ירוויח בענק.

סגל המגמה

סיפורי הצלחה

לכל סיפורי ההצלחה
  • אורן עובדיה

מנכ"ל חברת א.ע. סמך – עבודות בנייה ופיקוח. בעל תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בחינוך, משרת כסגן אלוף במילואים. למרות השכלה האקדמית, בחר בלימודי ההנדסאים כי רצה לעסוק בתחום הבנייה, במטרה לרכוש ידע מקצועי בתחום ולפתוח חברה משלו.

• חביב אביגדור

מנכ"ל  חברת לומר פרויקטים הנדסיים בע"מ. במסגרת תפקידו מעסיק הנדסאים רבים בתחום. עם סיום לימודיו התחיל את דרכו כמפקח חשמל במכתשים. חביב קיבל כלים יוצאים מן הכלל במסגרת לימודיו שסייעו לו בתחילת דרכו ובסוגיות מקצועיות עימם התמודד כמפקח חשמל.

• איתי נוח

מנכ"ל חברת CHEMADA, חברה שפעילה בארץ, ובמפעלים בעולם (אסיה ואירופה). במקביל, מרצה באוניברסיטאות בתחום כימיה של המים ובתחום הניהול. התחיל את דרכו המקצועית בתחום הכימיה כהנדסאי בתרכובות ברום, לאחר מכן מילא תפקידי ניהול רבים בחברות בתחום הכימיה עד לתפקידו כיום.

• אנה פרץ

עובדת בחברת Intel כהנדסאית מכונות.למרות שבתחילה למדה באוניברסיטה, בחרה לעשות שינוי ובחרה בלימודי הנדסאים מאחר וידעה כי בתחום זה יש עבודה ומגוון אפשרויות תעסוקה.

• אלעוקבי פריד

עובד בחברת טבע כעשור שנים, בתפקיד אנליטקאי במעבדה. החל את לימודיו בגיל 41. המכללה פתחה בפניו את השער ללימודים ואת תחום הכימיה והביאה אותו לעזוב עבודה כעצמאי במכירות ולהשתלב מיד עם סיום לימודיו בחברת טבע.

מעוניין להצטרף לסיפורי הצלחה? מלא את הטופס בתחתית העמוד

קורסי לימוד

מקצוע
נושאי לימוד